Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

ȘTIREA TA: Profesori contestați la o clasă specială de la Liceul „HCC” Abrud. Părinții spun că își retrag copiii de la școală

Publicat

Părinții elevilor care învață într-o clasă specială de la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud amenință că își vor retrage temporar copiii de la școală. Potrivit acestora, în anii anteriori au avut loc o serie de evenimente „deosebit de grave legate de siguranța copiilor”, după ce elevii ar fi fost lăsați nesupravegheați de profesori. 

„Subsemnații Gheorghe Felea, Maria Pavel, Adrian Remus Budae și Angela Tamaș (…) vă aducem la cunoștință faptul că, începând cu data de 10 septembrie 2018 (începerea anului școlar), ne retragem temporar copiii, pe perioadă nedeterminată (până la soluționarea situației)”, au trasmis părinții, într-o scrisoare adresată conducerii Liceului „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud.

Părinții elevilor au prezentat câteva exemple de evenimente în care au fost implicații copiii:

„Primul „episod” negativ a avut loc în urmă cu câțiva ani, când datorită nesupravegherii copiilor de către prof. Alexandru Echinger, copilul A.C. a fost bătut de  către un alt copil bolnav (fiind lăsați singuri o bună perioadă de timp) – acesta fiind transportat la spitalul din Abrud.

Al doilea caz real a fost pierderea copilului C.F. (în anul școlar 2017) pentru câteva ore, de către prof. Aurel Cîmpean în timpul orelor de T.T.L.

În timpul orelor de T.T.L. a prof. Aurel Cîmpean, copiii au fost lăsați să doarmă, în contradicție cu așteptările noastre ca și părinți, adică rezultate logopedice.

De asemenea, în orele de practică ale prof Aurel Cîmpean, copiii au fost lăsați în supravegherea (câteva ore) unei eleve cu handicap dintr-o altă clasă. (…)

În concluzie și în final, noi, părinții, vă adresăm rugămintea de a găsi o cale de rezolvare în regim de urgență, astfel încât copiii noștri să se poată reîntoarce cât mai repede la cursuri, dar cu alți profesori competenți și care să le asigure siguranță și profesionalismul didactic necesar”, au mai transmis părinții.

Aceștia au cerut Inspectoratului Școlar Județean Alba menținerea pe postul de profesor/profesor-educator, în anul școlar 2018-2019, a cadrelor didactice Angela Bojodi şi Mihaela Buchler. Cu toate acestea, într-un răspuns primit de la IȘJ Alba, părinților li s-a transmis că acest lucru nu este posibil, deoarece cele două persoane sunt suplinitoare calificate.

„La învățământul special de la Liceul „H.C.C.” Abrud sunt încadrați profesori titulari. Prof. Echinger Alexandru și Aurel Cîmpean sunt absolvenți ai facultății de psihologie și sunt titulari, iar doamnele Angela Bojodi și Mihaela Buchler și au specialitatea institutor, având drept de predare la nivelul clasei pregătitoare.

Documentele personale ale domnilor Echinger Alexandru și Cîmpean Aurel sunt corespunzătoare profesiei, iar încadrarea se va face conform acestora.

Despre ceea ce va urma în activitatea școlară viitoare o să facem responsabilă unitatea de învățământ”, se precizează în răspunsul primit de părinți de la Inspectoratul Școlar Județean Alba.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vika

    joi, 13.09.2018 la 15:43

    Raspuns tipic ISJ Alba. Nu fac nimic, se apala pe maini. Problema asta cu profesorii suplinitori si cei titulari sunt si in alte scoli si cei titulari stau bine merci, iar suplinitorii pot zbura oricand. Asta desi unii titulari sunt buni de … nimic… Dar, orice inspectie/ evaluare etc ii scoate bine si foarte bine desi nici elevii si nici parintii nu ii pot pricepe. Cum dracu sa ne mai mire ceva in tara asta, in care toate sunt cu susu-n jos! De la incompetenti de ministri si secretari de stat pana la directori de institutii publice si inspectori scolari, facuti profesori la seral. Mizerie .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

Românii nu s-au grăbit să renunţe la Pilonul 2 de pensii. Câţi şi-au transferat banii la stat

Publicat

bani

Românii par să nu fie interesaţi să renunţe la Pilonul 2 de pensii, în condiţiile în care doar câteva zeci de persoane au solicitat acest lucru. În total, 7,2 milioane de români cotizează la pensia privată. Reamintim că din 12 martie, cei care au cotizat cel puţin 5 ani pot face solicitări de încetare a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Statutul cadrelor militare, modificat. Ce se schimbă în noua legislație, în vigoare din luna mai

Publicat

militari

Statutul cadrelor militare a fost modificat prin Legea 101/2019, ce a intrat în vigoare din 16 mai. Potrivit acesteia, reglementări privind participarea la misiuni, dreptul la transport gratuit, concediu și pensie, calculul stagiului minim în grad. Detalii din lege: – gradele cadrelor militare în ordinea lor ierarhică în Ministerul Apărării Naţionale sunt: A. subofiţeri; A1. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sondaj: Majoritatea firmelor românești amână plata facturilor, din lipsa resurselor financiare

Publicat

cota tva declaratie

Şapte din zece companii din România întârzie să-şi plătească facturile, în timp ce durata medie de încasare a facturilor la nivelul economiei a ajuns la aproape 120 de zile, arată o analiză de specialitate, realizată în baza unui sondaj. Potrivit datelor Frames & Train Your Brain, 68% dintre managerii companiilor autohtone au recunoscut faptul că […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

21 mai: SFINȚII CONSTANTIN și ELENA 2019. Tradiţii, superstiții, semnificaţii. Ce nu ar trebui să faci astăzi

Publicat

Sfintii Constantin si Elena

Pe 21 mai, creştinii îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Despre Împărăteasa Elena se spune că a fost prima femeie care și-a eliberat sclavii și a ajutat creștinii persecutați. În tradiţia populară se vorbeşte despre împăraţii sfinți Constantin şi Elena ca despre părinţii Sfintei Cruci. Citește și Sfinţii Constantin şi Elena: MESAJE, URĂRI […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate