Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Știrea ta pe Alba24: Trecerea de pietoni de pe strada Cloșca, blocată de mașini parcate de șoferi „tupeiști”


Publicat

În Alba Iulia, cetățenii continuă să se plângă că nu pot circula liber pe trotuare și treceri de pietoni, din cauza mașinilor parcate în mod „tupeist”, în locuri nepermise. Este și cazul unui cititor al ziarului Alba24.ro, care ne-a semnalat că pe strada Cloșca, șoferii își parchează autoturismele în așa fel încât blochează libera trecere a pietonilor, de pe trotuar pe zebră. Pe de altă parte, nerespectarea regulilor de parcare este pusă, de către șoferi, pe seama insuficienței locurilor de parcare. În final, problema și-ar găsi o rezolvare doar prin intervenția administrației locale.

Un cititor al ziarului Alba 24, martor al nemulțumirilor mai multor cetățeni care circulau miercuri pe trotuarul străzii Cloșca, ne-a transmis o sesizare „în semn de respect față de pietoni”, fiind convins, însă, că, din partea autorităților, se va lovi de „indiferență”.

Din fotografiile trimise pe adresa redacției Alba24, rezultă că spațiul de circulație al pietonilor, de pe trotuar, pe zebră, este un loc de parcare frecventat de șoferi. „Pe parcursul câtorva zile consecutive, pietonii, surprinși pe strada Cloșca, au rămas fără acces la trotuar, spațiul de trecere fiind ocupat de șoferii mult prea tupeiști și nesimțiți”, a precizat cititorul în mesajul său, de sesizare a autorităților pentru a rezolva problema.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

11 Comentarii

11 Comments

 1. Dan

  miercuri, 01.08.2012 at 22:27

  Dar sa nu uitam ca sunt si pietoni care trec strada la 2-3 metri de trecerile de pietoni sau chiar pe culoarea rosie a semaforului cum am vazut in seara asta.
  Aproape zilnic vad persoane care sunt la doi pasi de un semafor sau o trecere de pietoni si se strecoara prin trafic.
  Deci chiar nu ma surprinde articolul.
  Poporul asta nu isi va schimba mentalitatea niciodata!

  • Dorina Borcau

   joi, 02.08.2012 at 00:07

   Foarte corect!De exemplu,in sensul giratoriu de la Piata,pietonii apasa pe butonul semaforului ca sa li se faca verde,iar cand vad ca au de asteptat 50 de secunde,trec pe rosu,ca n-au rabdare!deci,vine nu e numai a soferilor,care parcheaza pe trecerile de pietoni!

   • Gabi

    joi, 02.08.2012 at 08:43

    Intr-adevar, dar in acel sens giratoriu de la Piata din Cetate poti vedea zilnic si soferi care ignora culoarea rosie a semaforului si pietonii angajati in traversare. Sa inteleg ca lui Dan si Dorinei li se pare normal ca soferii sa-si lase masinile oriunde doar fiindca unii pietoni fara bun simt si discernamant traverseaza pe oriunde? E un fel de concurs al nesimtirii? Pentru fiecare pieton care trece strada in zona interzisa sa parcam doua masini pe trotuar?
    As mai vrea sa-i intreb pe cei doi si pe multi altii cu aceeasi mentalitate, daca ar fi parinti care isi plimba copiii in carucior sau, doamne fereste, daca ar fi intr-un scaun cu rotile, pe unde ar traversa strada din imaginile de mai sus?
    Problema ar putea fi rezolvata de catre autoritati prin imobilizarea sau ridicarea masinilor si aplicarea unor amenzi usturatoare. Insa cum autoritatile sund foarte ocupate cu alte probleme stringente (uite vicepresdintele, nu e vicepresedintele) nu vom vedea prea curand o reactie din partea lor.
    Cred ca ar trebui sa incercam sa ne civilizam singuri, fiindca autoritatile din acest oras in mod sigur nu vor face nimic.

   • Gabi

    joi, 02.08.2012 at 09:10

    Intr-adevar, dar in acel sens giratoriu de la Piata din Cetate poti vedea zilnic si soferi care ignora culoarea rosie a semaforului si pietonii angajati in traversare. Sa inteleg ca lui Dan si Dorinei li se pare normal ca soferii sa-si lase masinile oriunde doar fiindca unii pietoni fara bun simt si discernamant traverseaza pe oriunde? E un fel de concurs al nesimtirii? Pentru fiecare pieton care trece strada in zona interzisa sa parcam doua masini pe trotuar?
    As mai vrea sa-i intreb pe cei doi si pe multi altii cu aceeasi mentalitate, daca ar fi parinti care isi plimba copiii in carucior sau, doamne fereste, daca ar fi intr-un scaun cu rotile, pe unde ar traversa strada din imaginile de mai sus?
    Problema ar putea fi rezolvata de catre autoritati prin imobilizarea sau ridicarea masinilor si aplicarea unor amenzi usturatoare. Insa cum autoritatile sund foarte ocupate cu alte probleme stringente (uite viceprimarul, nu e viceprimarul) nu vom vedea prea curand o reactie din partea lor.
    Cred ca ar trebui sa incercam sa ne civilizam singuri, fiindca autoritatile din acest oras in mod sigur nu vor face nimic.

 2. Cristi V

  joi, 02.08.2012 at 07:47

  Solutie: Serviciu de ridicari care sa mearga!
  Adica chiar daca esti fiul primarului si ai parcat neregulamentar sa iti ridice masina. Pana cand nu se face asa ceva sau sa fie aplicate amenzi usturatoare… va fi tot la fel.
  Educatia se face cu bata nu cu vorbe frumoase.
  „Speak softly carry a big stick!” Roosevelt.
  Spor!

 3. albanezul

  joi, 02.08.2012 at 09:03

  Dan si Dorin,amandoi deviati de la subiectul articolului! Este adevarat ca multi pietoni gresesc si se expun la accidente,dar asta nu este o scuza ca sa lasam masinile pe unde apucam si mai ales in zonele cum sunt trecerile de pietoni! Stiu ca este”greu”sa lasi masina la 100 de metrii de locul unde vrei sa ajungi si apoi sa faci „atata”drum pana la ea,dar comoditatea nu este peste lege! Asa ca recomand celor care sunt deranjati de astfel de soferi sa faca singurul lucru normal,anuntati politia locala.

 4. mda

  joi, 02.08.2012 at 13:22

  Chiar daca la prima vedere pare o problema banala de oras, nu e chiar asa. Am citit aici comentarii de la persoane care spun ca ar trebui sa se blocheze rotile sau sa se ridice masinile. Totul bine pana aici, DAR blocatul rotilor nu rezolva problema masinii parcate ilegal care tot acolo ramane si continua sa incurce traficul. Ideea cu ridicatul masinii cam scartaie la noi in tara de cand zeci sau poate sute de persoane care au avut de aface cu acest serviciu au dat in judecata firma care se ocupa cu ridicatul masinilor, si normal ca au castigat in instanta ajungandu-se la sistarea serviciului de ridicari in multe orase din tara pe motiv ca este ilegal si abuziv. Amenzi mai drastice. Si aici se pot contesta la tribunale. Totusi nu poti sa iei o amenda mai mare pentru ca ai parcat ilegal fata de unul care „zboara” cu 150 la ora prin localitate, punand in pericol viata oamenilor. De locuri de parcare in plus nici nu poate fi vorba pentru ca nu ai unde. Parcarile etajate sunt scumpe iar daca acestea ar fi facute de privati s-ar pune o taxa care i-ar face pe multi sa ocoleasca asemenea parcari si sa le lase in continuare masinile pe unde apuca. NU sunt aparatorul soferilor in niciun fel, insa trebuie privita problema din mai multe unghiuri. Pana la urma tot la bunul nostru simt trebuie sa ajungem si sa lasam comoditatea acasa.

 5. Claudiu

  joi, 02.08.2012 at 18:03

  …adevarul este ca unii soferi sunt foarte nesimtiti, parcheaza unde au chef si daca vine politia sa-i amendeze imediat pun mana pe telefon si-l suna pe „taticu”, a-ti ghicit , acesti nesimtiti , lipsiti de cei 7 ani de acasa sunt odrasele de bogatsi , bogatasi parveniti care au jefuit fara mila tara, asa ca, cum am putea avea pretentia ca fii lor sa aiba un minim de rusine si bun simt fata de cel de langa el??!!

 6. ionica

  vineri, 03.08.2012 at 12:07

  Cea mai grava problema,dar si indiferenta din partera politiei locale este in SEBES,pe str. progresului,Av.Olteanu si Dorobant,apoi Surianu si D.Pavel.

 7. ionica

  vineri, 03.08.2012 at 12:15

  Cea mai grava problema,dar si indiferenta din partera politiei locale este in SEBES,pe str. progresului,Av.Olteanu si Dorobant,apoi Surianu si D.Pavel.Se pare ca adevarul ii apartine lui CLAUDIU..Ne gindim sa traim intr-un oras fara stilpi de sustinere a tot felul de conductori si sa ne bucuram de strazi cu retele subterane de cabluri pozate in pachet separat de j.t, de telefonie ,de internet ,ca in orasele mari,unde se creeaza si sute de locuri de parcare.

 8. florin

  luni, 06.08.2012 at 18:09

  mi se pare corect … si trecerea de la covrici vis a vis de liceul militar este tot timpul ocupata la 2 m de trecere ,masini parcate de nu este nici o vizibilitate si aceasi chestie este si la trecerea de pietoni de la fortuna si asa se creeaza accidentele pt ca iti iasa dintre masini si nu ai timp de franare ! ar trebui luata o masura !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 128 de posturi la Alba Iulia, Blaj, Câmpeni, Cugir și Sebeș. Oferta completă prin AJOFM

Publicat

locuri munca

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 4 august.

Sunt vacante 128 locuri de muncă în județul Alba, în mai multe domenii.

OFERTA de locuri de muncă prin AJOFM ALBA:

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258 831 137

Angajator – post vacant – nr. locuri / telefon mobil

KINETIC BIO POINT SRL – economist – sef – 1 – 0744380767

KINETIC BIO POINT SRL – inginer – sef în constructii – 1 – 0744380767

KINETIC BIO POINT SRL – receptionist – 1 – 0744380767

GOLDEN WOOD SRL – gestionar depozit – 1 – 0758632969

GOLDEN WOOD SRL – operator siloz (silozar) – 1 – 0758632969

GOLDEN WOOD SRL – laborant chimist – 1 – 0758632969

AUGUST FOODS SRL – manager – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – referent de specialitate financiar – contabilitate – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – casier – 2 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – bucatar – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – ajutor bucatar – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – lucrator bucatarie (spalator vase mari) – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – femeie de serviciu – 1 – 0739845160

TINDALA JUNIOR – ambalator manual – 4 – 0742431715

TINDALA JUNIOR – manipulant marfuri – 4 – 0742431715

PRAJA AUTOUTILAJE SRL – masinist la masini pentru terasamente (ifronist) – 4 – 0740794466

PRAJA AUTOUTILAJE SRL – director general societate comerciala – 1 – 0740794466

HULEA INSTAL SRL – instalator încalzire centrala si gaze – 1 – 0728325631

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – infirmier/infirmiera – 1 – 0788364937

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – secretara – 1 – 0788364937

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – asistent medical generalist – 1 – 0788364937

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – bucatar – 1 – 0788364937

POMPONIO S.R.L. – sef serviciu aprovizionare – desfacere – 1 – 0258814001

CASTRASELY COMP S.R.L. – lucrator comercial – 2 – 0721238054

CASTRASELY COMP S.R.L. – referent de specialitate financiar – contabilitate – 1 – 0721238054

DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA – îngrijitor batrâni la domiciliu – 4 – 0258810325

DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA – kinetoterapeut – 1 – 0258810325

ELIT SRL – fochist la cazane de apa calda si cazane de abur de joasa presiune – 1 – 0729399359

ELIT SRL – economist în economie generala – 1 – 0729399359

PRIMEX INVEST SRL – dulgher (exclusiv restaurator) – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – zidar pietrar – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – zugrav – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – muncitor necalificat la spargerea si taierea materialelor de constructii – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – pavator – 1 – 0753128951

BUCOVRO S.R.L. – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 2 – 0753537548 –

ABELAMOS SRL – economist în management – 1 – 0741206202

IPEC SA – marcator piese – 20 – 0758800134

IPEC SA – laborant chimist – 2 – 0758800134

IPEC SA – mecanic utilaj – 3 – 0758800134

KINETIC BIO POINT SRL – economist în economie generala – 1 – 0744380767

PANECARN SRL – sofer de autoturisme si camionete – 1 – 0733675079

INTEGRA GUARD SRL – agent de securitate – 1 – 0737761070

NETO MARKT L – lucrator comercial – 1 – 0757371687

DOMICA SRL – muncitor necalificat la spargerea si taierea materialelor de constructii – 1 – 0745579857

MAGIC NORD SRL – pizzar – 1 – 0773925257

MAGIC NORD SRL – bucatar – 1 – 0773925257

MAGIC NORD SRL – ospatar (chelner) – 1 – 0773925257

SILVER TEAM SRL – spalatoreasa lenjerie – 1 – 0744604900

TREI BEST FOOD SRL – ajutor bucatar – 2 – 0740387290

TREI BEST FOOD SRL – casier – 1 – 0740387290

BLUE GAL SRL – ajutor bucatar – 1 – 0737530721

AJOFM Alba – Punct de lucru Blaj – 0725 225 883

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

VALGER LEMN – operator la masini unelte cu comanda numerica în prelucrarea lemnului – 1 – 0725225884

SC AUTO PARTNER GARAGESRL – electrician auto – 1 – 0766753054

SCDVV BLAJ – asistent de cercetare în horticultura – 1 – 0258710320

SCDVV BLAJ – tractorist – 1 – 0258710320

SCDVV BLAJ – viticultor – 1 – 0258710320

SCDVV BLAJ – pepinierist – 1 – 0258710320

VALGER LEMN – operator la masini unelte cu comanda numerica în prelucrarea lemnului – 5 – 0725225884

PFA ARUSTI IOANA PAULA – lucrator comercial – 1 – 0725225884

În actualizare

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cod Galben de vijelii, descărcări electrice și ploi torențiale în vestul județului Alba. Intervalul de valabilitate

Publicat

ANM a emis o atenționare meteorologică de Cod Galben în mai multe județe din țară și în vestul județului Alba. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse cu caracter torențial.

Interval de valabilitate: 04 august, ora 16:00 – 05 august, ora 12:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată;
Zone afectate: conform hărții;

În intervalul menționat în Banat, Crișana, vestul Olteniei și în zona Carpaților Occidentali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse ce vor avea și caracter torențial.

Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: În cursul zilei de marți (04 august) în regiunile vestice, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezelă (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cauza morții tânărului din Alba găsit în apele lacului Oașa. Medicii legiști au finalizat autopsia

Publicat

Medicii legiști din Alba au finalizat autopsia în cazul tânărului din Cărpiniș, dispărut în urmă cu două săptămâni, în lacul Oașa și care a fost găsit vineri, 31 iulie, plutind pe apă. 

Reprezentanții IPJ Alba au declarat pentru alba24.ro că, în urma autopsiei, cauza oficială a morții a fost stabilită ca asfixiere mecanică prin înec.

De asemenea, pe cadavrul care se afla în stare de putrefacție nu au fost descoperite urme de violență. Reamintim că, în timp ce trupul încă nu era găsit, familia acestuia susținea o ipoteză în care tânărul ar fi fost ucis, iar cadavrul ascuns.

VEZI ȘI: FOTO: Ipoteză ȘOCANTĂ în cazul tânărului din Alba, dispărut în apele lacului Oașa. Ce pistă indică familia

Ce s-ar fi întâmplat 

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, din Cărpiniș, era angajat la o firmă de exploatare forestieră. În seara de 17 iulie, în urma unui apel la 112, a fost semnalată dispariția tânărului în apele lacului Oașa.

Tânărul s-ar fi aflat în zona lacului alături de cel puțin o persoană și ar fi intrat să facă baie în apă. Potrivit unor surse locale, acesta ar fi reușit să se ridice la suprafață pentru câteva momente, după care a dispărut în apa lacului.

Căutările au început chiar din noaptea dispariției, dar fără succes, timp de două săptămâni.

Potrivit surselor alba24.ro, zona în care a fost căutat trupul băiatului este una foarte dificilă, ca arie de căutare. Adâncimea apei poate ajunge și la 15-20 de metri, pe fundul lacului sunt buturugi, bolovani și, la adâncimi de peste 3-4 metri, vizibilitatea este spre zero.

Trupul a ieșit la suprafață pe malul opus al lacului, față de locul în care se presupune că tânărul s-ar fi înecat și unde au fost găsite hainele acestuia.

VEZI ȘI: FOTO: Cadavrul descoperit de jandarmii montani pe malul lacului Oașa este al tânărului dispărut acum două săptămâni

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

TITULARIZARE 2020: Rezultatele la examen, publicate marți. Profesorii află notele la proba scrisă. Calendar

Publicat

Rezultatele la proba scrisă în cadrul examenului de Titularizare 2020 vor fi făcute publice marți, 4 august, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației. Peste 440 de profesori din Alba au susținut, în 29 iulie, testarea scrisă.

În județul Alba, au fost 537 candidați înscriși, dintre care 89 din promoția curentă. Au absentat 56 și s-au retras în timpul probei alți 39. Un candidat a fost eliminat din examen.

Rezultatele vor fi disponibile AICI.

Vezi Profesor ELIMINAT din examen la Titularizare 2020 în Alba, pentru tentativă de fraudă. 441 de candidați au dat proba scrisă

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, marți, 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv miercuri, 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în 11 august.

Vezi și TITULARIZARE 2020: SUBIECTELE și baremele de corectare, pe discipline, la proba scrisă

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.

CALENDAR TITULARIZARE 2020:

29 iulie 2020 – desfășurarea probei scrise

4 august 2020 – comunicarea rezultatelor inițiale

4-5 august 2020 – înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare;

Notă: contestațiile pot fi transmise și prin poștă electronică până la 12:00, în data de 5 august 2020, situație în care candidatul anexează la contestația transmisă și cartea/buletinul/ adeverința de identitate. Numărul de înregistrare se comunică candidatului prin poștă electronică și prin afișare pe site-ul inspectoratului școlar.

5-10 august 2020 – soluționarea contestațiilor;

11 august 2020 – comunicarea rezultatelor finale.

ŞEDINŢELE DE REPARTIZARE

Pentru angajarea pe perioada nedeterminată, candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă.

Pentru angajarea pe perioada determinată, candidații trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

6-7 august 2020 – candidații care solicita repartizarea pe posturi didactice/ catedre vacante/rezervate în alt județ sau în municipiul București, în care nu a susținut proba scrisă, depun cereri în acest sens, la inspectoratul școlar din județul/municipiul București în care solicită repartizarea şi informează, în scris, inspectoratul școlar din județul în care au susținut proba scrisă.

Un candidat se poate înscrie pentru repartizare, într-un singur județ sau numai în municipiul București. Datele din fişa de înscriere a candidaților sunt introduse în sistemul informatic.

Posturile didactice/catedrele vacante/ rezervate publicate pentru concurs se repartizează de comisia județeană de organizare şi desfășurare a concursului, conform precizărilor Ministerului Educației şi Cercetării.

Repartizarea posturilor/catedrelor se realizează în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, în limita numărului de posturi didactice/catedre vacante/rezervate din lista afișată pentru concurs, cu respectarea condițiilor Metodologiei.

În cazul notelor egale la proba scrisă se aplică prevederile art. 63 din Metodologie.

Repartizarea candidaților se realizează în baza datelor existente în sistemul informatic, în ordine, astfel:

12 august 2020 – repartizarea cadrelor didactice angajate cu contract individual de muncă pe durată de viabilitatea postului catedrei care a obținut minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020, pe posturile didactice/ catedrele pe care sunt angajate în anul şcolar 2019-2020, conform art. 62 alin. (13) din Metodologie;

13 august 2020 – repartizarea candidaților care au obținut minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor, cu respectarea condițiilor Metodologiei; situațiile excepționale se soluționează cu avizul MEC;

14 august 2020 – repartizarea pentru completarea normei didactice de predare a cadrelor didactice titulare, a cadrelor didactice debutante prevăzute la art. 21 alin. (4) lit. a) şi alin. (6) din Metodologie, respectiv a cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei ramase cu norma didactica incompletă, conform Metodologiei;

– repartizarea prin transfer sau detașare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluționată a cadrelor didactice titulare aflate în restrângere de activitate;

– repartizarea pe posturi didactice/catedre vacante complete, indiferent de viabilitatea acestora, a candidaților cu statut de cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular şi a cadrelor didactice debutante din învățământul preuniversitar de stat şi particular, prevăzute la art. 21 alin. (4) lit. a) si alin. (6) din Metodologie, care au promovat examenul național pentru obținerea definitivării în învăţământ, sesiunea 2020, şi au obținut minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor şi cu respectarea condițiilor Metodologiei; situațiile excepționale se soluționează cu avizul MEC.

Candidații care au susținut proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020, într-un anumit judeţ, depun, la inspectoratul școlar unde doresc să fie repartizați, în perioada prevăzută în Calendar, o cerere însoțită de copii ale actelor de studii şi grade didactice, autentificate de unul dintre secretarii comisiei județene/a municipiului București de organizare şi desfășurare a concursului.

Pot fi repartizați în baza mediilor de repartizare obținute la concursurile naționale din perioada 2014-2019 candidații care nu au mai participat ulterior la alte concursuri naționale sau care nu au obținut note sub 5 (cinci) la proba scrisă în cadrul următoarelor concursuri naționale în specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e).

20-21 august 2020 – repartizarea candidaților care au obținut cel puțin nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020:

Repartizarea în ședință, conform prevederilor Metodologiei, în ordine, a:

– cadrelor didactice titulare pentru completarea normei didactice pe perioadă nedeterminată/ determinată;

– cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei pentru completarea normei didactice pe perioadă determinată;

– cadrelor didactice titulare aflate în restrângere de activitate prin transfer sau detașare în interesul învățământului pentru restrângere nesoluționată;

– cadrelor didactice care beneficiază de prelungirea contractului individual de muncă pe perioadă determinată conform prevederilor art. 61 din Metodologie;

– candidaților care au obținut cel puțin nota 7 (șapte) la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020, în ordinea descrescătoare a notelor, având prioritate candidații care beneficiază și de prelungirea duratei contractelor individuale de muncă în anul școlar 2020-2021 în baza mediei de repartizare minimum 7 (șapte), în condițiile prevăzute la art. 61 și 85 din Metodologie;

Emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră se face în perioada 14-21 august 2020.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate