Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

„Strada” a convins Primăria Alba Iulia să renunțe la focurile de artificii de Ziua Națională a României. SONDAJ Alba24: Sunteți de acord ?

Publicat

IMG_7254 Primăria Alba Iulia va renunța la spectacolul de artificii care urma să aibă loc în seara de 1 Decembrie. Decizia a fost luată după ce un grup de aproximativ 300 de albaiulieni și-au exprimat părerea în mediul online și au spus că anul acesta, în semn de solidaritate cu victimele de la Club Colectiv din București, nu vor artificii de Ziua Națională a României și de Revelion.

Pentru prima dată, 1 Decembrie va fi sărbătorită la Alba Iulia anul acesta fără foc de artificii. Ideea a fost propusă în ședința extraordinară a Consiliului Local, din data de 9 noiembrie, de un reprezentat al străzii.

„Am venit cu o propunere pe care oamenii din Alba Iulia, tinerii, v-o fac vouă consilierilor locali. Ideea este preluată de pe internet și se referă la renunțarea focurilor de artificii în zilele de 1 Decembrie și de Revelion, și mai mult, eventual folosirea sumelor, care ar fi fost destinate focurilor de artificii, să fie donate victimelor și familiilor victimelor de la Colectiv. Ideea a plecat de la dorința oamenilor de a face un gest de solidaritate pentru că nu considerăm, nici eu, nici cei 300 de oameni care au semnat această idee, că este cazul, în condițiile unei asemenea tragedii, să avem focuri de artificii. Asta nu însemnă că vrem să se elimine toate evenimentele de 1 Decembrie sau de Revelion, dar considerăm că artificiile sunt prea mult, mai ales în condițiile în care acel incendiu de la București a pornit de la un foc de artificii”, a explicat reprezentatul celor care au semnat ideea, Alexandru Cristorian.

Primarul Mircea Hava a fost se pare în asentimentul „străzii” și spune că dacă trebuie să semneze o face și el. În ceea ce privește donarea banilor spune că legal nu este posibil pentru că banii vin din sponsorizări.

„Eu sunt de acord cu această chestiune, dacă îmi dai să semnez o să semnez și eu. Singura chestiune este că e vorba de niște bani pe care îi donează o firmă, cu anumite condiții, și nu putem să îi folosim în altă parte”, a spus primarul Mircea Hava.

El a spus că organizarea unui concert este mai inumană decât un foc de artificii și că nu se poate face comparație între artificiile care au fost la acel concert și cele care ar fi trebuit să fie la Alba Iulia.

„Alea sunt artificii care se trag la nunți, iar artificiile care se trag la noi sunt foarte securizate”, a mai spus primarul.

Ideea a fost supusă la vot și aprobată cu o singură abținere, cea a liberalului Cornel Sandu, care spune că trebuia să se aibă în vedere și părerea celor care vor foc de artificii de 1 Decembrie deoarece este vorba despre Ziua Națională a României și nu este sărbătorită doar de albaiulieni.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, a spus că în acest moment se finalizează organizarea evenimentului.

„Noi vom redimensiona toată sărbătoarea de 1 Decembrie la un nivel simbolic să nu zicem că nu există, dar o vom stopa din punct de vedere a expansiunii și a efervescenței” a spus acesta.

Coșer a prezentat și o parte din program și spune că în jurul datei de 30 noiembrie va avea loc un concert al Corului Național de Cameră Madrigal, se va marca existența a 300 de ani de la începerea înălţării Cetăţii Alba Carolina, iar de 1 Decembrie va avea loc un concert Voltaj și un spectacol de muzică populară care va fi organizat de Consiliul Județean.

 

SONDAJ ALBA24: „Strada” a convins Primăria Alba Iulia să renunțe la focurile de artificii de Ziua Națională a României. Sunteți de acord?

  • NU (56%)
  • DA (44%)
  • Total voturi: 541

Loading ... Loading ...

 

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

20 Comentarii

20 Comentarii

  1. Popescu

    luni, 09.11.2015 at 15:58

    Ce-ar fi ca banii sa fie donati victimelor incendiului de la Bucuresti ?

    • mihai

      miercuri, 11.11.2015 at 11:37

      Nu cred ca strada a convins Primaria sa renunte la focurile de artificii. A fost o idee de-alea lui Cristorian, care incearca sa se evidentieze. Ce treaba are sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei cu tragedia din Colectiv. Pentru asta s-a tinut doliu trei zile. Evident nu vom uita. Masurile trebuie luate insa in alta parte. Nu inseamna ca vom plange tot poporul luni de zile. Focurile de artificii incheie in farmec sarbatoarea Zilei Nationale, care are o cu totul alta semnificatie. Nu mai amestecati evenimentele.

  2. ulita copilariei

    luni, 09.11.2015 at 16:11

    Asta-i solutia strazii? In loc sa ceara ca autorizatiile sa ne se mai dea cu spaga, sau sa fie verificate ”la sange” toate firmele care organizeaza astfel de spectacole ? Pai ce vina au albaiulienii si cei care vin la Alba Iulia sa vada focurile de artificii?

  3. Ion

    luni, 09.11.2015 at 16:42

    minutul 1:59 e mai interesant 🙂 doamna face streaptease in primarie?

  4. Sergiu

    luni, 09.11.2015 at 17:01

    Propun sa desfiintam Sarbatoarea Nationala a Romaniei.
    Cat tembelism in mintea celor 300 de postaci.Pe cine reprezinta acestia?

    • Livia

      luni, 09.11.2015 at 20:03

      Cred ca nu ai inteles propunerea! Mai asculta o data ce spune reprezentantul strazii!

  5. viorel

    luni, 09.11.2015 at 17:09

    Sa desfiintam Craciunul,Revelionul si toate sarbatorile Cine este acst reprezentant al strazii,si in numele cui vorbeste ?
    Stiti cati oameni mor anual de cancer in Romania ? S-a stability cumva doliu national in memoria zecilor de mii de romani care sunt rapusi de aceasta crunta boala?
    Vedeti ca se ia razna si se ajunge la exagerari.

  6. Rus alin

    luni, 09.11.2015 at 17:38

    Sa doneze banii ramasi spitalului din alba iulia…

  7. 300

    luni, 09.11.2015 at 18:29

    daca tot au inceput cu revendicarile la Alba Iulia ar mai putea cere:
    -sa nu manance paine in memoria celor decedati in explozia de la fabrica de paine din Brasov
    – sa nu mai umble nimeni cu autobuzul in memoria celor care au decedat in accidentul din Muntenegru
    – sa nu mai mearga nimeni la mare in momoria celor care s-au inecat in lacul Surighol dupa prabusirea elicopterului SMURD
    si lista revendicarilor poate continua….

  8. niro

    luni, 09.11.2015 at 18:43

    câtă lipsă de empatie din partea unora dintre forumiști (dacă nu ar fi fost niciodată artificii în oraş aş mai fi înţeles, dar ele se văd de câteva ori pe an de circa 20 de ani). tocmai pt ca este sărbătoarea tuturor românilor este necesar să se facă acest minim gest simbolic de solidarizare cu victimele și familiilor celor decedati la Colectiv. sarbatoarea națională nu înseamnă sarmale, vin gratis și distracție, ci este exact momentul în care trebuie să dovedim ca suntem un popor civilizat, care vede și mai departe de blidu din fața gurii şi ne gândim şi la cei din întreaga ţară. pt viorel: cine a cerut desfiinţarea Crăciunului? cine exagerează aici? oamenii doresc un minim gest simbolic de solidarizare şi au adus şi o foarte bună argumentare. felicitări inițiatorilor acestui demers și felicitări și consiliului local ca l-a adoptat, chiar dacă unii fără convingere (sper să nu facă penibilitatea să se răzgândească, de la Hava te aştepţi la orice).

    • empaticul

      luni, 09.11.2015 at 19:52

      @niro, ar trebui sa ceara si sa dea sarmale fara paine la 1 decembrie, din solidaritate cu victimele exploziei de la fabrica din Brasov. N-ar fi decat inca o prostie in plus ceruta de MAREA STRADA sin Alba.

  9. iesi

    luni, 09.11.2015 at 19:06

    Cine l-a trimis pe asta ?!

  10. Mena

    luni, 09.11.2015 at 21:28

    Nu cred ca renuntarea la artificii de Ziua Nationala si de Revelion este o solutie . Mai bine am educa tineretul si le-am spune sa mai caute si biserica nu numai cluburile si pe Satan chiar in ziua de vineri cand Domnul Iisus a fost rastignit . Moarte cereau si asta au primit .

  11. Florin

    marți, 10.11.2015 at 08:20

    ce ti l-a pus la punct hava pe cristorianu la ultima faza… excelent.

  12. grigore

    marți, 10.11.2015 at 09:52

    nu sunt de acord cu acesta masura deoarece artifiicile sunt placerea copiilor si nu numai, fara artifici la ora 21 Alba Aulia va fi pustie.
    De cind 300 de oameni reprezinta Alba Iulia iar de 1 decembrie Romania.
    Iar de revelion nu va iesi nimeni fara artifici.

  13. csoso

    marți, 10.11.2015 at 11:05

    Normal că sunt păreri pro şi contra acestei propuneri. Nu văd nimic rău în asta cu condiţia să fie înlocuit cu altceva prin care să se marcheze acest moment – dedicat celor decedaţi în tragicul accident, în aşa fel încât oamenii să simtă că participă şi ei . De exemplu aprinderi de candele , sau pentru că vin şi cercetaşii ceva împreună cu ei, sau cu cei din gardă. Idei se pot găsi si fără să arunci atâţia bani în aer, chiar dacă nu sunt frumos colorate şi nu bubuie .

  14. Marius

    marți, 10.11.2015 at 13:24

    Am vrut sa votez NU, dar nu mergea sondajul.

  15. Roxana

    miercuri, 11.11.2015 at 00:25

    Nici eu nu am putut vota! Probabilvor sa ramana 300 si nu mai au nevoie de sustinere sau de ce nu, poate au blocat special „votarea” ferindu-se de reactiile negative ale „strazii”!!!

  16. daniela

    duminică, 15.11.2015 at 10:17

    Intrebare: Bucurestiul, locul tragediei Colectiv, va avea artificii de 1 Decembrie si Revelion? Dar celelalte orase din tara?
    Cristorian e un nimeni care vrea sa fie remarcat.

  17. CEva

    duminică, 15.11.2015 at 17:30

    Lipsa de informatie si de bun simt face ca niste lingai si politruci sa isi bata din nou joc de cetatenii din Alba Iulia .
    Eu ca si cetatean , NU sunt de acord ca de ziua de 1 decembrie sa nu avem artificii , pentru ca un accident s-a intamplat in timpul unor ritualuri din o carciuma din Bucuresti .
    Sa ii odihneasca Dumnezeu in paza , si pe ei , si pe cei care mor din multe alte cauze , care nu au legaturi de orice fel , sau care nu au frecventat localuri cu incantatii , dar nu pot eu ca si cetatean sa vin cu propuneri de prost gust pentru ceilalti cetateni .
    As dori ca cei care ne reprezinta , sa nu mai ne reprezinte , pentru ca din ce se vede ei reprezinta interesul propriu in educatia pe care au primit-o , sau nu au primit-o .
    Un simplu cetatean .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax