Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞTIREA TA pe ALBA24: Trei copii merg 8 kilometri pe jos, prin noroi şi frig, la şcoală. Când plouă sau ninge microbuzul nu ajunge în Ocnişoara

Publicat

Dacă pentru unii copii, drumul până la şcoală nu este o problemă, pentru trei fraţi din satul Ocnişoara, comuna Lopadea Nouă, este un chin. Trebuie să parcurgă 8 kilometri, dus-întors, prin noroi şi frig, având în vedere temperaturile scăzute din ultima vreme, până la şcoala din Ciuguzel, satul vecin. Un cititor Alba24 ne-a scris că aceşti copii pornesc de acasă la ora 5 şi jumătate dimineaţa, ca să nu întârzie la ore, iar, pe lângă asta, îşi pun viaţa în pericol din cauza animalelor sălbatice care se perindă prin zonă, mistreţi şi lupi.

În ziua de astăzi mersul pe jos la şcoală a ajuns să fie o alternativă, şi asta pentru că majoritatea elevilor au la dispoziţie diferite mijloace de transport. Dacă unii pot ajunge în cinci minute la ore, pentru trei fraţi din satul Ocnişoara, drumul este o adevărată aventură. Un cititor Alba24 ne-a scris că aceştia „merg zilnic pe jos câte 4 km dus şi 4 întors, prin frig şi noroi până la şcoala din satul vecin Ciuguzel, un sat cu toate utilităţile (apă, asfalt, magazin). Mănâncă repede şi pornesc la drum, ca să nu întârzie la şcoală”.

Chiar dacă somnul este mai dulce dimineaţa, cei trei copii sunt nevoiţi să se trezească mai devreme, cu noaptea în cap, ca să plece, la ora cinci şi jumătate, spre şcoală şi să ajungă la timp. Merg pe jos, pentru că microbuzul şcolar nu poate ajunge în localitate, din cauza drumului greu practicabil.

Fie că plouă sau ninge şi zăpada ajunge la jumătate de metru, copiii nu lipsesc de la şcoală. Îşi doresc să schimbe ceva în viaţa lor şi poate asta le dă putere să nu se gândească la pericolele care îi pândesc. Pentru că, spune cititorul, în zonă „sunt şi mistreţi, iar alţi săteni spun că sunt şi lupi, mai ales că e perioada de iarnă”.

Cititorul mai spune că „în sat mai este o familie cu trei copii, fata cea mare a terminat clasa a XII-a, iar ceilalţi doi stau la internatul din satul Ciumbrud şi fac şcoala acolo, doar vinerea, după ce termină cursurile se întorc în sat”.

Copiii sunt în vacanţă acum, dar în câteva zile ei vor începe şcoala, iar drumul va fi acelaşi.

„În satul Ocnişoara, 40 de suflete sunt condamnate la singurătate din pricina unui drum de doar 4 km”, ne scrie cititorul Alba24 şi apelează la primarul comunei Lopadea Nouă, Marian Cătălin Indreiu, „să întoarcă faţa şi către satul Ocnişoara”.

Dacă surprindeţi evenimente sau situaţii pe care vrei să le afle toată lumea, aşteptăm informaţii şi fotografii prin intermediul formularului ”Ştirea Ta pe Alba24”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax