Connect with us
Publicitate

AIUD

Studenți de la UAB, întâlnire cu deținuți de la Penitenciarul Aiud. Ce au aflat după discuții cu persoanele aflate după gratii

Publicat

aiud penitenciar

Studenți și masteranzi de la Facultății de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia au participat, luni, la o activitate socială alături de deținuți de la Penitenciarul Aiud.

Acțiunea a debutat cu o slujbă la capela unității. Apoi inspector de poliție penitenciară Arpad Mathe, asistent social, le-a vorbit acestora despre misiunea pe care o desfășoară în mediul penitenciar. A răspuns întrebărilor pe care studenții i le-au adresat.

A urmat o sesiune de dialoguri cu 13 tineri privați de libertate, custodiați la regimul închis.

Discuții despre viața infracțională, trafic de droguri

Studenții au putut afla factorii de mediu și motivele care i-au condus la viața infracțională. De asemenea, deținuții au dezvăluit și planuri pentru momentul în care vor fi repuși în libertate.

”Având în vedere situația dramatică și alarmantă cu care România se confruntă la momentul actual în ceea ce privește consumul și traficul de droguri, fiecare oaspete a avut ocazia de a interacționa individual cu câte un deținut care a fost afectat de acest flagel”, transmit reprezentanții penitenciarului.

Acțiunea a fost organizată de Sectorul Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Aiud în colaborare cu pr. prof. univ. dr. Dan Ioan.

Se înscrie în seria activităților pe care Sectorul Reintegrare Socială din Penitenciarul Aiud le desfășoară cu persoanele private de libertate pentru readaptarea lor la o viață normală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax