Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Străzi noi din Alba Iulia au primit nume oficial în şedinţa CL. Arterele de circulaţie se află în zonele Pâclişa şi Viilor

Publicat

Orașul Alba Iulia continuă să se extindă, iar odată cu construcția unor noi locuințe au apărut și noi străzi care trebuiau denumite. Consilierii locali au aprobat în ședința extraordinară de marți proiectul de hotărâre privind strada Ceres din zona Pâclișa și prelungirea străzii Ion Mincu din Zona Viilor.

Ca urmare a dezvoltării localității și a reglementărilor urbanistice în vigoare care stau la baza realizării zonelor rezidențiale cu locuințe individuale, izolate cu regim mic de înălțime, au luat amploare construcții, cu precădere locuințe familiale, se arată în documentaţia proiectului.

Construcțiile finalizate în număr mare sunt în prezent locuite, iar numărul mare de cereri pentru atribuire de denumiri de străzi este justificat în vederea obținerii numerelor de casă pentru întocmirea actelor de proprietate și identitate și dotarea cu rețele de electricitate, apă şi gaz.

În urma acestor argumente, CL Alba Iulia a aprobat în ședința extraordinară de marți atribuirea de nume pentru două străzi.

Prima se află în Zona Pâclișa, este stradă publică în intravilan, cu acces de pe strada Diana. Aceasta se va numi strada Ceres.

Numele străzii vine de la zeița Ceres, o zeiță romană a recoltei și grâului. După izvoarele latine, sabinii numeau ceres pâinea și grânele. Romanii o serbau în festivalurile Ludi Cererissau Cerealia, între 21-19 aprilie, venerând-o drept creatoarea recoltelor.

În celălalt caz, este vorba despre prelungirea străzii Ion Mincu din Zona Viilor – intersecția cu strada Ana Aslan până în zona pădurii proprietate a municipiului Alba Iulia. Strada Ion Mincu este o stradă publică cu acces din strada Constantin Galeriu, paralelă cu strada Spiru Haret.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. maria

    miercuri, 05.02.2014 at 14:43

    Buna ziua e a treia oara cand va intreb :str cutinei din oarda de jos e proprietate privata s-au apartine de primarie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax