Connect with us
Publicitate

ABRUD

ȘTIREA TA: Profesori contestați la o clasă specială de la Liceul „HCC” Abrud. Părinții spun că își retrag copiii de la școală

Publicat

Părinții elevilor care învață într-o clasă specială de la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud amenință că își vor retrage temporar copiii de la școală. Potrivit acestora, în anii anteriori au avut loc o serie de evenimente „deosebit de grave legate de siguranța copiilor”, după ce elevii ar fi fost lăsați nesupravegheați de profesori. 

„Subsemnații Gheorghe Felea, Maria Pavel, Adrian Remus Budae și Angela Tamaș (…) vă aducem la cunoștință faptul că, începând cu data de 10 septembrie 2018 (începerea anului școlar), ne retragem temporar copiii, pe perioadă nedeterminată (până la soluționarea situației)”, au trasmis părinții, într-o scrisoare adresată conducerii Liceului „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud.

Părinții elevilor au prezentat câteva exemple de evenimente în care au fost implicații copiii:

„Primul „episod” negativ a avut loc în urmă cu câțiva ani, când datorită nesupravegherii copiilor de către prof. Alexandru Echinger, copilul A.C. a fost bătut de  către un alt copil bolnav (fiind lăsați singuri o bună perioadă de timp) – acesta fiind transportat la spitalul din Abrud.

Al doilea caz real a fost pierderea copilului C.F. (în anul școlar 2017) pentru câteva ore, de către prof. Aurel Cîmpean în timpul orelor de T.T.L.

În timpul orelor de T.T.L. a prof. Aurel Cîmpean, copiii au fost lăsați să doarmă, în contradicție cu așteptările noastre ca și părinți, adică rezultate logopedice.

De asemenea, în orele de practică ale prof Aurel Cîmpean, copiii au fost lăsați în supravegherea (câteva ore) unei eleve cu handicap dintr-o altă clasă. (…)

În concluzie și în final, noi, părinții, vă adresăm rugămintea de a găsi o cale de rezolvare în regim de urgență, astfel încât copiii noștri să se poată reîntoarce cât mai repede la cursuri, dar cu alți profesori competenți și care să le asigure siguranță și profesionalismul didactic necesar”, au mai transmis părinții.

Aceștia au cerut Inspectoratului Școlar Județean Alba menținerea pe postul de profesor/profesor-educator, în anul școlar 2018-2019, a cadrelor didactice Angela Bojodi şi Mihaela Buchler. Cu toate acestea, într-un răspuns primit de la IȘJ Alba, părinților li s-a transmis că acest lucru nu este posibil, deoarece cele două persoane sunt suplinitoare calificate.

„La învățământul special de la Liceul „H.C.C.” Abrud sunt încadrați profesori titulari. Prof. Echinger Alexandru și Aurel Cîmpean sunt absolvenți ai facultății de psihologie și sunt titulari, iar doamnele Angela Bojodi și Mihaela Buchler și au specialitatea institutor, având drept de predare la nivelul clasei pregătitoare.

Documentele personale ale domnilor Echinger Alexandru și Cîmpean Aurel sunt corespunzătoare profesiei, iar încadrarea se va face conform acestora.

Despre ceea ce va urma în activitatea școlară viitoare o să facem responsabilă unitatea de învățământ”, se precizează în răspunsul primit de părinți de la Inspectoratul Școlar Județean Alba.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vika

    joi, 13.09.2018 at 15:43

    Raspuns tipic ISJ Alba. Nu fac nimic, se apala pe maini. Problema asta cu profesorii suplinitori si cei titulari sunt si in alte scoli si cei titulari stau bine merci, iar suplinitorii pot zbura oricand. Asta desi unii titulari sunt buni de … nimic… Dar, orice inspectie/ evaluare etc ii scoate bine si foarte bine desi nici elevii si nici parintii nu ii pot pricepe. Cum dracu sa ne mai mire ceva in tara asta, in care toate sunt cu susu-n jos! De la incompetenti de ministri si secretari de stat pana la directori de institutii publice si inspectori scolari, facuti profesori la seral. Mizerie .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax