Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ȘTIREA TA pe ALBA24: Zeci de copaci au rămas cu rădăcinile ”în aer” din cauza unor lucrări de excavație de pe malul drept al Mureșului

Publicat

În timp ce unii se luptă pentru protejarea mediului înconjurător, alții, care sunt plătiți pentru a face acest lucru, nici nu știu ce se petrece chiar sub nasul lor. Zeci de copaci de pe malul Mureșului sunt aproape la pământ, din cauza unor lucrări care se efectuează în acest moment în zonă. Problema a fost sesizată de un cititor Alba24.ro, care în timp ce se deplasa pe drumul județean ce leagă cartierul Pâclișa de Vințu de Jos, a observat că rădăcinile mai multor copaci sunt descoperite, iar pământul din jur „a scăzut ca prin minune cu mai bine de un metru”.

„În loc să avem grijă de ceea ce ne înconjoară, noi distrugem tot”, ne spune un cititor, care a rămas marcat de faptul că pe malul Mureșului copacii sunt aproape uscați, după ce pământul din jurul  lor a fost excavat, iar rădăcinile lor au rămas afară mai bine de un metru.

Acesta ne-a relatat că problema se află în apropierea comunei Vințu de Jos, pe drumul care face legătura cu  Alba Iulia. În zonă se efectuează lucrări de excavare, iar firma care se ocupă de realizarea acestora „a excavat tot, inclusiv pâmântul din jurul pomilor”, după cum spune cititorul.

„Este inadmisibil ce se întâmplă. Într-o lume civilizată încă mai există oameni care își creează propriile reguli. Oare firma respectivă are aviz de mediu și, dacă da, de când nu au mai făcut un control în zonă cei de la ANPM sau măcar știu unde e locul și ce au avizat?

Lucrările care se fac în acest moment  lângă Vințu de Jos sunt pe punctul să distrugă zeci de copaci. Locul în care s-a excavat, și nu mă refer la bălți, este mai jos cu 1,5 metri. Rădăcinile copacilor au rămas descoperite, iar, dacă nu se va pune pământ peste ele, aceștia se vor usca în cel mai scurt timp”, a precizat cititorul Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Popescu

    marți, 11.03.2014 at 10:08

    Putin le pasa de copaci. Se intampla si in oras, ce ziceti de mutilarile din cimitirul eroilor si dinspre gara?

  2. crys

    marți, 11.03.2014 at 15:27

    Unde sunt salvatorii planetei acum, acei ecologisti care striga intr-una impotriva proiectului Rosia Montana? Daca nu sunt platiti e greu sa se autosesizeze singuri. Dar stati linistiti ca se va rezolva treaba cum nu se poate mai simplu…vor fi taiati pentru foc intr-un timp foarte scurt:)

  3. Marcel

    miercuri, 12.03.2014 at 22:06

    da, vom distruge toti copacii, tot ce este verde si copii si nepoti nostri cu ce vor trai daca noi otravim totul in urma noastra??!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax