Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ștrandul de la Schit „se mută” în spatele Bazinului Olimpic: Piscine, plajă, terenuri de sport și de joacă. Construcția ar putea începe în august

Publicat

Ștrandul de la Schit nu va fi deschis în această vară și deocamdată nu se știe exact ce va fi amenajat acolo și când. Cert este că în spatele Bazinului Olimpic va fi construit un ștrand nou, cu mai multe piscine și bazine de înot pentru toate categoriile de persoane, loc de plajă, terenuri de sport și de joacă, zonă verde, zonă de agrement. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, dacă procedurile de achiziție a terenului și realizare a proiectului vor fi finalizate în timp util, lucrările de construcție a noii baze sportive ar putea începe în această vară, cel mai devreme în luna august.

În acest moment, ștrandul de la Schit se află într-o stare avansată de degradare, cu fisuri în bazine și multe alte defecțiuni. Potrivit Silviei Moldovan, director al Direcției Tehnice a Primărie Municipiului Alba Iulia, o investiție în reabilitarea ștrandului de la schit ar presupune costuri foarte mari, nejustificate în condițiile în care locul este deschis pentru public doar 2-3 luni pe an.

În locul ștrandului va fi amenajată o zonă de agrement; în prezent este reconsiderat proiectul realizat inițial pentru această locație, care prevedea reabilitarea ștrandului și transformarea lui într-unul modern.

Citește și FOTO-VIDEO: S-a deschis AquaPark Arsenal: Tobogane, piscine, spații de relaxare și adrenalină. PLUS cea mai lungă tiroliană din România

Ștrandul din Alba Iulia „se mută” în spatele Bazinului Olimpic

În spatele Bazinului Olimpic va fi amenajată o zonă de agrement, compusă din mai multe piscine în aer liber, bazine de înot, loc pentru plajă, terenuri de joacă și de sport, zonă de relaxare, zonă verde. În acest moment, Primăria Municipiului Alba Iulia desfășoară procedurile de achiziție a terenului, iar până în luna august, se speră să fie finalizat proiectul zonei de agrement, potrivit Silviei Moldovan.

Valoarea inițială a proiectului a fost estimată la 6,7 milioane lei, însă după elaborarea proiectului zonei de agrement, se va face o nouă estimate a costurilor.

„Avem buget, sperăm să avem și condiții să contractăm și să demarăm lucrările”, a mai spus Silvia Moldovan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Tibi

    vineri, 06.06.2014 at 07:52

    Si in vara asta o sa mergem in alte localitati la baie. Facem buget la alti.

  2. albanezul

    vineri, 06.06.2014 at 19:15

    Tibi…poate nu stii dar sunt si alte cateva zone de balaceala in Alba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax