Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia va intra în reparații capitale. Lucrările sunt evaluate la 893.214 lei

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia intenționează să demareze investițiile de consolidare a sistemului rutier pe DN1, km 376+215, strada Regimentul V Vânători Alba Iulia, cartierul Partoș. Valoarea estimată a lucrărilor pe acest tronson de drum este de 893.214 lei, iar durata de execuție este de aproximativ o lună.

Consilierii locali vor aproba în ședința de marţi documentația tehnico-economică pentru acest obiectiv, astfel încât în perioada imediat următoare să poată fi începute lucrările. Proiectul propune înlocuirea integrală a sistemului rutier pe carosabil, amenajarea trotuarelor și rigolelor, precum și montarea de guri de scurgere noi. Finanțarea investiției se va face din bugetul local și din alte surse constituite conform legii.

„În municipiul Alba Iulia, traficul rutier și de tranzit de pe DN1-E81 pe relația Sebeș-Cluj și Cluj-Sebeș se suprapune pe strada Regimentul V Vânători, de la podul peste râul Sebeș până la podul peste calea ferată însă infrastructura drumului pe unele tronsoane nu corespunde din punct de vedere al capacității portante. Acest aspect este evident mai ales în zona cuprinsă între ieșirea de pe podul peste Mureș și km 376+215 (intersecția cu strada Liliacului), unde, în ultima perioadă, mai precis din iarna 2011-2012 până în prezent, s-au constatat repetate blocaje în trafic generate și de traficul necontrolat pentru transportul de agregate din balastierele situate pe partea dreaptă a râului Mureș unde se face aprovizionarea firmelor de construcții cu agregate. Această zonă prezintă următoarele tipuri de degradări: făgașe și burdușiri pe zona centrală și stângă în zona kilometrajului pe DN1 cu cedarea structurii rutiere, cedări în carosabil datorită umpluturilor neomogene și din cauza faptului că nu este asigurată scurgerea apelor, acestea infiltrându-se în corpul drumului”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Proiectul va fi supus aprobării consilierilor locali. Reamintim că zona de carosabil din apropierea podului peste Mureș din cartierul Partoș a fost recent plombată, dar reprezentanții Primăriei Alba Iulia au precizat încă de pe atunci că, pentru remedierea definitivă a problemelor de pe respectivul tronson, sunt necesare investiții mai ample. Motivul pentru care aceste lucrări nu au fost realizate până în prezent este traficul intens din zona podului și imposibilitatea devierii circulației pe alte rute.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gabi

    marți, 30.04.2013 at 10:19

    O luna? tare ciudat … cred ca e vorba doar de carpeala tipic romaneasca!

  2. Pingback: Consilierii locali din Alba Iulia convocați din nou în ședință extraordinară. Au supus la vot 26 de proiecte de hotărâre | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax