Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Strângere de fonduri destinate Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi “Prietenii Mariei Beatrice”

Publicat

Maria Beatrice, din Alba Iulia, are în continuare nevoie de ajutorul oamenilor darnici. De data aceasta, fetiţa are nevoie de mulţi ani de tratament şi terapie, pentru a putea fi pusă, la propriu, pe picioare. Fetiţa, în vârstă de 2 ani şi 9 luni, suferă de mai multe afecţiuni, cauzate de hemoragie cerabrală la naşterea prematură.

 
„Am putea să o ajutăm pe Maria Beatrice şi pe alţi copii aflaţi în situaţia ei, dacă am dota un mic centru de reabilitare motorie, având specificul acestei afecţiuni, care să aibă aparatură ca şi cea a clinicilor din străinătate, inclusiv bazin pentru hidroterapie, terapie cu animale şi bineînţeles asistenţă de specialitate. Mai mult, fetiţa noastră, deşi nu aleargă, are nevoie de socializare şi dorim să-i creăm un cadru în care să se dezvolte alături de copii asemănători ei şi de părinţii lor”, spun părinţii Mariei Beatrice.

Aceştia cred că soluţia pe termen lung este dotarea cu aparatura necesară a  Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi “Prietenii Mariei Beatrice”, de care să se bucure mult mai mulţi copii şi cu costuri infinit mai mici.
Tot ceea ce se realizează în străinătate (mai puţin celulele stem) se poate realiza şi în România, chiar în Alba Iulia. Un tratament în Ucraina plus alte cheltuieli costă în jur de 3.000-3.500 euro, pentru 13 zile. Un calcul aproximativ demonstrează că: 39 zile de tratament Ucraina/1 copil plus alte cheltuieli ajung la 10.000 euro, adică 400 milioane lei vechi. Cu 30.000 euro se poate asigura dotarea centrului din Alba Iulia, pentru 15-20 de copii, pentru 10 ani de terapie.
Trebuie menţionat că acestor copii le lipseşte practic bagajul instinctiv al unui copil sănătos, astfel că el trebuie să înveţe să deschidă şi să închidă mânuţa, să mişte picioruşul, să ridice capul şi multe alte mişcări, care se repetă de mii de ori, până se creează reflexul. Aceşti copii nu pot fi ajutaţi prea mult prin medicamentaţie, cu excepţia vitaminelor şi stimulentelor. Baza rămâne kinetoterapia, terapia ocupaţională, hidroterapia şi terapia cu animale.
Proiectul este gândit pe termen lung şi,  împreună cu instituţiile partenere, părinţii au demarat o campanie amplă de strângere de fonduri, care debutează cu spectacolul de miercuri, 25 mai 2011, ora 19.00, ce se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor, Alba Iulia.
La spectacol vor cânta: soprana Daniela Vlădescu, tenorul Costel Busuioc, Roxana Reche, Ina Todoran, Alin Ignat, Sebastian Onac. Banii încasaţi din vânzarea biletelor si donaţii vor fi direcţionaţi către Asociaţia Non-Guvernamentală „Maria Beatrice”, în vederea dotării cu aparatura necesară a “Centrului de Zi pentru Copii cu dizabilităţi Prietenii Mariei Beatrice” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax