Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenții de la buget vor beneficia de o reducere de 50% la transportul local în comun. Precizări de la ministrul delegat pentru Învăţământ Superior

Publicat

STPStudenții de la buget vor beneficia de o reducere de 50% la transportul local în comun. Acesta este anunţul făcut de ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu, care a propus şi implementarea unui proiect de tip POSDRU, prin care studenții din grupurile vulnerabile să fie susținuți din bani europeni. 

„În ceea ce privește asigurarea reducerii de 50% pentru transportul local în comun pentru toate centrele universitare, ministrul a oferit asigurări că, prin rectificarea bugetară de luna trecută, a fost suplimentat fondul de transport cu aproximativ 10%, bani ce vor fi direcționați în această lună către centrele universitare în care nu e asigurată reducerea de 50% pentru toți studenții de la buget, cum este cazul centrului universitar Iași, Petroșani sau Hunedoara”, susțin studenții de la ANOSR.

Totodată, ministrul Costoiu a propus implementarea unui proiect de tip POSDRU, prin care studenții din grupuri vulnerabile să fie susținuți din bani europeni.

„Deși ANOSR salută preocuparea ministerului pentru creșterea burselor sociale, una dintre nemulțumirile alianței vizavi de propunerea de proiect a fost legată de faptul că acordarea acestor burse ar urma să fie condiționată de participarea beneficiarilor la acțiuni de voluntariat, lucru pe care ANOSR îl consideră ca nefiind în concordanță cu scopul acestor burse”, se arată în comunicatul ANOSR.

Alte aspecte discutate de studenți și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale s-au referit la adoptarea unei metodologii pentru centrele de consiliere și orientare în carieră, precum și a unei metodologii pentru mobilități academice, dar și la posibilitatea inițierii discuțiilor despre o nouă lege a educației începând cu luna viitoare.

„Ministrul a dat asigurări ferme că aceste documente vor fi aprobate și adoptate săptămâna viitoare, fiind deja discutate și cu rectorii din țară. Ministrul Mihnea Costoiu și-a reafirmat susținerea participării studenților în procent de 25% în alegerea rectorului și a discutat despre posibilitatea inițierii discuțiilor despre o nouă lege a educației începând cu luna viitoare”, se mai afirmă în comunicat.

Studenții au fost invitați săptămâna viitoare la o nouă întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Educației, în care se vor finaliza discuțiile referitoare la proiectul POSDRU pentru burse sociale și pentru a se adopta metodologiile mai sus menționate.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax