Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Strategia PNL Alba pentru regionalizare: Alba Iulia, capitala administrativă a Regiunii Centru, iar România împărțită în actualele euroregiuni

Publicat

În contextul numeroaselor discuții despre cel mai amplu proiect pentru anul acesta, regionalizarea României, liberalii din Alba au emis un comunicat de presă în care prezintă poziția organizației județene: Alba Iulia să fie capitala administrativă a Regiunii Centru, iar împărțirea pe regiuni să se bazeze pe cele opt euroregiuni deja existente.

Iată comunicatul transmis de reprezentanții PNL Alba:

„Recenta ședință a Biroului Politic Teritorial al PNL Alba a dezbătut și stabilit poziția organizației județene a Partidului Național Liberal față de proiectul regionalizării. Conform celor discutate în acest organism de conducere al PNL, s-a decis ca parlamentarii de Alba, respectiv senatorul Teodor Atanasiu și deputații Călin Potor și Dan Coriolan Simedru, să se implice direct în problematica pregătirii întregului pachet legislativ pentru regionalizarea României și obținerea de rezultate maxime pentru județul Alba și municipiul Alba Iulia. De fapt, consilierii județeni ai PNL Alba și toți ceilalți aleși locali liberali vor sprijini și vor oferi informațiile necesare personalului tehnic de specialitate care pregătește cadrul necesar stabilirii reședinței regiunii în județul nostru. Liberalii din Alba sunt pregătiți să facă parte din grupurile de lucru care vor susține stabilirea reședinței Regiunii la Alba Iulia.

Proiectul regionalizării, recent adus în atenția publicului larg, este o inițiativă de la care a pornit discuţia. Discuțiile concrete vor demara la nivel guvernamental, deoarece va fi o propunere a Guvernului, apoi va fi o discuţie publică şi parlamentară, iar în final va fi elaborat un pachet de legi, care va fi votat în Parlament. Aşa cum era normal şi firesc, Alba Iulia este prevăzută ca reşedinţă administrativă a Regiunii Centru, datorită expertizei și experienței dobândite de instituții cu renume în atragerea de fonduri. În plus, un proiect serios pornește cu propuneri de la actuala stare de fapt, pe baza celor opt euroregiuni statistice existente. Pe mai departe trebuie discutate atribuțiile și locațiile pentru celelalte instituţii. Parlamentarii de Alba vor face lobbyul necesar, cu argumente tehnice şi economice, care să demonstreze că Alba Iulia poate să fie reşedinţa administrativă a Regiunii 7 Centru.

Senatorul Teodor Atanasiu, împreună cu deputații Potor și Simedru, sunt implicați în pregătirea proiectelor de lege pentru reorganizarea administrativă a României. Noua legislație în domeniu va fi elaborată de așa manieră încât să stabilească exact competențele necesare și cerințele obligatorii pentru buna organizare și funcționare a sistemului administrativ regional.

„Nu numai parlamentarii PNL de Alba, dar și mulți membri ai partidului, aleși locali sau experți tehnici, au posibilitatea de a se implica în pregătirea pachetului de legi vizând regionalizarea. Considerăm oportună crearea prin lege a 8 regiuni, prin transformarea actualelor regiuni statistice în unități administrativ teritoriale cu personalitate juridică, structuri care vor include teritorial administrațiile comunale, orășenești, municipale și județene actuale. Alba Iulia și județul Alba trebuie să se dezvolte în continuare, să atragă și să implementeze proiecte pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor și să devină locuri atractive pentru investitori. În întregul județ trebuie continuate proiectele începute și trebuie abordată o poziție constructivă pentru valorificarea oportunităților și eliminarea punctelor slabe”, a declarat domnul Simion Crețu, vicepreședinte PNL Alba.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax