Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Studenţii iau atitudine”: Proiect local de prevenire a consumului de droguri. 200 de tineri de la UAB, informaţi despre pericolele generate de substanţele psihoactive

Publicat

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog şi Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia prin Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Departamentului de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor desfăşoară în perioada 15 martie – 20 iunie 2014 proiectulul local de prevenire a consumului de droguri „STUDENŢII IAU ATITUDINE” cu tematică principală riscurile consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

Obiectivul general al acestui proiect constă în conştientizarea, asupra riscurilor consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive prin desfăşurarea unor acţiuni de informare şi educare cu tematică antidrog adresate unui număr de 200 de studenţi, (licenţă zi) din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia precum şi creşterea nivelului de informare privind posibilitatea de accesare a serviciilor de asistenţă şi prevenire existente la nivel local.

În vederea obţinerii de informaţii privind dimensiunea şi tendinţele înregistrate în consumul diferitelor droguri în populaţia din învăţământul superior, Agenţia Naţională Antidrog a realizat, în anul 2011, primul studiu în rândul studenţilor (SPS – Students Population Survey) din opt centre universitare din România.

Eşantionul a fost de 3000 de respondenţi, reprezentativ pentru populaţia din învăţământul superior (învăţământ de zi), cu vârsta mai mare de 18 ani, din 8 cele mai mari localităţi centre universitare: Bucureşti, Iaşi, Cluj Napoca, Timişoara, Craiova, Constanţa, Piteşti şi Braşov. Rezultate studiului „Students Population Survey”:

Studiul a indicat o prevalenţă a consumului de droguri de-a lungul vieţii este de 23,2%, aici fiind incluse toate tipurile de droguri ilegale, dar şi tranchilizante (administrate fără prescripţie medicală) şi substanţele noi cu proprietăţi psihoactive comercializate sub numele de „droguri legale sau plante etnobotanice”. Conform datelor prezentate, dintre drogurile ilegale cel mai consumat este canabisul (20,9%), urmat de ecstasy, ciuperci halucinogene, ketamină, cocaină, LSD şi amfetamine. Heroina înregistrează valori sub 1%. SNPP au o prevalenţă pentru consumul de-a lungul vieţii de 9,5%, iar consumul de tranchilizante fără prescripţie medicală înregistrează valoarea de 3,6%. (www.ana.gov.ro, Raport naţional privind situaţia drogurilor 2012).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax