Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ȘTIREA TA PE ALBA24: „Tratament” de noapte cu decibeli la maxim pentru pacienții Spitalului de Boli Infecțioase din Alba Iulia

Publicat

Pacienții internați la Spitalul de boli infecțioase de pe strada Decebal din Alba Iulia au parte de un „tratament” special cu muzică amplificată la maxim, aproape în fiecare zi și în special la sfârșit de săptămână iar asta nu de la asistenții spitalului ci de la  Art Cafe, localul de peste drum.  Decibelii  și ritmurile de dubstep fac zile liniștite și nopți albe bolnavilor, care deranjați de slaba reacție a autorităților au decis să apeleze la presă.

Pentru că în urma sesizărilor făcute la numărul de urgență 112, lucrurile nu s-au schimbat, pacienții spitalului au decis să facă problema publică și au trimis la rubrica ”Știrea ta pe Alba24” problemele cu care s-au confruntat luni dimineața, între orele  2.00 și 5,00. Secția de Boli Infecțioase a spitalului din Alba Iulia se află în zona centrală a orașului la 150-200 metri de sediul Poliției Județului Alba.

Reporterii Alba24.ro s-au deplasat la fața locului pentru a verifica informația și au vorbit cu pacienții care au petrecut o noapte albă ”alături” de petrecăreții din Art Cafe. Potrivit câtorva persoane internate, „n-au putut închide un ochi toată noaptea din cauza muzicii amplificate la un nivel insuportabil și din cauza gălăgiei. Una dintre asistentente a încercat să vină în ajutorul bolnavilor sesizând deranjarea liniștii publice la numărul de urgență 112. În urma apelului, polițiștii și-au făcut apariția la Art Cafe însă fără nici un rezultat. Muzica a continuat până în jurul orei 5.30 dimineața”.

Contactați telefonic, reprezentanții IPJ Alba au precizat că barmanul a primit un avertisment în scris și că muzica a fost oprită.

Nici conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba nu este foarte preocupată de liniștea pacienților. Chiar managerul spitalului Nicoleta Coșarcă a semnat avize de funcționare pentru localuri cu program de noapte care se află în imediata vecinătate a spitalului.

Cum puteţi acţiona şi care sunt sancţiunile pentru cei care tulbură liniştea şi ordinea publică

Cei care sunt într-una din situaţiile în care consideră că dreptul la linişte nu le este respectat au la dispoziţie mai multe opţiuni. Pe lângă anunţarea acestor cazuri la 112, pot formula o plângere scrisă, pot formula o sesizare (petiţie scrisă), se pot adresa personal sau prin telefon, la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

În urma sesizării, echipe de cercetare se deplasează la faţa locului, verifică dacă se confirmă situaţia şi pot aplica sancţiune contravenţională potrivit prevederilor Legii 61 din 1991, articolul 3 punctul 25, privind tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă. Amenzile sunt de la 200 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, se pot formula avertismente sau oamenii legii au posibilitatea de a sesiza autorităţile administrative care au emis autorizaţia de funcţionare, de exemplu în cazul teraselor sau barurilor , privind nerespectarea regulilor.

Legea 61/1991

Art. 3 pct. 1 – săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordine aşi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau instituţiilor.

Art. 3 pct. 24– provocarea sau participarea efectivă la scandal în locuri sau localuri publice;

Art. 3 pct. 25 – tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

Art. 3 pct. 26 – tulburarea liniştii locatarilor între orele 22.00-08.00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui instrument ce produce zgomot în localuri publice, locuinţe sau în vecinătatea acestora.

Legea 69 din 10 aprilie 2002

Art. 321. – Fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Dacă prin fapta prevăzută la alin. 1 s-au tulburat grav liniştea şi ordinea publică, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Pingback: Poliţiştii de ordine publică din Alba şi-au prezentat rezultatele din primul semestru. Peste 1.600 de infracţiuni în mediul rural | Alba24

  2. locatar

    miercuri, 31.07.2013 at 08:37

    la fel se intampla in fiecare joi, sambata si duminica si la restaurantul hotelului Cetate. Dupa vizita politiei fac liniste 10 min, apoi reiau muzica la maxim cu geamurile localului decshise pe motiv ca este fum ( de tigara) in sala. In fapt sunt niste nesimtiti. ar trebui sa fie inchis restaurantul pana se vor conforma.

  3. mosu

    miercuri, 31.07.2013 at 14:14

    „$paga este TOT si nimic nu se va schimba”

  4. Pingback: Primăria Alba Iulia a stabilit orele de funcționare pentru terasele sezoniere din interiorul și exteriorul Cetății Alba Carolina | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax