Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞTIREA TA pe ALBA24: O nouă metodă de înşelăciune. Cum puteţi fi păcăliţi prin „schimbul banilor”

Publicat

bani Cititorii Alba24 aduc în atenţie un exemplu de escrocherie prin care persoane necunoscute reuşesc să înşele oameni de bună credinţă, însă care nu obişnuiesc să numere cu atenţie bancnotele. Metoda a fost numită „schimbul banilor” şi, potrivit cititorilor, ia amploare. La Poliţia Alba nu au fost sesizate, deocamdată, astfel de cazuri, în ultima perioadă.

Un cititor Alba24 ne-a transmis pe adresa redacţiei o atenţionare privind o metodă de înşelăciune ce poate face „victime” printre cei amabili, dar neatenţi cu banii. Acesta a descris metoda prin care unii escroci pot face bani de pe urma semenilor.

“Un bărbat sau o femeie vă solicită să le schimbaţi banii în bancnote de 100, întinzând-vă o bancnotă sau mai multe, de 500 sau 200 de lei. După ce schimbul s-a efectuat, escrocul pretinde că v-a rugat să-i daţi bancnote de 10 lei.

La răspunsul dumneavoastră că <nu aveţi>, escrocul sau escroaca vă solicită să-i returnaţi banii lui (bancnotele de 500 sau 200), dar între timp el/ea, din banii primiţi de la dumneavoastră, a avut grijă să sustragă câteva bancnote de 100.

Cu gândul că banii pe care i-aţi primit înapoi sunt exact aceiaşi, există posibilitatea să nu-i număraţi imediat şi astfel să rămâneţi cu paguba.

Astfel de tactici au fost aplicate în ultima perioadă cu persoane fizice, pe stradă, la instituţii publice sau private, în cadrul casieriilor acestora”, transmite cititorul Alba24.

Acesta are şi un sfat: “Cel mai sigur. Nu schimbaţi banii nimănui sau număraţi întotdeauna banii primiţi. Dacă n-aţi păţit-o, să nu vi se întâmple”.

Dacă surprindeţi situaţii sau evenimente pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini pe Ştirea Ta pe Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. motzu'

    vineri, 09.01.2015 at 15:09

    deja a patit un casier de la ***** Centru, l-a facut de 800 lei. o sa apara si plangerea le politie. si la Blaj tot la casieria E******
    a fost escroaca, dar fara succes de aceasta data.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax