Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Strat de asfalt nou pe o porțiune din strada Calea Moților. Alte străzi din Alba Iulia care vor fi reabilitate în curând

Publicat

Strat de asfalt nou pe o porțiune din strada Calea Moților din Alba Iulia. După finalizarea lucrărilor la proiectele de mobilitate din Alba Iulia, autoritățile locale au în plan reabilitarea unor artere principale, dar și a unor străzi de acces către Cetatea Alba Carolina. 

Astfel, un strat nou de asfalt urmează să fie turnat pe o porțiune din strada Calea Moților, între B-dul Horea și intersecția de la Stadion, pe strada Detunata și strada Gladiolelor, dar și pe străzile Apulum și Gemina, din proximitatea Cetății Alba Carolina. 

„Existau în oraș zone unde deși exista asfalt nu s-a mai intervenit de zeci de ani.

Aici vin cu două exemple, cele două cartiere Carolina, de sud și de nord. Am considerat că cele două cartiere vor trebui să intre în reabilitare, pe carosabil, pe trotuare. S-au aprobat indicatorii tehnico-economici și tot în acest an vom face această reabilitare”, a explicat primarul Gabriel Pleșa pentru Alba24, la ediția electorală a emisiunii Testul de Sinceritate.

Este vorba despre străzile Apulum și Gemina.

Strada Apulum este situată în partea de Sud-Vest a Cetății Bastionare Alba Carolina. Aceasta sigură legătura între B-dul Încoronării și strada Cetății. Are o lungime de circa 360 ml cu o lățime medie de 5 m, cu suprafețe care intră între blocuri și accesuri la garajele de la subsolul blocurilor. Strada are o pantă cuprinsă între 0 și 4% și o suprafață de 4.644 mp.

Strada Gemina este situată în Nordul Cetății Alba Carolina. Aceasta face legătura între strada Aurel Vlaicu, strada Calea Moților și strada Decebal. Strada are o lungime de circa 716 ml, cu lățimi între 4,5 și 9 m, cu suprafețe care intră între blocuri și accesuri la garajele de la subsolul blocurilor. Strada are o pantă cuprinsă între 0 și 7% și o suprafață de 5.617 mp.

Strat de asfalt nou pe o porțiune din strada Calea Moților din Alba Iulia, între B-dul Horea și intersecția de la Stadion

„Ați văzut că anul trecut am mai turnat un strat de uzură pe Calea Moților. Anul acesta am făcut Octavian Goga, acum terminăm Horea.

Vrem să facem Calea Moților, până la intersecția de la Stadion, apoi Detunata și Gladiolelor care și ele sunt într-o stradă foarte proastă.

Odată cu terminarea arterelor de pe mobilitate, aș vrea ca toate arterele principale să fie reabilitate și cu covor asfaltic nou. Cam asta a fost gândirea din punct de vedere al infrastructurii”, a mai transmis Gabriel Pleșa.

Reamintim faptul că un strat nou de asfalt a fost turnat pe strada Calea Moților, pe porțiunea dintre intersecția cu strada Horea și intersecția cu strada Tudor Vladimirescu, în anul 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pripon Marius

    sâmbătă, 25.05.2024 at 09:22

    O mare mizerie a acestui edil Pleșa,care nu a realizat nimic in 4 ani de mandat,dar acum dorește să păcălească din nou cetățenii acestui oraș!

  2. Pripon Marius

    sâmbătă, 25.05.2024 at 09:23

    Asfaltează tot ce este asfaltat,iar străziile neasfaltate tot neasfaltate rămân

  3. Raul

    sâmbătă, 25.05.2024 at 10:09

    Îngrașă porcul în ajun, pe nervii noștri. Sa meargă la Aiud sa îl învețe Cherecheș administrație.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax