Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STP Alba Iulia participă la campania mondială „Creştem cu transportul public”. Participă şi operatori din 36 de oraşe din lume

Publicat

STP SA Alba Iulia participă la o campanie mondială inițiată de UITP, alături de operatorii din orașe ca Paris, Londra, Bruxelles, Varșovia, Viena, Milano, New Delhi sau Bangkok. Prin această acţiune, se atrage atenția asupra necesității de dezvoltare durabilă a unuia dintre cele mai importante domenii ale viitorului: transportul public. „Creştem cu transportul public” se bazează în primul rând pe mesaje unitare transmise simultan în toate orașele participante care să arate cât de importantă este dezvoltarea acestui domeniu din toate punctele de vedere. La această campanie fiecare operator local își va putea aduce propria contribuție.

Asociația Internațională pentru Transport Public – UITP, al cărei membru este și STP Alba Iulia încă din 2007, își încurajează membrii din 92 de țări să se alăture mișcării ”Împreună pentru creșterea transportului public”. Campania va avea ca vârf de expunere Săptămâna Europeană a Mobilității (16-22 septembrie), când operatorii de transport public (de pe tot globul) care au aderat la campanie vor amplasa în autobuze, stații de autobuz, autogări și pe propriile siteuri mesajul ”Creștere”, ca o trimitere directă la necesitatea extinderii rolului social al acestui serviciu și la importanța sa.

Campania ”Creștem cu transportul public” a luat o dimensiune globală pe măsură ce orașe din toată lumea și-au unit vocea pentru a cere un transport public mai extins și mai bun, cu scopul de a face orașele locuri mai potrivite pentru muncă și traiul de zi cu zi.

“Faptul că atât de multe orașe participă la această mișcare este încurajator” a spus secretarul general al UITP, Alain Flausch.”Prin această campanie dorim să trimitem un mesaj puternic atât politicienilor care iau decizii în acest domeniu, cât și cetățenilor, acela că transportul public joacă un rol cheie în atingerea unei creșteri durabile, coeziunea social și protecția mediului”.

Orașele participante/regiuni înscrise până acum în campanie: Abu Dhabi (DOT), Alba Iulia (STP), Bangkok (BMCL), Belgrad, Bruxelles (STIB), Budapest (BKK), Cagliari (CTM), Catalonia (FGC), Chennai (CMRL), Cork (Bus Eireann), Doha (Mowasalat), Dubai (RTA), Dublin (Bus Eireann), Flandra (De Lijn), Galway (Bus Eireann), Gauteng (Gautrain), Gdynia (ZKM), Hanovra (ÜSTRA), Izmir (ESHOT), Lazio (Cotral), Limerick (Bus Eireann), Linz (Linz Linien GmbH), Lisabona (Carris/Metro), Londra (TfL), Madrid (CTRM), Mashhad (Musroc), Milano (ATM), Montreal (STM, AMT), New Delhi (DIMTS), Paris (RATP Group), Samsun (Samulas Light Rail System), Sibiu (Tursib), Sligo (Bus Eireann), Viena (Wiener Linien), Wallonia (TEC), Varșovia (MZA, Warsaw Metro), Waterford (Bus Eireann). Din România, la campanie participă și Club Metropolitan – Asociaţia pentru Mobilitate Metropolitană.

Uniunea Internațională de Transport Public – UITP este o rețea intenațională pentru autorități și operatori, institute de știință și cercetare și furnizori de servicii legate de industria transporturilor. UITP are în prezent peste 3400 de membri din 92 de țări și se consideră avocatul global al transportului public și al inovațiilor din acest sector.

STP Alba Iulia este membru UITP din 2007, iar anul trecut, operatorul din Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional al acestei organizații, în timpul căruia s-au pregătit documentele pentru Congresul Mondial al UITP care va avea loc în acest an.

Anul trecut, operatorul din Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional al acestei organizații, în timpul căruia s-au pregătit documentele pentru Congresul Mondial al UITP.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax