Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Studenţii din Alba au scos cearşafurile la vedere, în semn de protest

Publicat

Studenţii albaiulieni sunt în grevă japoneză. Aceştia protestează faţă de excluderea lor din deciziile universitare. Miercuri, aceştia au întins cearşafuri albe, în spaţiile Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cu mesaje pentru ministrul Educaţiei.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), din care face parte şi Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918”, a demarat, luni, acţiuni de protest. ANOSR a semnalat, de mult timp, o problemă majoră din noua Lege a educaţiei, din punctul de vedere al tinerilor: lipsa ponderii de 25% ce le revenea studenţilor în procesul de desemnare a rectorului şi în Consiliul de Administraţie al instituţiei de învăţământ superior.
Pentru că nu a primit un răspuns concret de la Ministerul Educaţiei în acest sens, ANOSR a hotărât să se pregătească de proteste.

Potrivit liderului Ligii Studenţilor din Alba, Nicolae Tomuş, marţi au fost împărţite studenţilor 200 de banderole albe, reprezentanţii ligii trecând prin fiecare sală de curs, în pauze şi informând colegii despre acţiunea de protest şi motivele care stau la baza acestui demers. Tomuş a spus că decizia de a exclude reprezentanţii studenţilor din procesul decizional administrativ din sistemul de învăţământ superior nu este corectă.

Miercuri, studenţii au afişat un cearşaf cu mesajul pentru ministrul Funeriu: “VREM 25%. Drepturile studenţilor NU sunt negociabile! şi ”Eşti incapabil să votezi! Semnat Ministru`”. Ministrul Funeriu va primi şi un mic pacheţel din partea tinerilor albaiulieni, cu zacuscă, mâncarea tradiţională a studentului român, cu scopul de a arăta reprezentantului Guvernului condiţia socială.

Luni, cel puţin un reprezentant al Ligii studenţilor din Alba Iulia se va deplasa la Bucureşti şi va participa la protestul din faţa Ministerului Educaţiei.

Aproximativ 25.000 de studenţi din Alba-Iulia, Cluj, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Suceava şi Târgu Mureş au intrat în grevă japoneză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mariusrusu

    marți, 01.03.2011 at 23:26

    Dacă drepturile a aproape 7000 de studenţi din Alba Iulia vor fi susţinute de doar un singur reprezentant al Ligii, atunci nu prea văd şanse mari de reuşită pentru protestul de la Bucureşti.

  2. Bungust

    miercuri, 02.03.2011 at 18:25

    @mariusrusu, pai numai un student protesteaza?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax