Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ȘTIREA TA: Trei variante de amendă, la alegere, de la poliția locală pentru parcat neregulamentar. La ei nu se aplică


Publicat

Trei variante de amendă, la algere. Asta a fost ”oferta” unui polițist local către un șofer care a parcat neregulamentar, timp de câteva minte, în fața unei farmacii din centrul orașului Alba Iulia. 

După cum zice conducătorul auto în cauză, o”pățanie” demnă de comedia lui Caragiale, ”O noapte furtunoasă”, în care personajele principale sunt un polițist local și un lector universitar. 

sofer amenda

 

”Dragi prieteni din Alba Iulia, astăzi am fost amendat de către POLIȚIA LOCALĂ ! Recunosc în mod ” oficial”: vinovat!

Ia uitați-vă la mine cum am parcat acolo, în fața trecerii de pietoni cu un metru înainte, iar pe trotuar cu două roți și pe o stradă la o ora pustie, unde am stat 7 minute să cumpar niște medicamente de la farmacie. Vă mărturisesc din nou : vinovat! Nu comentez, numai ca agentul, un omuleț altfel simpatic, mi-a oferit trei variante:

1. Parcare pe trecerea de pietoni! Zic eu, domnule dar sunt cu un metru înainte de trecere! Aha, nu știți că nu se parchează cu 25 de metri inainte? Domnule zic eu, dar dumneavoastră ați parcat cu mașina poliției locale la trei metri de trecerea de pietoni dar și de intersecție.

amenda 2

Omulețul zice ca el este reprezentantul autorității și face ce vrea! Bine domnule Jurj, ca așa se numește omul, dar dumneavoastră ați parcat și pe o suprafață interzisă și delimitată cu dungi albe paralele!
Da, zice dânsul dar dumneavoastră să vă bucurați că ați scăpat cu amendă de 145 lei!

2. Altfel am chemat mașina să vă ridice. Și vi se iau numai 2 puncte, iar dăcă vine mașina platiți 1000 de lei și vi se iau 3 puncte!

3. Avem și altă variantă, oricum plătiți, zice omulețul: ați parcat pe trotuar! Bine domnule Jurj, dați-mi orice amendă vreți!

Mi-a dat, ca știți, așa se cuvine!

Eu întreb totuși așa ca pentru noi aștia contribuabilii oprimați ai Albei: Domnule, ce pregatire aveți în domeniul circulației? Ce studii imense în facultati de ” circulație” face poliția locală?

Ce fel de șefi va asmut împotriva bolnavilor și studenților de stați tot timpul în fața Universității și amendați bieții studenți, care sunt 6.000 de suflete și au 50 de locuri de parcare!

Ia uite domnule cum studenții bogați din Alba Iulia umflă bugetul local! Locuri ar mai fi fost, numai ca onor Primaria a pus acolo stâlpi de metal în loc de parcări pentru cea mai importanta instituție din judet! Mai importantă decât primaria voastră în fața căreia ați umplut de fiare, să nu poată parca cetațenii!

Ați luat măsuri împotriva bolnavilor care parchează în fata farmaciilor din piața Iuliu Maniu!

Stă micuțul Jurj cu cronometrul să vadă cum staționează bolnavii mai mult de cinci minute și să-i ” umfle” așa ca într-o Noapte Furtunoasă, de Caragiale!

Da domnilor, mi-am spus oful, vinovat și vai de capul meu, întreb așa retoric: De ce nu faceți parcări în oraș domnilor vremelnic ocupanți ai unor locuri în vârful primariei?

Mai bine chiolhane și zile dedicate tuturor sfinților! Nu? Pâine și circ!

Apoi am o întrebare cu litere mari: PE DOMNUL JURJ CARE A ÎNCALCAT LEGEA CIRCULAȚIEI MAI MULT DECÂT MINE:
CINE ÎL AMENDEAZĂ?

amenda 3

Apoi alta către guvernanți: Domnilor ce legi sunt astea când niște oameni total nepregătiți în domeniul circulației pot da amenzi după cum vor ei?

Domnule comandant al poliției municipale, vă rog să-i amendați dumneavoastra pe locuitorii vremelnici ai mașinii polțtiei locale. Mulțumesc mult! Țară nedospită, legi aiurite!” a scris pe un site de socializare șoferul amendat. ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. dorinteodor

  duminică, 27.01.2019 at 12:40

  inteleg ca omul trebuia sa cumpere ceva de la farmacia aia. si intreb: in situatia concreta de aici, care ar fi fost solutia legala ca sa faca asta? unde ar fi trebuit sa parcheze legal? stia agentul cum trebuia procedat legal? sau, care ar fi fost solutia legala indicata de primarie ca cineva sa cumpere ceva de la farmacia aia?

 2. Seba

  luni, 28.01.2019 at 10:44

  Deci domnul sofer cu BMW, dupa ce a parcat ca taranu (a uitat avariile sa le porneasca, dar merge si asa), se da de ortul popii ca a venit Politia Locala sa il amendeze. Ca avea el treaba la farmacie. Din ce vad, zona unde a parcat desteptul cu BMW este in centru, parculetul din fata fostei poste.
  Sunt acolo locuri de parcare pe lateralele parculetului, se poate parca pe strada cu sens unic (cea care se intinde in spatele masinii de politie parcata in poza), este ditamai parcarea de la BRD, este parcare la Hotel Parc. De ce naiba trebuie unii mereu sa parcheze in magazin ? Este o crima la ora actuala sa iti parchezi masina la cativa pasi de locul de interes si sa iti mai misti dosul 1, 2, 3 minute ?
  Nu tin partea politiei, le au si ei pe ale lor, se cred uneori mai presus de lege, au atitudinea aia de fac ce vreau ca eu sunt legea. Nu este vorba de asta. Este vorba ca ne plangem mereu ca suntem cum suntem, ca tara lu’ peste, ca asa e in Romania, ca nimic nu se face. Hai sa respectam niste reguli (bune, rele cum ar fi), hai sa nu ne mai ofuscam pt orice rahat, hai sa parcam cum trebuie si unde trebuie, si sa fim oameni in primul rand. Ne tot raportam la alte tari, cum e acolo, cum se respecta legea. Pai aia stiu de frica, aia nu comenteaza. Ca ai gresit, ca nu ai gresit, ca are politistul dreptate sau tu, te-a prins, ai muscat-o. Prin urmare, alti stiu sa respecte regulile pentru a nu o musca. E foarte simplu.

 3. alin

  luni, 28.01.2019 at 11:23

  Daca vrem o tara ca afara ar trebuie sa incepem cu noi.
  Dl. ‘lector universitar’ ar fi trebuit sa parcheze regulamentar.

 4. CRISTI

  luni, 28.01.2019 at 11:35

  BMW=PACEHZ UNDE VREAU!

 5. micutzzu

  sâmbătă, 02.02.2019 at 20:58

  asa spun toti–am fost la farmacie / am fost la spital se vede din comentariul domnului **asistent**nota de superioritate cu care-i trateaza pe **micutii de la Locala**. ca de/ dansul are BMW si merita tratament special

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

Gheorghe Valentin Rotar RECONFIRMĂ la BLAJ. 78% procentul obținut la alegeri, după numărătoarea paralelă

Publicat

Gheorghe Valentin Rotar câștigă un nou mandat la Primăria Blaj cu un scor de invidiat. Potrivit numărătorii paralelel a PNL, din cele 17 secții, Rotar ar fi obținut un procent de 78 %, fiind cel mai mare scor obținut de acesta în cele patru serii de alegeri locale pe care le-a avut. De asemenea, Gheorghe Valentin Rotar este și cel mai bine cotat primar din Alba. 

Cel mai mare scor înregistrat de Gheorghe Rotar într-o secție de votare de pe raza municipiului Blaj a fost de 89%.

Media obținută la alegeri de Rotar, în cele trei alegeri locale anterioare (2016, 2012, 2008), a fost de 77 %.

La Consiliul Local, echipa PNL a primarului Gheorghe Valentin Rotar a obținut anul acesta 73 %.

Primarul din Blaj este la cel de-al patrulea mandat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a USR PLUS Alba. Gabriel Pleșa preia conducerea DETAȘAT. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară.

UPDATE ora 23:33: Gabriel Pleșa a câștigat și la Micești. A obținut 238 de voturi, iar Voicu Paul, 104, diferența de 134 de voturi mărind diferența dintre ei.

UPDATE ora 23:27: Gabriel Pleșa a pierdut o secție mare din Oarda de Jos, acolo unde a câștiga Voicu Paul. O altă secție la care a pierdut candidatul USR PLUS este cea de la Școala Nr. 7 din Alba Iulia, unde a votat și Ion Dumitrel, Mircea Hava și Voicu Paul. Mai sunt de numărat 12 secții, iar diferența dintre cei doi este de 446 de voturi în favoarea lui Pleșa.

UPDATE  ora 23:13: Diferența dintre Pleșa și Voicu Paul a crescut la 588 de voturi, în condițiile în care mai sunt 15 secții de numărat.

UPDATE ora 23:05: Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, după numărătoarea voturilor din 32 de secții, Gabriel Pleșa are un avans de 493 de voturi. În aceste condiții, se profilează un dezastru pentru PNL Alba. 

USR a câștigat și voturile din cartierul Partoș. Mai sunt de numărat 17 voturi. Este vorba despre numărătoarea paralelă a USR PLUS. Rezultatul final va fi anunțat de BEJ.

Secția de votare de la Liceul Dionisie Pop Marțian a fost câștigată de USR PLUS.

UPDATE, ora 23:00 – După numărătoarea voturilor din 32 de secții, avansul între Gabriel Pleșa și Voicu Paul este de 493 de voturi, potrivit numărătorii paralele USR PLUS.

UPDATE, ora 22:50 – După numărătoarea voturilor din 26 de secții, Gabriel Pleșa are în continuare 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Dorin Nistor CÂȘTIGĂ încă patru ani la Primăria SEBEȘ. Și-a „zdrobit” toți adversarii

Publicat

dn

Dorin Nistor câștigă un nou fotoliu de primar la Sebeș. După numărătoarea paralelă a PNL în 16 secții de votare din cele 20, media scorului este peste 60% în favoarea lui Nistor. 

În Lancrăm, Dorin Nistor a luat 73%, fiind recordul înregistrat ca și procent.

Cel mai mic procent înregistrat într-o secție de vot este de 59 % în favoarea lui Nistor.

Dorin Nistor a reușit să obțină și majoritatea în Consiliul Local și va „guverna la Sebeș încă 4 ani.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

USR PLUS câștigă prima Primărie din județ. Ioan Radu Penciu obține fotoliul de primar la Lupșa

Publicat

După numărătoarea paralelă, candidatul USR PLUS la Primăria Lupșa, Ioan Radu Penciu a câștigat fotoliul de primar. Este prima primărie câștigată de către Alianța USR Plus în județul Alba. 

Reamintim faptul că Ioan Radu Penciu a mai deținut funcția de viceprimar al comunei în perioada 2016 – 2020, perioadă în care, spune el, a avut inclusiv atribuții de primar.

Acesta i-a avut ca și contracandidați pe Andrei Beniamin Fonoage (ALDE), Dănuț Vasile Bârzan (PSD), Filofteia Barstan (PMP), Gheorghe Nicolae Giurgiu (PNL), Marius Constantin Igna (AUR) și Vasile Avram (Pro România).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate