Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ŞTIREA TA pe ALBA24: Plimbare cu maşina Polaris prin Poarta a III-a a Cetăţii. „Oare mie mi se permite să fiu VIP?”

Publicat

Regulile sunt reguli, dar nu pentru toţi. Strada pietonală din zona istorică a fost traversată miercuri, în jurul amiezii de una dintre maşinile firmei de salubrizare Polaris care a trecut nonşalant prin Poarta a III-a a Cetăţii. Potrivit unei postări pe internet, doi angajaţi ai firmei au făcut o plimbare, ajungând până pe podul de lemn. Şi chiar dacă în zonă circulaţia autoturismelor este interzisă conducătorul auto şi pasagerul Daciei Logan au primit „undă verde” de la soldaţii, care practic stau de pază şi din când în când mai trec cu vederea unele „excepţii”.

Sunt albaiulieni care şi-au exprimat deja punctul de vedere pe Facebook şi sunt indignaţi de faptul că prin Poarta a III a Cetăţii se circulă ca pe şosea. „Eu ştiu că prin Poarta a Treia a Cetăţii din Alba Iulia, precum şi prin nicio poartă reală sau imaginară a acesteia nu se circulă cu maşini. Azi, 4.02.2014, ora 12.05, prin Poarta a Treia o maşină Polaris trecea nestingherită, cu îngăduinţa slugarnică a celor îmbrăcaţi ca „soldaţii habsburgici”. Deşi n-am carnet o să rog un prieten să mă plimbe pe acolo cu maşina să văd dacă şi mie mi se permite să fiu VIP! O fi scârţâit podul de lemn când a trecut peste el această maşină?” scrie Marius Rotar, cercetător istoric în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” și președinte al Asociației Cremaţioniste Amurg din România.

Un alt albaiulian îşi exprimă indignarea astfel: „am spus de ani de zile şi o repet: Fără maşini în zona istorică! Dar din păcate după <planurile accesului auto-pietonal> , precum un labirint de şcoală auto printre clădirile istorice şi sutele de locuri de parcare din interiorul Cetăţii, ar trebui să mai urmeze organizarea unui circuit de formula unu, un McDonalds Drive şi bineînţeles învăţată istoria romanilor din maşină la un McDonalds Muzeu. Vă rog domnu’ proiectant, dacă s-ar putea face o rampă auto până în camera de la hotel Medieval sau până la nivelul doi al Muzeului de Istorie sau chiar în Biblioteca Batthyaneum”.

Contactat telefonic de Alba24, şeful serviciului comercial al companiei Polaris M Holdig, Adrian Itu, a dat următoarea explicaţie: „Din câte ştiu eu maşina nu era pe pod, era în faţa Porţii a III-a.  Şeful responsabil de curăţenia din zonă venise cu maşina să verifice dacă este curat. Probabil că a fost o urgenţă, o reclamaţie şi s-a dus repede. În mod normal nu se face aşa ceva, doar în cazul unei urgenţe. Vom lua măsuri”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Liviu Bimbea

    joi, 06.02.2014 at 04:31

    Adică cum? „în cazul unei urgențe vom lua măsuri?!”

  2. marius

    joi, 06.02.2014 at 14:52

    Ati citit ce a declarat Adrian Itu? Era o urgenta! Mai… nu se poate asa ceva…. ce urgenta sa fie……….??? Rusine sa le fie!!!!!!!!!!!!!!!

  3. bono

    joi, 06.02.2014 at 21:16

    Tupeu maxim … ar trebui luate masuri urgente! Asa ceva e inacceptabil!

    Se aude la Primarie, dom’ primar?

  4. m

    vineri, 07.02.2014 at 10:46

    Pai bine mah voi vreti sa tina podul cat pe vremea habsburgilor? Dau faliment constructorii podului, si pe urma firma de curatenie e adusa din sud-est…unde e ghiorlaneala un pic mai mare.

  5. petru

    vineri, 07.02.2014 at 15:05

    De cand e firma asta prin zona zici ca ei sunt miezul in tot orasu, politia locala sa ia masuri ca ei imediat lipesc amenzi in geam daca parchezi un minut unde e interzis.

  6. raptor

    vineri, 07.02.2014 at 16:21

    este firma lui Mazare, si toti din firma trebuie sa fie la fel de obraznici si impertinenti ca si patronul……

  7. albanezul

    duminică, 09.02.2014 at 13:23

    In primul rand ar trebui sanctionati asa-zisii soldatei(in uniformele celebre ale calailor lui Horea!) care au permis trecerea pe acolo a acestei masini,oricine are carnet stie ca daca incalca o lege si politistul ce vede asta inchide ochii…se bucura si pleaca ca si cum totul este ok…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax