Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞTIREA TA pe ALBA24: O mamă şi fiul ei, din Certege se plâng că au fost bătuţi de trei vecini, fără motiv. Familia acuză Poliţia din Câmpeni că nu ia măsuri

Publicat

bataieSunt bătuţi, din senin, de vecinii lor, iar autorităţile nu iau măsuri. Aşa relatează o femeie, care susține că mama în vârstă de 80 de ani, Silvia Marc şi fratele ei, de 50 de ani, Dorin Marc din satul Certege, ce aparţine de oraşul Câmpeni trec printr-un calvar. Spune că au „trecut” de mai multe ori prin pumnii şi picioarele vecinilor, fără un motiv anume.

Prima bătaie pe care bărbatul de 50 de ani a încasat-o, potrivit acesteia, a fost în 21 septembrie 2013. Atunci a ajuns la Cluj, după ce a primit lovituri în urma cărora fiind  necesară o intervenţie maxilo-facială şi 18 zile de internare în spital. Sora victimei, Elvira Boncuţ ne-a transmis că în noiembrie 2013 a fost depusă o plângere la sediul Poliţiei din Câmpeni împotriva celor trei bătăuşi, tată, fiu şi nepot, dar oamenii legii au considerat că nu trebuie cercetaţi.

În 3 august, li s-a „căşunat” din nou pe Dorin Marc, care a ajuns să fie bătut cu o bâtă şi să fie şi martor la loviturile pe care aceştia le-au aplicat şi mamei lui.

În 21 septembrie 2013, dimineaţa, Dorin Marc ieşea din şura casei, când a fost lovit de la spate de vecinii săi, Emil Marc, Adrian Marc şi Alexandru Marc, acesta din urmă fiind minor. Sora bărbatului spune că era în zonă, când l-a auzit pe fratele ei strigând la bătăuşi să se oprească, iar ajunsă în curte i-a văzut pe cei trei cum îl loveau cu picioarele.

A sunat la 112, iar la faţa locului s-a deplasat o ambulanţă şi un echipaj de poliţie. În urma bătăii primite, Dorin Marc s-a ales cu maxilarul rupt, fiind necesară o operaţie maxilo-facilă la Cluj-Napoca şi 18 zile de internare.

Pe certificatul medico-legal scrie că a fost victima unei agresiuni, fiind diagnosticat la Cluj cu „traumatism maxilo-facial prin agresiune, disjuncţie malară dreaptă cu minimă deplasare, hematon periorbitar drept, edem genian drept, escoriaţii faciale hemifaţă dreaptă; epistaxis anterior oprit spontan”. De asemenea, potrivit actului, Dorin Marc prezenta leziuni corporale care au putut fi produse prin lovire cu un obiect contodent.

În 6 noiembrie 2013, Dorin Marc a vrut ca legea să-i facă dreptate pentru loviturile pe care le-a primit pe nedrept din partea vecinilor săi, după cum consideră el şi a depus plângere împotriva lor la Poliţia din Câmpeni. Din păcate nu au fost luate măsuri asupra celor trei bătăuşi, care l-au băgat în spital cu maxilarul rupt.

Sora victimei ne-a scris că a fost chiar ea la poliţie să vadă ce se întâmplă cu plângerea depusă, dacă agresorii au fost chemaţi măcar la secţie să dea declaraţii. Femeia spune că a fost tratată cu indiferenţă.

Şi dacă tot au fost victime, au avut şi de plătit faţă de oamenii legii, ne spune Elvira Boncuţ, care în luna octombrie 2013 s-a trezit cu o amendă acasă, de 100 de lei, pentru că a solicitat ajutorul poliţiştilor, după ce a fost urmărită cu securea de Emil Marc.

Şi „colac peste pupăză”, după zilele pătimite pe patul de spital, cu dureri, fratele ei, Dorin Marc a fost cel pe care oamenii legii l-au citat în calitate de suspect, mai spune femeia. Potrivit certficatului medico-legal, acesta a fost victima unei agresiuni fizice.

La a  doua bătaie aplicată, pe lângă Dorin Marc, victimă a fost şi mama acestuia, Silvia Marc în vârstă de 80 de ani.

În vara acestui an, pe 3 august, Dorin Marc a fost din nou luat în surprindere în momentul în care era la grajd la animale. Seara, în jurul orei 20.00, Emil Marc, împreună cu fratele lui, Viorel Marc şi sora, Zoriţa Curtici au sărit din nou la gâtul bărbatului. Elvira Boncuţ spune că mama ei a auzit câinii lătrând şi a vrut să vadă ce se întâmplă, iar când a ajuns în grajd i-a văzut pe cei trei lovindu-l cu picioarele pe fiul ei.

La vârsta de 80 de ani se deplasează cu ajutorul unei bâte, să sară şi în ajutorul fiului nici nu se punea în discuţie. A văzut cum era lovit cu pietre la 6 metri distanţă de ea, dar, când a început să strige, cei doi bărbaţi au bătut-o şi pe ea.

Au aruncat-o la pământ, aplicându-i şi ei lovituri cu un obiect contodent, potrivit certificatului medico-legal, pentru care a necesitat internare de 7 zile.

În urma celei de-a doua bătăi, tot Dorin Marc a fost cel mai rău bătut, având şi coaste rupte, de la loviturile pe care unul dintre bătăuşi i le-a aplicat chiar cu bâta mamei lui.

A fost lăsat în stare inconştientă, în grajd, lângă mama lui. Când şi-a revenit, a chemat o ambulanţă, care să-i ducă la spital. Au ajuns la unitatea medicală din Câmpeni, iar apoi au fost transportaţi la spitalul din Alba Iulia.

Elvira Boncuţ ne-a scris că au mai fost depuse alte două plângeri, după această bătaie, dar „Poliţia din Câmpeni nu a luat măsuri”. Ne spune că este disperată şi nu ştie ce să mai facă, pentru că a ajuns să plătească oameni, care să o însoţească până la mama ei acasă, ea locuind într-un sat vecin.

Ne-a mai scris că mai sunt vecini în zonă care sunt speriaţi de familia Marc şi nu înţelege de ce autorităţile, care, spune ea, „sunt plătiţi din banii noştri” nu o ajută să se facă dreptate. „Trebuie să îi omoare ca să fie vinovaţi. Pentru el nu este lege (Emil Marc – n.r). Mai sunt vecini care au depus plângere îmnpotriva lor pentru bătaie şi ameninţări”, ne scrie în final Elvira Boncuţ. Cele două familii sunt şi rude îndepărtate.

Documente:

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dany

    luni, 08.09.2014 at 20:10

    Mocani prosti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax