Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞTIREA TA pe ALBA24: Şoferi blocaţi în trafic zeci de minute la trecerea de cale ferată din Alba Iulia. Trenurile circulă cu 30 km/h din cauza lucrărilor de infrastructură

Publicat

coada bariera cale ferata alba iulia Şoferii îşi riscă viaţa încercând să ajungă la timp la serviciu sau cel puţin aceasta ar fi concluzia unui cititor Alba24 care ne-a transmis că la trecerea de cale ferată de la capătul străzii Mărășești spre șoseaua de centură și Drâmbar se stă în coadă la barieră peste 20 de minute, dimineața. Unii dintre conducătorii auto, “mai curajoși” sau mai sătui de aşteptat, trec cu maşinile şi printre barierele coborâte.

Reamintim că pasajul de cale ferată de la ieşirea spre şoseaua de centură a oraşului Alba Iulia a fost închis pentru mai multe perioade de timp, pentru că tronsonul CF este în şantier. Mai precis, se amenajează linie nouă pentru circulaţia trenurilor cu mare viteză. Lucrările nu sunt terminate, iar în această perioadă trenurile circulă cu 30 de kilometri la oră, astfel că bariera pentru şoferi rămâne coborâtă mai mult timp decât în mod normal.

“Bariera de la trecerea peste calea ferată către Drâmbar este o adevarată batjocură

la adresa participanţilor la traficul rutier.

Vă scriu în speranţa că poate cineva va vedea acest articol şi va face ceva în legătură cu această barieră, deşi mă cam îndoiesc.

Este o adevărată bătaie de joc, nu se poate ca în secolul 21, secolul vitezei, a tehnologiei şi dezvoltării, să stai peste 20 de minute cu maşina la o barieră la trecerea peste calea ferată şi cred că toţi cetăţenii oraşului care circulă pe acolo sunt de acord cu mine.

Eu trec zilnic spre serviciu şi cam întotdeauna se stă aşa de mult la barieră.

În această dimineaţă am stat aproape douăzeci de minute şi, deoarece, în cele din urmă, ajungând să fiu întârziat la serviciu, a trebuit să o iau pe o rută ocolitoare de vreo 5 km, plus alte 10 minute pierdute sau, unii mai tupeişti, care cred că-şi pierduseră răbdarea sau erau şi mai grăbiţi decât mine chiar începuseră să rişte şi să treacă pe lângă barieră, deşi aceasta era coborâtă”, transmite cititorul Alba24.

Lucrările pe tronsonul de cale ferată între Vinţu de Jos – Alba Iulia – Coşlariu fac parte din proiectul de reabilitare pe ruta Braşov – Simeria (22,61 km), parte componentă a Coridorului IV Pan uropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 de km/h. În zona Sântimbru – Bărăbanţ, şantierul trebuia finalizat încă din iulie, însă termenul limită a fost amânat pentru anul viitor. Îngreunarea lucrărilor a fost dată de motive “ce ţin de minister, de expropieri, altele ce ţin de contracte, altele au ţinut de proiectanţi, altele de studii geo insuficient de bine făcute”, după cum a recunoscut şi ministrul Transporturilor la Alba Iulia, acum două luni.

Dacă surprindeţi situaţii sau evenimente pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini pe Ştirea Ta pe Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax