Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Studenții Academiei de Poliție, declarați inapți medical pot continua studiile. Care sunt condițiile. Lege promulgată

Publicat

A fost promulgată legea potrivit căreia studenții Academiei de Poliție declarați inapți din punct de vedere medical pot continua studiile în cadrul instituției, fără a primi grad la finalizare.

Intervenţiile legislative au apărut pentru crearea cadrului juridic astfel încât studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a Ministerului de Interne, care sunt declaraţi inapţi pentru continuarea studiilor prin decizie medicală definitivă dispusă de către autorităţile competente, să poată opta, la cerere, pentru continuarea programelor de studii de ordine publică şi siguranţă publică, respectiv drept, organizate la forma de învăţământ cu frecvenţă, fără ca la absolvire să li se acorde gradul profesional şi fără a fi încadraţi în Ministerul de Interne.

Totodată, studenţii aflaţi în această situaţie urmează a fi exoneraţi de obligaţia restituirii cheltuielilor efectuate pe timpul desfăşurării programelor de studii.

Potrivit legii în vigoare, absolventul cu diplomă de licenţă al unui program de studii de ordine şi siguranţă publică, respectiv drept, organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a Ministerului Afacerilor Interne, primește gradul profesional de subinspector de poliţie şi este încadrat ca debutant pe o perioadă de stagiu de 12 luni.

Acest act normativ prevede că, prin excepţie de la aceste prevederi, studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a Ministerului Afacerilor Interne care sunt declaraţi inapţi pentru continuarea studiilor prin decizie medicală definitivă dispusă de către autorităţile competente pot opta pentru continuarea studiilor în aceeaşi instituţie în programul de studii de licenţă de drept, organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă, fără ca, la absolvire, să li se acorde gradul profesional şi fără obligaţia de a fi încadraţi în Ministerul Afacerilor Interne.

Studenţii Academiei de Poliţie aflaţi în situaţia prevăzută de lege sunt exoneraţi de obligaţia restituirii cheltuielilor efectuate pe timpul desfăşurării programelor de studii, asumată prin angajamentele încheiate în condiţiile legii, conform Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax