Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenții l-au pus la punct pe Florin Cîțu, după un anunț pe facebook: De unde aveți CV-uri? Ați cerut scrisoare de intenție


Publicat

Val de reacții și revoltă din partea studenților pe pagina de facebook a  premierului Florin Cîțu. Aceștia sunt din nou revoltați pe Florin Cîțu, în urma anunțului pe care l-a făcut astăzi pe pagină.

Problema și valul de reacții din partea studenților vine după ce Florin Cîțu a anunțat inițial că înscrierea pentru internship se face doar pe bază de scrisori de intenție, iar el a spus astăzi că a selectat foarte multe CV-uri pe baza cărora va chema studenții la interviu scrie DCNews

„Dragi studenți, vă mulțumesc pentru interesul arătat programului de internship pe care l-am anunțat. Am selectat foarte multe CV-uri și urmează interviurile. Mult succes!”, le transmite premierul Florin Cîţu studenţilor. 

Premierul a anunţat lansarea unui program de internship la Palatul Victoria.

Programul Oficial de Internship are ca scop facilitarea cunoașterii de către interni a specificului activității Guvernului României, prin intermediul unor experiențe de lucru, menite a le dezvolta abilitățile practice și competențele profesionale.

Mesajul său vine într-un moment delicat, în care relaţia lui cu studenţii nu este tocmai roz, urmare a deciziei privind călătoriile cu trenul. 

Totul vine în contextul în care premierul a anunțat lansarea unui program de internship la Palatul Victoria, ce are ca scop facilitarea cunoașterii de către interni a specificului activității Guvernului României, prin intermediul unor experiențe de lucru, menite a le dezvolta abilitățile practice și competențele profesionale.

Studenții, val de reacții de revoltă

„Ai cerut scrisori de intenție, dar ai selectat CV-uri. Foarte “REAL”, felicitări! Ține-o tot așa! Transparență administrativă la superlativ!”,

„Stimate domnule Prim-ministru, Vă rog să reveniți asupra acestei postări cu precizări pentru clarificarea procesului de selecție. Ați menționat destul de clar în postarea dumneavoastră inițială că doriți scrisori de intenție.

Este excelent că unii aplicanți au trimis și CV, însă acest lucru nu era menționat în textul postării dumneavoastră. Cred cu tărie că ați avut multe aplicații de la studenți și tineri români plecați în străinătate.

Vă asigur că, la fel ca mine, și aceștia au așteptarea ca viitorul lor în România și, cu atât mai mult, în administrația publică centrală, să fie bazat pe transparență și comunicare instituțională impecabilă”, 

„Domnule Prim-Ministru, este foarte interesant cum ați reușit să primiți CV-uri atunci când ați cerut scrisori de intenție. Și mai interesant este faptul că ați ignorat orice alt tip de corespondentă trimisă către adresa de e-mail din postarea dumneavoastră inițială.

Ca participant în primul program ireal de internship de la Guvernul României, dar și ca persoană îngrijorată de lipsa de transparență a programului propus de dumneavoastră, v-am scris și am detaliat câteva puncte importante.

Pentru a-mi demonstra încă o dată că am luat cea mai bună decizie atunci când am plecat din România, nimeni de la cabinetul dumneavoastră nu mi-a răspuns la e-mail (trimis pe 4 februarie 2021).

Păcat de cei din generația mea care aveau odată energia sa schimbe ceva pentru România, atitudinea dumneavoastră ne face sa plecam și mai departe”,

„De unde aveți CV-ul aplicanților, având în vedere că pentru aplicație ați cerut doar scrisoare de intenție?

Care sunt criteriile de selecție, pozițiile și perioada programului de internship, sau acestea rămân SURPRIZĂ?”,

„Nu erau scrisori de intenție? Numărul de aplicanți care e? Sunt din toate clasele sociale și câștigă cei mai buni? Chiar aveți impresia că noi credem că tot ce se petrece e REAL?”,

„Domnule Prim-Ministru, în postarea inițială ați cerut scrisoare de intenție, nu CV. Eu am trimis ce mi-ați cerut.

Mai mult, m-aş fi aşteptat la un email din partea echipei dumneavoastră, în care să-mi precizaţi concret dacă sunt acceptat sau nu. Speram că de data aceasta este chiar o inițiativă serioasă”,

„E bine că cerem scrisori de intenție și selectăm CV-uri. Am ratat ceva informații sau trebuie să schimbăm echipa care se ocupă de postări?”, sunt doar câteva dintre comentariile studenților. Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 24.02.2021 at 13:38

    Acei „Studenti ” sunt niste NESIMTITI ( raspund Unei Invitatii POLIUTICOASE , facuta de Dl Premier Citu , cu tot felul de intrebari ! ) !! Gelu Stoian.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

40.000 de doze de vaccin împotriva HPV, pentru imunizarea fetelor cu vârste între 11 și 14 ani, vor ajunge în România

Publicat

Ministerul Sănătății anunță că va cumpăra în acest an 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV. Acestea vor fi folosite pentru imunizarea fetelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani pentru care părinții sau reprezentanții legali au solicitat, în anii 2019 și 2020, vaccinarea la cabinetele medicilor de familie.

Ministerul Sănătății a anunțat joi că va continua în 2021 campania de vaccinare împotriva HPV.

„În acest an, Ministerul Sănătății urmează să achiziționeze aproximativ 40.000 de doze de vaccin pentru imunizarea fetelor cu vârste între 11 și 14 ani pentru care părinții sau reprezentanții legali au solicitat, în anii 2019 și 2020, vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Vaccinarea împotriva HPV este inclusă în Programul Național de Vaccinare, este gratuită pentru fetele care au între 11 și 14 ani și este realizată în siguranță de medicul de familie, la solicitarea părinților”, a transmis Ministerul Sănătății.

Opt din zece femei vor contracta o tulpină HPV la un moment dat pe parcursul vieții lor, susțin specialiștii de la MS, care precizează că în România, în fiecare an, peste 3.300 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin și mai mult de jumătate pierd lupta cu boala.

Organizația Mondială a Sănătații a adoptat strategia globală prin care să grăbească eliminarea cancerului de col uterin pentru perioada 2020–2030.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, strategia globală are următoarele obiective:

– 90% dintre fete au fost vaccinate complet cu vaccinul HPV până la vârsta de 15 ani.

– 70% dintre femei sunt supuse unui test de înaltă performanță până la 35 de ani și din nou până la vârsta de 45 de ani.

– 90% dintre femeile identificate cu boli de col uterin primesc tratament.

Sursa: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Parlamentarii care votează ”la două mâini” vor fi rămâne fără 80% din indemnizația pe o lună. USR PLUS schimbă statutul aleșilor

Publicat

Parlamentarii USR PLUS au depus un proiect de modificare a Statutului senatorilor și deputaților astfel încât parlamentarii ”pianiști” care vor vota la dublu sau multiplu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară.

Adică, vor pierde peste 80% din indemnizație. De asemenea, votul viciat prin exprimarea unui vot dublu se va anula, se mai arată în propunere.

„Nu e normal ca, în România, un student care copiază să fie exmatriculat, dar un parlamentar care votează fals în numele colegului absent să nu suporte drept consecinte decât ‘avertisment scris’ , așa cum prevede acum Statutul comun al deputaților și senatorilor și Regulamentele Camerelor.

Noi, grupul USR PLUS, susținem că parlamentarii ar trebui să fie ținuți la un standard mai înalt de respect față de lege, pentru că aici e izvorul ei, și să aibă un cod de conduită demn de mandatul primit, așa că propunem să fie prevăzute consecințe directe, de micșorare a indemnizației până la nivelul salariului minim”, declară deputatul USR PLUS Oana Țoiu.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

WhatsApp a lansat o funcție nouă pentru aplicația de PC. Începând de astăzi se pot primi și pe desktop apeluri audio și video

Publicat

Începând de astăzi pe aplicaţia WhatsApp pentru PC-uri cu macOS şi Windows, se vor putea primi apeluri vocale şi video, a anunţat compania, oferind apeluri criptate end-to-end către alţi utilizatori WhatsApp, atât pe computere, cât şi pe dispozitive mobile.

Apelurile vocale şi video pentru WhatsApp erau până acum funcționale pe telefoane cu Android şi iOS, iar WhatsApp a început să lanseze funcţia de apelare de pe desktop către un grup mic de utilizatori la sfârşitul anului trecut.

Apeluri vocale și video pe Whatsap – încă nu se pot face apeluri de grup pe PC

Funcţia de apeluri vocale și video este acum disponibilă pentru toţi utilizatorii WhatsApp de PC.

Apelurile de pe desktop au aceeaşi criptare end-to-end ca şi mesajele scrise, ceea ce înseamnă că WhatsApp şi Facebook nu vă pot vedea sau auzi apelurile.

Singura caracteristică lipsă este că, cel puţin pentru început, aplicaţia desktop nu acceptă apelurile de grup.

WhatsApp promite că se va extinde pentru a include şi apelurile de voce şi video de grup, dar nu a precizat un termen.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Posturile de directori de școli vor fi scoase la concurs. Titularizarea profesorilor, pe durată determinată

Publicat

Posturile de directori la toate școlile din țară vor fi scoase la concurs iar titularizarea profesorilor va fi pe durată determinată.

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu, a declarat joi, 4 martie la Europa FM, că este nevoie de o evaluare a cadrelor didactice.

„Trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial, dacă vrei să faci evaluare.

Evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță

Pentru că, în orice sistem, directorul unei școli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor”, a transmis Câmpeanu.

Cîmpeanu speră ca posturile de director și de director adjunct să fie scoase la concurs înainte de vacanța de vară. ”Directori, directori adjuncți, pe structura director educațional-manager sau orice altă structură care va rezulta din dezbaterile care trebuie să fie profunde și rapide, pentru că până în vară nu mai este mult. În cel mai rău caz aceste concursuri ar trebui să se deruleze în lunile octombrie – noiembrie.”

În plus, ministrul a declarat că „există voință politică” pentru a se trece de la titularizare pe perioadă nedeterminată la perioadă determinată.

Cîmpeanu a mai precizat că ar fi de acord cu o evaluare a tuturor profesorilor pe criterii de performanță.

„Nevoia de evaluare a cadrelor didactice pe criterii de performanță, indisolubil legată de performanța elevilor este un lucru foarte clar. Asta este marea provocare, lucrurile trebuie schimbate…

”Trebuie să ai și cu cine pentru că sunt 220.000 de profesori, iar asta nu este o scuză, ci este doar o explicație.

Problema nu poate fi tratată și rezolvată fiind scoasă din context, dacă e scoasă din context e egal cu zero, oricât de bine ar suna.

Întâi trebuie să clarificăm la nivel macro, managementul de sistem: relația dintre minister – inspectorate – autorități locale – școli .”

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate