Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Studenții la Drept ai Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vor simula procese exact ca în instanțele reale

Publicat

De la începutul noului an universitar, studenții Facultății de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vor beneficia de dotări noi.

Cu ajutorul lor, vor învăța să transpună în practică regulile procesuale însușite în cadrul cursurilor și seminariilor de specialitate din programa școlară.

Rectorul Universității, Daniel Breaz, spune că este vorba despre o așa-numită ”Clinică juridică”, rezultată în urma unui proiect european: „Stagiul de Practică primul pas spre primul job”.

Exact ca în instanță

”Clinica” va transpune structura și activitatea fiecărui compartiment al instanțelor judecătorești, circuitul documentelor și al dosarelor începând cu data primirii-înregistrării și până la data soluționării definitive a cauzelor.

”În cadrul „Clinicii juridice” vor fi programate periodic simulări de procese la care studenții vor fi participanți direcți, asumându-și atribuțiile și calitățile procesuale similare celor reale.

Consider că această nouă facilitate va permite studenților să deprindă limbajul juridic adecvat, îi va învăța să depună concluzii în calitate de magistrat – procuror sau de avocat, să soluționeze cauze din poziția de magistrat – judecător sau să întocmească și să redacteze acte care intră în atribuțiile personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor de judecată (grefieri).

Clinica juridică din cadrul UAB devine, astfel, liantul atât de necesar dintre studenți-mediul profesional, cu scopul de a susține procesul educațional și de a forma practicieni competenți” a transmis Daniel Breaz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax