Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenții de la UAB pot beneficia de o bursă de performanță ştiințifică. Dosarele se depun până în 15 noiembrie

Publicat

Studenţii care au o activitate profesională foarte bună şi au înregistrat performanţe meritorii în activitatea de cercetare ştiinţifică pot aplica până la data de 15 noiembrie, pentru obținerea unei burse de performanță științifică. Această bursă este destinată susţinerii materiale a studenţilor angrenaţi în realizarea unui proiect de cercetare sau participării la activităţi, concursuri, sesiuni ştiinţifice.

Studenții care doresc să aplice pentru Bursa de Performanță Științifică vor avea de întocmit un dosar de concurs din care nu trebuie să lipsească: formularul – cerere de acordare a bursei, CV-ul aplicantului, descrierea proiectului de cercetare sau a lucrării ştiinţifice prezentată la o sesiune ştiinţifică ori concurs, recomandarea cadrului didactic conducător al proiectului de cercetare sau care a coordonat lucrarea ştiinţifică premiată, lucrările publicate şi comunicările ştiinţifice prezentate de către solicitant și o adeverinţă cu mediile anilor de studiu (cel puţin egale cu media minimă necesară pentru acordarea bursei de merit).

Bursa de performanţă se acordă pentru o perioadă de 6 luni cu posibilitatea de prelungire pentru încă maxim 6 luni, pentru studenţii care lucrează la un proiect de cercetare și studenţii (începând cu anul II) care au media generală a anilor de studiu cel puţin egală cu 9,70.

Universitatea „1 Decembrie 1918” îşi propune să aloce anual două burse de performanţă. Cuantumul bursei se stabileşte de Senatul Universităţii şi este cel puţin egal cu de 2 ori cuantumul bursei minime de studiu sau merit din universitate. Bursa de performanţă ştiinţifică se acordă şi pe perioada vacanţelor, inclusiv a vacanţei de vară a studenţilor, dar în cazul studenţilor din an terminal nu poate depăşi durata de finalizare a studiilor.

Procedura de evaluare și finalizare a proiectului

Beneficiarul unei burse de performanţă, angrenat în realizarea unui proiect de cercetare ştiinţifică, sub îndrumarea şi pe răspunderea îndrumătorului ştiinţific, întocmeşte un raport după 6 luni, în care va prezenta rezultatele obţinute până la acea dată în acord cu prevederile proiectului de cercetare ştiinţifică.

Raportul este analizat de comisia care a propus acordarea bursei de performanţă şi în funcţie de concluziile care rezultă în urma acestei analize propune sistarea sau continuarea acordării pentru o perioadă de maxim 6 luni a bursei de performanţă. În cazul studenţilor din an terminal această prelungire nu poate depăşi durata finalizării studiilor (susţinerea lucrării de licenţă sau disertaţie).

Propunerile de sistare sau continuare a acordării burselor de performanţă se aprobă de Consiliul Cercetării Ştiinţifice şi se validează de Senatul Universităţii.

La încheierea perioadei pentru care a fost propusă prelungirea acordării bursei de performanţă, beneficiarul întocmeşte şi înaintează Consiliului Cercetării Ştiinţifice un raport final vizat de îndrumătorul ştiinţific. La acest raport va anexa toate materialele, care reprezintă valorificarea rezultatelor ştiinţifice obţinute (lucrări publicate / comunicate, brevete, premii etc.)

Dosarele se depun la Centrul pentru Managementul Cercetării, Dezvoltării şi Inovării până în 15 noiembrie, ora 16.00.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax