Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenți din 10 țări vor recita poezii în cadrul unui eveniment dedicat lui Lucian Blaga. Eveniment la Biblioteca Județeană Alba

Publicat

Biblioteca Judeteana Alba

În prima săptămână a lunii mai, studenți din 10 țări participă la un eveniment poetic în limbi străine, închinat patronului spiritual al Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba.

Joi, 5 mai 2022, la ora 17.00, pe pagina de Facebook a bibliotecii, veți putea urmări un moment cultural susținut în sistem hibrid, atât fizic, cât și online, de către studenți străini originari din peste 10 țări, participanți în cadrul programului „Anul Pregătitor de Limba Română pentru Cetățeni Străini” de la Academia de Studii Economice din București.

Evenimentul va fi moderat de lector univ. dr. Silviu Mihăilă, de la Academia de Studii Economice București, coordonatorul studenților implicați în activitate, și de prof. Daniela Floroian.

Invitați speciali în cadrul evenimentului sunt prof. Mihai Octavian Groza, de la Liceul German Sebeș, și Ziani Khaled, poet și farmacist rezident din Algeria.

Vor recita din Lucian Blaga, în limbile: română, engleză, franceză, spaniolă, germană, greacă, ucraineană, arabă și bulgară, studenți din Ucraina, Albania, Grecia, Kuweit, Liban, Iran, Mexic, Tanzania, Iordania, Bulgaria.

În plus, în fiecare zi, de luni până duminică, la ora 13.00, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba vor fi disponibile și înregistrările unor momentele lirice din opera poetului Lucian Blaga, fiecare student recitând în limba maternă și în limba română.

Activitățile organizate în parteneriat cu Academia de Studii Economice București și Liceul German Sebeș.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax