Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Strategia de Dezvoltare a Judeţului Alba în următorii şapte ani, prezentată comunităţii. Consultări publice la Blaj şi Alba Iulia

Publicat

Strategia de Dezvoltare a judeţului Alba pentru perioada 2014-2020 a ajuns în etapa de analiză-diagnostic a stării actuale de dezvoltare economică a judeţului. De asemenea, se pregăteşte redactarea viziunii și obiectivelor strategice, de stabilire a direcţiilor de dezvoltare, formulare a politicilor şi programelor de dezvoltare. În acest sens, Consiliul Judeţean Alba desfăşoară o serie de consultări publice.

„Ieri am avut o întâlnire la Blaj, iar astăzi ne-am întâlnit la Alba Iulia, cu reprezentanți ai administrațiilor locale, mediului de afaceri, Grupurilor de Acțiune Locală și ONG-urilor din aceste zone pentru a analiza ce s-a lucrat până acum la strategie și pentru a vedea toate punctele de vedere. Acest document ne este necesar pentru a stabili direcțiile de dezvoltare ale județului Alba, pentru perioada 2014-2020, fiind și un important instrument de programare pentru utilizarea fondurilor europene”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Viziunea de dezvoltare a judeţului va reprezenta forma acceptată de comunităţile ce formează judeţul Alba, identitatea şi valorile lor comune, ceea ce acestea consideră relevant, important, credibil şi valoros pentru propria lor dezvoltare. Tocmai de aceea, realizarea Strategiei se bazează pe principiile participării, transparenţei, cooperării și coerenței, procesul presupunând o continuă colaborare între autorităţile judeţene şi locale, furnizori de servicii publice, grupuri de lucru şi comunitatea locală, sector privat, sector nonguvernamental, cetăţeni şi mass-media), transmit reprezentanţii CJ.

Strategia de Dezvoltare a județului Alba pentru perioada 2014-2020 va fi pusă în acord cu Cadrul Strategic Comun 2014-2020 şi Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, propunând pachete de politici – programe – proiecte care vor răspunde nevoilor existente şi tendinţelor de dezvoltare a judeţului în context regional şi naţional.

La întâlnirea de joi a participat și vicepreşedintele CJ Alba, Alin Cucui, precum și reprezentanții asocierii IHS România SRL, VMB Partners SA și Planwerk SRL, care realizează strategia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax