Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞTIREA TA PE ALBA24: Pista de biciclişti de la Miceşti, blocată de „radarul” Poliţiei. IPJ Alba l-a sancţionat pe agentul care a parcat ilegal

Publicat

Cu toate că bicicliştii sunt nevoiţi să respecte şi ei regulile de circulaţie şi să folosească pistele special amenajate pentru ei, la Miceşti, unul dintre aceştia s-a trezit cu maşina poliţiei că-i blochează calea. Un cititor Alba24, care a ieşit joi cu bicicleta, ne-a scris că în ultima vreme în cartierul oraşului Alba Iulia autospecialele dotate cu radar de la Serviciul Rutier sunt parcate pe pista de biciclişti.

Şi cu toate acestea dacă cititorul Alba24, nu sesiza această ilegalitate, poate că staţionarea echipajului de poliţie era trecută cu vederea. Blocarea accesului pe pistele de biciclişti este sancţionată cu amenzi sau avertismente de poliţiştii locali. Potrivit HCL 299/2006 cu modificările şi completările ulterioare prin 138/2007, Poliţia Locală Alba sancţionează conducătorii auto care blochează pista de biciclişti cu amenzi între 100 şi 300 de lei sau avertisment verbal sau scris.

Cititorul nostru ne-a scris că atunci când pista de biciclişti de la Miceşti nu era finalizată, autospecialele din cadrul Serviciului Rutier Alba staţionau pe marginea drumului. Biciclistul în cauză a fost nevoit să ocolească MCV-ul pe o porţiune foarte îngustă, pe trotuar sau putea opta să treacă cu bicicleta pe marginea drumului, în condiţii de trafic aglomerat.

„Eu înţeleg că poliţia este în misiune şi anume că stă cu radarul. Dar chiar aşa pe pista de biciclete? Când nu era pistă, maşina poliţiei stătea pe marginea drumului. Şi acum nu se mai poate? Trebuie să-i ocolim pe o porţiune foarte îngustă, cum se vede în poză. Dacă-i întrebi ce caută pe pistă vor spune că sunt în misiune”, ne scrie cititorul Alba24.

În urma acestui mesaj, referitor la fapul că maşina Poliţiei Rutiere Alba bloca pista de biciclişti, Ziarul Alba24 a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba. Reprezentanţii instituţiei au transmis următorul mesaj: „Agentul de poliţie care a fost la volanul autospecialei a fost sancţionat contravenţinal conform articolului 142, litera K, din Regulamentului Ordonanţei de Urgenţă 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, cu o amendă de 170 de lei. De asemenea, vor fi luate măsuri conform Ordinului MAI 400 din 2004 privind regimul disciplinar al personalului MAI”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. gigi

    vineri, 04.04.2014 at 15:29

    le este foame ma, in tara asta asa se traieste la japka ciordeala astia te fura legal.. exact cum ne fura si statul.. astia sunt adevarati ***

  2. alex

    vineri, 04.04.2014 at 19:04

    Saracul domn politist 🙁 . Acuma trebuie sa iasa din nou ” in misiune ” sa isi <> paguba

    • alex

      vineri, 04.04.2014 at 19:05

      ‘ recupereze ‘ *

      PS: puneti si voi un buton de Edit la comentariu.

  3. albanezul

    sâmbătă, 05.04.2014 at 01:09

    Pai da,unde ati vrea voi sa se ascunda…ca pe acolo nu mai sunt boscheti?:))))) Sunt multe zile de cand nu am mai vazut agenti care sa ajute efectiv la desfasurarea traficului,decat astfel de pandaci boschetari…asta da”preventie”:))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax