Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

ȘTIREA TA: Trei variante de amendă, la alegere, de la poliția locală pentru parcat neregulamentar. La ei nu se aplică

Publicat

Trei variante de amendă, la algere. Asta a fost ”oferta” unui polițist local către un șofer care a parcat neregulamentar, timp de câteva minte, în fața unei farmacii din centrul orașului Alba Iulia. 

După cum zice conducătorul auto în cauză, o”pățanie” demnă de comedia lui Caragiale, ”O noapte furtunoasă”, în care personajele principale sunt un polițist local și un lector universitar. 

sofer amenda

 

”Dragi prieteni din Alba Iulia, astăzi am fost amendat de către POLIȚIA LOCALĂ ! Recunosc în mod ” oficial”: vinovat!

Ia uitați-vă la mine cum am parcat acolo, în fața trecerii de pietoni cu un metru înainte, iar pe trotuar cu două roți și pe o stradă la o ora pustie, unde am stat 7 minute să cumpar niște medicamente de la farmacie. Vă mărturisesc din nou : vinovat! Nu comentez, numai ca agentul, un omuleț altfel simpatic, mi-a oferit trei variante:

1. Parcare pe trecerea de pietoni! Zic eu, domnule dar sunt cu un metru înainte de trecere! Aha, nu știți că nu se parchează cu 25 de metri inainte? Domnule zic eu, dar dumneavoastră ați parcat cu mașina poliției locale la trei metri de trecerea de pietoni dar și de intersecție.

amenda 2

Omulețul zice ca el este reprezentantul autorității și face ce vrea! Bine domnule Jurj, ca așa se numește omul, dar dumneavoastră ați parcat și pe o suprafață interzisă și delimitată cu dungi albe paralele!
Da, zice dânsul dar dumneavoastră să vă bucurați că ați scăpat cu amendă de 145 lei!

2. Altfel am chemat mașina să vă ridice. Și vi se iau numai 2 puncte, iar dăcă vine mașina platiți 1000 de lei și vi se iau 3 puncte!

3. Avem și altă variantă, oricum plătiți, zice omulețul: ați parcat pe trotuar! Bine domnule Jurj, dați-mi orice amendă vreți!

Mi-a dat, ca știți, așa se cuvine!

Eu întreb totuși așa ca pentru noi aștia contribuabilii oprimați ai Albei: Domnule, ce pregatire aveți în domeniul circulației? Ce studii imense în facultati de ” circulație” face poliția locală?

Ce fel de șefi va asmut împotriva bolnavilor și studenților de stați tot timpul în fața Universității și amendați bieții studenți, care sunt 6.000 de suflete și au 50 de locuri de parcare!

Ia uite domnule cum studenții bogați din Alba Iulia umflă bugetul local! Locuri ar mai fi fost, numai ca onor Primaria a pus acolo stâlpi de metal în loc de parcări pentru cea mai importanta instituție din judet! Mai importantă decât primaria voastră în fața căreia ați umplut de fiare, să nu poată parca cetațenii!

Ați luat măsuri împotriva bolnavilor care parchează în fata farmaciilor din piața Iuliu Maniu!

Stă micuțul Jurj cu cronometrul să vadă cum staționează bolnavii mai mult de cinci minute și să-i ” umfle” așa ca într-o Noapte Furtunoasă, de Caragiale!

Da domnilor, mi-am spus oful, vinovat și vai de capul meu, întreb așa retoric: De ce nu faceți parcări în oraș domnilor vremelnic ocupanți ai unor locuri în vârful primariei?

Mai bine chiolhane și zile dedicate tuturor sfinților! Nu? Pâine și circ!

Apoi am o întrebare cu litere mari: PE DOMNUL JURJ CARE A ÎNCALCAT LEGEA CIRCULAȚIEI MAI MULT DECÂT MINE:
CINE ÎL AMENDEAZĂ?

amenda 3

Apoi alta către guvernanți: Domnilor ce legi sunt astea când niște oameni total nepregătiți în domeniul circulației pot da amenzi după cum vor ei?

Domnule comandant al poliției municipale, vă rog să-i amendați dumneavoastra pe locuitorii vremelnici ai mașinii polțtiei locale. Mulțumesc mult! Țară nedospită, legi aiurite!” a scris pe un site de socializare șoferul amendat. 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. dorinteodor

  duminică, 27.01.2019 la 12:40

  inteleg ca omul trebuia sa cumpere ceva de la farmacia aia. si intreb: in situatia concreta de aici, care ar fi fost solutia legala ca sa faca asta? unde ar fi trebuit sa parcheze legal? stia agentul cum trebuia procedat legal? sau, care ar fi fost solutia legala indicata de primarie ca cineva sa cumpere ceva de la farmacia aia?

 2. Seba

  luni, 28.01.2019 la 10:44

  Deci domnul sofer cu BMW, dupa ce a parcat ca taranu (a uitat avariile sa le porneasca, dar merge si asa), se da de ortul popii ca a venit Politia Locala sa il amendeze. Ca avea el treaba la farmacie. Din ce vad, zona unde a parcat desteptul cu BMW este in centru, parculetul din fata fostei poste.
  Sunt acolo locuri de parcare pe lateralele parculetului, se poate parca pe strada cu sens unic (cea care se intinde in spatele masinii de politie parcata in poza), este ditamai parcarea de la BRD, este parcare la Hotel Parc. De ce naiba trebuie unii mereu sa parcheze in magazin ? Este o crima la ora actuala sa iti parchezi masina la cativa pasi de locul de interes si sa iti mai misti dosul 1, 2, 3 minute ?
  Nu tin partea politiei, le au si ei pe ale lor, se cred uneori mai presus de lege, au atitudinea aia de fac ce vreau ca eu sunt legea. Nu este vorba de asta. Este vorba ca ne plangem mereu ca suntem cum suntem, ca tara lu’ peste, ca asa e in Romania, ca nimic nu se face. Hai sa respectam niste reguli (bune, rele cum ar fi), hai sa nu ne mai ofuscam pt orice rahat, hai sa parcam cum trebuie si unde trebuie, si sa fim oameni in primul rand. Ne tot raportam la alte tari, cum e acolo, cum se respecta legea. Pai aia stiu de frica, aia nu comenteaza. Ca ai gresit, ca nu ai gresit, ca are politistul dreptate sau tu, te-a prins, ai muscat-o. Prin urmare, alti stiu sa respecte regulile pentru a nu o musca. E foarte simplu.

 3. alin

  luni, 28.01.2019 la 11:23

  Daca vrem o tara ca afara ar trebuie sa incepem cu noi.
  Dl. ‘lector universitar’ ar fi trebuit sa parcheze regulamentar.

 4. CRISTI

  luni, 28.01.2019 la 11:35

  BMW=PACEHZ UNDE VREAU!

 5. micutzzu

  sâmbătă, 02.02.2019 la 20:58

  asa spun toti–am fost la farmacie / am fost la spital se vede din comentariul domnului **asistent**nota de superioritate cu care-i trateaza pe **micutii de la Locala**. ca de/ dansul are BMW si merita tratament special

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități. PROIECT, la Senat

Publicat

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Parlamentarii propun încadrarea activității desfășurate de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv de persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, în locurile de muncă în condiții speciale. Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 15 jandarmi din Alba au participat la o acțiune de împădurire, în localitatea Bucium din Munții Apuseni

Publicat

jandarmi impaduriri

15 jandarmi din județul Alba au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în Munții Apuseni. Peste 6.000 de puieți dintre care 4.000 de molizi, 1.000 de brazi, 1.000 de larice au fost plantați sâmbătă pe o suprafață de peste 16.000,00 m² în cadrul acțiunii de împădurire organizată de un producător de bere. „<Pădurea este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Medalie de bronz pentru plt. maj. Mihai Avram de la ISU Alba, la Campionatul Național de Unifight al MAI

Publicat

unifight collage

Plt. maj. Mihai Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a obținut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 100 kilograme. În perioada 16-19 aprilie 2019, în localitatea Buziaș, județul Timiș s-a desfășurat Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne. La această competiție au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt și ce obiceiuri speciale au

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați sărbătoresc Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate marile confesiuni creștine. Un număr destul de mare de catolici sunt însă și în Bacău și Neamț. Comunitățile catolice și reformate se pregătesc pentru Înviere, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate