Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Străini depistați cu ședere ilegală în Alba Iulia: Un cetăţean din Malaezia şi altul din Republica Moldova, cu decizii de returnare şi amendaţi

Publicat

biroul de imigrariPoliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări, Serviciul pentru Imigrări Alba au depistat doi cetăţeni străini u şedere ilegală pe teritoriul oraşului Alba Iulia. Cei doi au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, unul din Malaezia şi celălalt din Republica Moldova.

 

Cu ocazia unei acţiuni desfăşurate în municipiul Alba Iulia, în perioada 2-3 decembrie, a fost depistat cu şedere ilegală cetăţeanul malaezian R.S.N. de 30 ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cetăţeanul străin a intrat în ţară, la data de 14 septembrie, în baza unui permis de şedere temporară în scop de muncă – detaşat, eliberat de către autorităţile române, iar la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul naţional. Urmare a acestui fapt, pe numele lui a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, în termen de 15 zile, şi a fost sancţionat contravenţional cu amenda, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În cadrul unui control în teren, efectuat de poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba, a fost depistat cu şedere ilegală pe raza municipiul Alba Iulia, cetăţeanul din Republica Moldova G.V., de 20 ani, care a intrat în ţara în baza permisului de şedere obţinut pentru studii, iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul României. Împotriva străinului s-a luat măsura emiterii unei decizii de returnare de pe teritoriul României, în termen de 15 zile, şi a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni şi controale pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax