Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STP Alba Iulia: Sistemul de plată al biletelor prin SMS, fără probleme după insolvenţa fostului furnizor al acestui serviciu

Publicat

autobuze

autobuze STP intersectie gara Societatea de Transport Public SA din Alba Iulia apare pe lista societăţilor care au de recuperat creanţe după ce furnizorul de servicii de plată prin SMS Simplus Invest a intrat în insolvenţă. Suma restantă este de aproape 60.000 de lei. Reprezentanţii STP susţin însă că această situaţie nu afectează serviciul pentru cei care circulă cu autobuzele companiei, având în vedere că furnizorul a fost schimbat, încă din 2014.

Compania Simplus Invest SRL, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plată prin SMS, înfiinţat acum 13 ani, a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii octombrie, prin decizie a Tribunalului Bucureşti. Unul dintre beneficiarii serviciilor oferite de companie este STP SA Alba Iulia, care are de recuperat, potrivit da­telor din raportul adminis­tra­torului judiciar (Fast Insolv S.P.R.L), suma de 58.174,59 lei, ce reprezintă 0,770% din valoarea totală a creanţelor firmei aflate în insolvenţă, adică 7,557 milioane de lei, dintre care 7,236 milioane de lei sunt creanţe negarantate.

Afacerile Simplus s-au redus puternic în ultimii doi ani, iar compania nu a mai reuşit să onoreze facturile scadente, scrie zf.ro.

Alte companii locale de transport care au de primit în continuare bani de la Simplus sunt RATB (Bucureşti) – 401.490,77 lei, RATP Iaşi – 156.700,93 lei, Oradea Transport Local SA – 110.530,61 lei, Transport Călători Expres SA Ploieşti – 56.276,90 lei şi Transurban SA Satu Mare – 13.073 lei.

Contactaţi de Alba24, reprezentanţii STP Alba Iulia au spus că serviciul de plată prin SMS al biletelor pentru transportul cu autobuzele companiei nu are de suferit în acest context. Furnizorul a fost schimbat încă din 2014, în prezent serviciile fiind oferite de compania Netopia SRL Bucureşti.

STP Alba Iulia a fost primul operator din România care a implementat sistemul de plată a biletelor prin SMS, călătorii având acces la acest serviciu de cinci ani.

De la sfârşitul anului 2014, a fost introdusă o nouă posibilitate de achiziționare a biletelor, aceea prin mobilPay wallet (un serviciu oferit de Netopia).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Budacu Nicolaie

    joi, 07.01.2016 at 14:59

    STP e plin de datori pentru cine nu stia 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax