Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenţi francezi în stagii de pregătire la firme din judeţul Alba

Publicat

La Alba Iulia au sosit, marţi, cinci studenţi francezi care vor desfăşura stagii de practică la firme din Alba. Judeţul nostru şi departamentul La Manche din Franţa fac de mai mulţi ani schimburi de studenţi pentru stagii de practică.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Alin Cucui, a primit ieri, vizita celor cinci studenți cooptați în cea de-a 5-a ediție a proiectului „Alba – La Manche, de la teorie la practică”, proiect prin care studenți din departamentul La Manche, Franța și județul Alba desfășoară stagii de practică, prin reciprocitate, în firme din cele două regiuni.

La ediția din acest an a proiectului, desfășurat grație  parteneriatului de cooperare semnat în 2005 între judeţul Alba şi departamentul La Manche, au participat doi studenți ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și trei studenți ai Institutului Universitar de Tehnologie din Cherbourg – La Manche.  De altfel, vizita de ieri a coincis cu finalizarea stagiilor de practică pe care cei trei studenți francezi le-au desfășurat în județul Alba.

Alexandre Baugin, Alexandre Courtiol și Shao Kai, au desfășurat, în perioada  4 aprilie – 11 iunie, stagii profesionale axate pe electronică – automatizare şi informatică industrială la trei societăţi importante din Alba – Baumit Teiuș, Bosch Rexroth România Blaj și Atlantic Moon Alba Iulia.
Studenţii Universității din Alba Iulia, Adriana Fleşer și Marius Avram s-au aflat în departamentul La Manche în perioada 28 martie – 6 mai 2011 și au urmat stagii de formare în domeniul cadastrului, al măsurătorilor de teren şi al energiilor regenerabile.

Despre acest aspect, Alin Cucui, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, a precizat: „Este o acțiune care oferă oportunitatea instruirii unor specialişti de valoare, dar şi o punte de legătură pentru Universitatea din Alba Iulia, care are acum ocazia să îşi dezvolte noi legături internaţionale. Cei cinci studenți mi-au împărtășit  impresiile lor și mi-au spus că acest stagiu este o experiență de viață foarte importantă și o ocazie deosebită de a acumula cunoștințe profesionale noi.
Vom continua aceste schimburi de studenți și în anii următori pentru că sunt un real câștig pentru viitorul tinerilor din județul Alba”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax