Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STP solicită aprobarea unui audit independent la contractul cu CL. Directorul Stelian Nicola a prezentat un raport de venituri și cheltuieli ale firmei

Publicat

După mai multe săptămâni în care Simone Albani și Horațiu Clepan, membrii comisiei desemnate de CL pentru verificarea activității STP, prin AIDA-TL, au încercat în zadar să obțină informații despre situația veniturilor și cheltuielilor STP, directorul firmei, Stelian Nicola, a prezentat vineri câteva documente, dar și o propunere de „audit independent”, pe cheltuiala firmei.

Consilierii locali s-au arătat mai degrabă revoltați de prezența directorului STP la ședință, reprosându-i că îi „desconsideră” ca membri ai comisiei de „monitorizare și control” a STP și că nu le-a furnizat informații, când aceștia le-au solicitat:

„Noi v-am întrebat în fiecare zi despre aceste lucruri, ni s-ar fi părut normal prima dată să ne explicați nouă, care suntem persoanele care răspundem de colaborarea cu dumneavoastră, ce v-am cerut, nu să ne prezentați doar ce vreți dumneavoastră. Noi suntem consilierii care am fost votați să avem un control față de dumneavoastră. Dumneavoastră veniți aici cu o mapă frumasă, care conține doar o parte din documentele pe care noi le-am cerut, dar ni se pare o sfidare față de Consiliul Local. Nu ne considerați deloc și veniți după o lună jumătate, cu alte docuemnte decât ce v-am cerut noi”, a spus Simone Albani.

De cealaltă parte, Stelian Nicola susține că formarea comisiei a fost făcută ilegal și că nu conține funcționari și experți financiari, așa cum prevede legea:

„Constitiurea comisiei a fost făcută cu încălcarea articolului 55 din Legea 215, care spune că în cazul unor astfel de controale, o comisie trebuie să fie compusă din consilieri locali, din funcționari și experți. În plus, trebuie să fie îndeplinite obiectivele cu care este însărcinată comisia, apoi perioada în care acționează. Din această comisie lipsesc experți sau funcționari. Dacă aș fi consilier local nu mi-aș asuma să controlez o societate cu care nici măcar nu am contact, nepricepându-mă.

În final, acesta a solicitat Consiliului Local să considere, într-o ședință viitoare, aprobarea unei hotărâri prin care să stabilească „efectuarea unui audit cu privire la executarea acestui contract de către una dintre cele patru mari companii de audit și consultanță: PricewaterhouseCoopers, Ernst&Young, KPMG sau Deloitte, prin reprezentanțele din România ale acestora.

„Noi solicităm un auditor independent. Nu vă cerem să aprobați nimic acum, dar dorim să vă prezentăm, să vă lăsăm pentru dezbatere, ca într-o ședință ultierioară să aprobați sau nu acest audit independent pe care noi îl considerăm cel mai cinstit pentru evaluarea obiectivă a societății noastre. Noi vom suporta cheltuiala”.

Stelian Nicola a prezentat câteva documente reprezentând o situație cu venituri și cheluieli ale societății de transport public pe care o conduce. Vedeți mai jos câteva exemple:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax