Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Stradă din Cetatea Alba Carolina, modernizată printr-un proiect de 660.000 de lei. Va realiza legătura între alte două străzi

Publicat

Primăria Alba Iulia intenționează să modernizeze o stradă din Cetatea Alba Carolina, aflată lângă Universitatea „1 Decembrie 1918”.

Investiția de peste 660.000 de lei presupune, printre altele, amenajarea carosabilului și a trotuarului pe o lungime de peste 80 de metri, pentru realizarea legăturii dintre strada Unirii și strada Gabriel Bethlem, dar și pentru accesul la corpul H al Universității, pe latura estică.

Primăria Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru fazele: Autorizarea executării lucrărilor de construire (D.T.A.C.), Proiect tehnic (P.T.), Detalii de Execuție (D.D.E.), Caiete de Sarcini (C.S.), asistență tehnica din partea proiectantului și execuţia propriu-zisa a lucrărilor pentru obiectivul de investiții: Modernizarea străzii Alexandru Sterca Șuluțiu și demolare pavilion punct control și împrejmuire.

Prin realizarea proiectului se va asigura legătura dintre strada Unirii și strada Gabriel Bethlem și accesul la Universitate, pe latura de Est.

Potrivit caietului de sarcini, la această dată, strada nu există faptic, amplasamentul propus prin proiect fiind parțial împrejmuit în cadrul unității militare aflate în imediata vecinătate a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Universitatea a solicitat sprijin autorităților locale în vederea deschiderii străzii Mitropolit Alexandru Sterca Șuluțiu care figura în proprietatea Statului Român.

Această cerere a venit pe fondul reabilitării și folosirii corpului de clădire H cu activități de învățare și cercetare, însă clădirea făcând parte din patrimoniul național a fost reabilitată cu respectarea formei clădirii, cu ușile de acces spre strada Mitropolit Al. Sterca Șuluțiu, stradă blocată pe poarta unității militare aflată în imediata vecinătate.

Pentru asigurarea condițiilor privind dimensionarea drumului și exploatarea în siguranță a străzii, a fost necesar ca pe lângă suprafața aflată în domeniul public să se solicite unității militare cedarea unei suprafețe suplimentare de teren.

Astfel a fost inițiată procedura cu privire la transmiterea unui imobil (stradă) din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Alba Iulia.

Se propune amenajarea carosabilului cu lățimea de 6 metri pe o lungime de 87 de metri, amenajarea unui trotuar cu lățime variabilă, pe o lungime de 112,5 metri, realizarea extinderii rețelei de iluminat public cu 3 stâlpi, realizarea rețelei pluviale și de canalizare și împrejmuirea limitei de proprietate estice a străzii, spre unitatea militară, cu un gard din stâlpi și plăci prefabricate din beton, cu înălțimea de 2,5 metri, prevăzut la partea superioară cu concertină și o poartă de acces de circa 6 metri în unitatea militară pe latura nordică.

Proiectul va cuprinde două categorii de lucrări distincte:

  • Lucrări de demolare
    • demolarea pavilionului M (punct de control) în suprafață construită de 18 mp și a împrejmuirii de cărămidă din jurul acestuia în lungime de 10 metri
    • demolarea împrejmuirii din plăci prefacbricate din beton care delimitează limita de proprietate între Unitatea Militară și Universitatea „1 Decembrie 1918” în lungime de circa 70 de metri
    • demolarea porții metalice de acces în unitate
  • Lucrări de modernizare a străzii
    • amenajarea carosabilului prin pavare cu piatră naturală
    • crearea unui trotuar cu lățime variabilă
    • colectarea pluvialelor prin guri de scurgere
    • relocarea eventualelor rețele edilitare existente
    • realizarea noii împrejmuiri
    • realizarea noii porți metalice
    • completarea rețelei de iluminat stradal

Se va asigura echiparea corespunzătoare a străzii, respectiv: marcaje rutiere, indicatoare pentru circulație, coșuri de gunoi, bănci, plantări de arbori și arbuști în zona verde (dacă este cazul).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. uncas

    luni, 21.10.2019 at 21:42

    asta-i strada cu blocul smecherilor din Cetate?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax