Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STP Alba Iulia a primit premiul de excelenţă IRU 2013 pentru cel mai bun operator de transport cu autobuze din Europa

Publicat

Societatea de Transport Public (STP) SA Alba Iulia a primit premiul de excelenţă din partea Uniunii Internaţionale a Transportului Rutier (IRU) pentru cel mai bun operator de transport cu autobuze din Europa (IRU Bus Excellence Award 2013). Această distincţie a fost acordată în contextul investiţiilor în autobuze confortabile şi ecologice pentru persoanele cu dizabilităţi, programul funcţional, sistemul integrat de ticketing, gradul de satisfacţie al clienţilor şi politica de informare a călătorilor.

Au fost luate în considerare standardele de calitate, grija pentru clienţi, responsabilitatea pentru mediu şi utilizarea tehnologiilor noi şi soluţiilor inovatoare, toate acestea intrând în atenţia unui juriu internaţional. STP Alba a fost selectată Având în vedere și eforturile pentru demararea activității de transport urban în zona metropolitană Alba Iulia.

„Transportul public din Alba Iulia oferă fiecărui cetăţean posibilitatea de a avea o viaţă socială activă, de a ajunge la locul de muncă, de a avea acces la educaţie, autorităţi şi servicii publice, chiar dacă nu are maşină, indiferent de rasă, religie sau venit. Reţeaua noastră acoperă întregul oraş, astfel încât călătorii noştri să poată ajunge oriunde doresc, oricând doresc. Cu toate că societatea noastră este 100% privată, ne considerăm un serviciu public pentru oraş, care are sarcina permanentă de a creşte calitatea serviciilor oferite călătorilor. Noi lucrăm într-un oraș cu o mare încărcătură istorică și pentru a păstra ceea ce ne-au lăsat înaintașii ne vom concentra în perioada următoare pe identificarea de soluții pentru reducerea nivelului de poluare în transportul de persoane în oraș”, a declarat directorul STP Alba Iulia, Stelian Nicola.

„Juriul recunoaşte meritele STP Alba Iulia pentru o politică a calităţii deosebită şi complexă care îndeplineşte obiectivele campaniei Smart Move şi care, fără îndoială, va inspira şi va reprezenta un model pentru multe companii din regiune”, a precizat vicepreşedintele IRU, Yves Mannaerts.

STP Alba Iulia deţine 90 de autobuze cu o vechime de cel mult 6 ani, dotate cu aer condiţionat şi sisteme de încălzire suplimentară şi care utilizează combustibili bio. Participă la proiectul ENERQI care are ca scop îmbunătăţirea transportului public prin chestionarea clienţilor asupra calităţii serviciilor. Schema de asistenţă clienţi a companiei include un sistem de gestionare a flotei pe bază de GPS şi un sistem de dispecerizare pentru îmbunătăţirea rutelor şi a orarelor, ţinând cont de blocajele din trafic, accidente sau probleme cu infrastructura, precum şi panouri dinamice care afişează timpul real de sosire în staţii şi la bordul vehiculelor.

Premiul pentru cel mai bun operator de transport cu autobuze al anului din Europa are ca obiectiv promovarea utilizării autobuzelor şi autocarelor în transportul public regulat urban şi suburban, prin proiecte de înaltă calitate şi eficiente din punct de vedere financiar şi este acordat la fiecare doi ani.

Ceremonia a avut loc pe 16 septembrie la Kortrijk, în Belgia. IRU a mai acordat două premii de excelenţă, unul pentru organizarea transportului urban, câștigătorul fiind desemnat orașul Skopje și unul acordat companiei daneze Papuga, pentru dezvoltarea unui serviciu inovativ de combinare a ciclo-turismului cu transportul cu autocarul.

sursa: clubmetropolitan.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax