Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenţi de la ASCOR, îmbrăcați în costume populare, au interpretat colinde vechi românești, la Ocna Mureș

Publicat

YouTube video

Aproximativ 30 de tineri, membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR) au sosit miercuri seara la colindat în Parohia Ortodoxă Ocna Mureș III. Aceştia au interpretat colinde vechi românești, bucurând auzul, dar și privirile credincioșilor prezenți, fiind îmbrăcaţi în costume populare.

Colinda studenților a devenit deja o tradiție în orașul Ocna Mureș, având în vedere că aceştia au fost prezenţi şi în ultimii doi ani. Tinerii au sosit la biserica ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” în jurul orei 16:00, întâmpinați fiind de preotul paroh, Vasile Armanca. Înainte de a colinda, grupul condus de Părintele Pantelimon de la Mănăstirea Oașa a dat răspunsurile la slujba vecerniei.

După finalul acesteia, tinerii au dat o nouă reprezentație de colind autentic românesc, care, după spusele Părintelui Pantelimon, este „actul de naștere al poporului român”. Obosiți de drumul lung și anevoios, aceştia s-au îndreptat mai apoi spre Metocul de la Găbud al Mănăstirii Oașa.

Cei 30 de tineri prezenți la Ocna Mureș miercuri seara, membri ai ASCOR Cluj, ASCOR Oradea și LTCOC (Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj) nu sunt un grup singular. Aceștia fac parte dintr-un proiect mai mare, coordonat de Părintele Iustin Miron, starețul Mănăstirii Oașa. Peste 180 de tineri din toată țara, împărțiți în șase grupuri, colindă județele Transilvaniei de dimineața până seara. Călătoria lor a început după Sfânta Liturghie din prima zi a Crăciunului, de la Oașa și se va încheia vineri, tot cu Sfânta Liturghie, de această dată la Metocul de la Găbud.

Serafim ARMANCA

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax