Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Strategia de dezvoltare a judeţului Alba în perioada 2014-2020: Localităţi vizate pentru construirea, modernizarea sau extinderea reţelelor de gaze naturale


Publicat

Consiliul Judeţean Alba, în perioada 2014-2020, conform Strategiei de dezvoltare a judeţului doreşte să îmbunătăţească traiul cetăţenilor săi, venind astfel în ajutorul acestora prin diferite proiecte. Unul dintre proiecte cuprinde reabilitări, extinderi şi modernizări de reţele ale gazelor naturale.

Racordarea gospodăriilor la reţeaua de alimentare cu gaze naturale se va face în localităţile Abrud, Albac, Almaşu Mare, Arieşeni, Avram Iancu, Baia de Arieş, Berghin, Bistra, Blandiana, Bucium, Câlnic, Câmpeni, Cergău, Ceru Băcăinţi, Ciuruleasa, Cut, Daia Română, Doştat, Fărău, Gârbova, Gârda de Sus, Hopârta, Horea, Întregalde, Livezile, Lopadea, Lupşa, Meteş, Mogoş, Ocoliş, Ohaba, Pianu, Poiana Vadului, Ponor, Poşaga, Râmetea, Râmeţ, Roşia de Secaş, Roşia Montană, Sălciua, Scărişoara, Sohodol, Şpring, Şugag, Vadu Moţilor, Vidra.

Modernizările şi extinderile reţelei de gaze naturale existente se vor efectua în municipiile: Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeş, în oraşele: Cugir, Ocna Mureş, Teiuş, Zlatna, în comunele: Bucerdea Grânoasă, Cenade, Cetatea de Baltă, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Cricău, Galda de Jos, Ighiu, Jidvei, Mihalț, Mirăslău, Noslac, Rădești, Sâncel, Sântimbru, Săliștea, Săsciori, Stremţ, Şibot, Şona, Unirea, Valea Lungă, Vințu de Jos.

În perioada următoare, reţele noi de gaze naturale vor fi introduse în oraşe precum Abrud, Baia de Arieş, Câmpeni, în comune ca: Albac, Almașu Mare, Arieșeni, Avram Iancu, Berghin, Bistra, Blandiana, Bucium, Câlnic, Cergău, Ceru-Băcăinți, Ciuruleasa, Cut, Daia Română, Doștat, Fărău, Gârbova, Gârda de Sus, Hopârta, Horea, Întregalde, Livezile, Lopadea Nouă, Lupșa, Meteș, Mogoș, Ocoliș, Ohaba, Pianu, Poiana Vadului, Ponor, Poşaga, Râmeț, Râmetea, Roșia de Secaș, Roșia Montană, Sălciua, Scărișoara, Sohodol, Şpring, Şugag, Vadu Moților, Vidra.

Alexandra MAGDAŞȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. VICTOR

    vineri, 01.08.2014 at 09:38

    Sandutza, care este deosebirea intre faptul ca in prima serie de localitati se va face ”Racordarea gospodăriilor la reţeaua de alimentare cu gaze naturale”, si ca in cele enumerate in calupul 3 ”În perioada următoare, reţele noi de gaze naturale vor fi introduse”… Constat ca in cel din urma ai introdus suplimentar orasele Baia de Aries si Campeni, dar la fel de bine se potrivest in primul calup, doarece se afla in aceeasi situatie, adica nu exista conducta de gaz metan.
    In rest, la stiri bune si reale…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ciolacu: PSD nu va avea candidați trimiși în judecată. Președinții de organizații verifică listele cu persoanele propuse

Publicat

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis ca pe listele partidului să nu existe candidaţi care au fost trimişi în judecată, iar preşedinţii de organizaţii fac un nou control al persoanelor propuse, pentru a nu exista astfel de cazuri.

„Am avut o şedinţă de Consiliu Politic Naţional şi împreună cu colegii mei am luat decizia că pe listele PSD nu o să candideze nicio persoană care este trimisă în judecată. În acest moment, toţi preşedinţii de organizaţii fac din nou un control al listelor, ca să nu fie astfel de cazuri. Dacă cumva există vreo listă depusă, vom face adresă, în urma acestei decizii, şi va fi modificată la Birourile electorale judeţene”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit miercuri pentru a valida listele de candidaţi la alegerile parlamentare.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 10.000 de măști distribuite gratuit către vârstnici din Alba Iulia cu pensii modeste, prin Fundația Comunitară Alba

Publicat

Fundația Comunitară Alba a finalizat astăzi distribuirea celor 10.000 de măști medicale de protecție, destinate vârstnicilor din Alba Iulia cu pensii cuprinse între 800 și 1500 lei, activitate din cadrul proiectului “Ajutăm Seniorii”.

”Pe parcursul celor trei zile, între 100 și 150 de vârstnici au venit zilnic la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia pentru a-și ridica pachetele cu măști medicale de protecție, totul realizându-se în condiții de maximă siguranță, într-un spațiu de cca. 40 mp, aerisit permanent și în care a avut acces un singur beneficiar o dată”, transmit reprezentanții Fundației.

Potrivit sursei citate, acțiunea de distribuire a măștilor s-a realizat în “Săptămâna voluntariatului”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Studenților, având ca parteneri Fundația Comunitară Alba și Liga Studenților din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Intervalul 800 – 1500 lei a fost stabilit ținând cont atât de faptul că pensia medie, în județul Alba, se situează sub 1500 lei, cât și că vârstnicii cu pensii sub 800 lei beneficiază de măști gratuite puse la dispoziție de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Alba Iulia, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 78/2020, mai precizează organizatorii.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Paul Tolas, luptătorul de kickbox din Alba Iulia, debutează la profesioniști. Va urca în ringul galei Colosseum de la Arad

Publicat

Paul Tolas, luptătorul de kickbox al clubului Revolution Academy din Alba Iulia, își va face debutul la profesioniști. 

Tânărul sportiv de 18 ani din Alba Iulia va urca în ring în primul meci al galei Colosseum, care se va desfășura la Arad, vineri, 23 octombrie. 

Gala de kickbox se anunță a fi una foarte spectaculoasă, cu mulți luptători de valoare din România, dar și de peste hotare. Invitatul special al evenimentului este olandezul Semmy Schilt, deținător a patru titluri mondiale în cea mai renumită promoție de kickbox „K1”.

Tânărul albaiulian îl va înfrunta pe Ruben Onișor, un sportiv din Arad. Cei doi vor lupta la categoria 61 de kilograme.

Onișor trebuia să înfrunte un alt sportiv, pe Okay Sakvan, dar cel din urma nu va participa așa că în locul său va intra în ring Paul Tolas.

”Ne-a luat prin suprindere propunerea organizatorilor ca Paul să urce în ring la profesioniști, în condițiile în care mai sunt două zile până la meci. Din fericire însă Paul este într-o formă foarte bună, s-a antrenat foarte mult în ultimul timp și chiar dacă avem doar două zile la dispoziție să pregătim meciul de vineri, suntem foarte încrezători că sportivul nostru va face o figură foarte frumoasă la debutul său la profesioniști”, a declarat pentru alba24.ro, Alin Moldovan, antrenorul clubului Revolution Academy.

Gala va fi difuzată pe Digisport de la ora 18:00. În ringul Colosseum vor lupta: Flavius Boiciuc vs. Andrei Ostrovanu, Sebastian Cozmîncă vs Anthony Burger, Alex Manolache vs Alexandru Tironeac, Eduard Gafencu vs Milos Bajovic, Daniel Bolfa vs Gabriel Bozan, Ionel Bălan vs Silviu Ionescu și Freddy Kemayo vs Marius Muntean.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Transport agabaritic pe Autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva și alte rute din țară. Care sunt restricțiile de trafic

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, 21 octombrie, se desfășoară un transport agabaritic pe traseul Fieni (Dâmbovița) – DN 71 – Sinaia – DN1 – Brașov – DN1 – Sibiu – A1 (Sebeș – Deva) – Chiscadaga (Hunedoara).

Transportul este format dintr-un camion cu lățimea de 7,06 metri și greutatea de 142 de tone.

Viteza de deplasare va fi adaptată condițiilor de trafic. În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Transportul va fi însoțit pe traseul precizat de echipaje de poliție rutieră.

Începând cu ora 14:00, se oprește circulația pe ambele sensuri, pentru aproximativ 4 ore, pe DN 71 Sinaia – Târgoviște, de la kilometrul 92, stațiunea Sinaia, județul Prahova, pentru a permite tranzitarea transportului agabaritic. Conducătorii auto pot opta pentru următoarele rute alternative.

De la Sinaia:

–  DN 71/DN1 Sinaia – DN 1 Breaza – DJ 710 Bezdead – DJ715 Buciumeni – DN 71 Dealu Mare;

– DN 71/DN1 Sinaia – DN 1/DJ720 Floresti – DJ 720 Moreni – DN71 Targoviste.

De la Fieni:

– DN 71/DJ 715 Dealu Mare – DJ 715 Buciumeni – DJ 710 Bezdead – DN1 Breaza.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate