Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Studenţii pot parcurge doi ani de studii într-unul singur. Care este condiția. Amendament aprobat la Parlament

Publicat

Studenţii pot face doi ani de studiu într-unul singur, potrivit unui amendament la legea învățământului universitar, aprobat joi de Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.

Facilitatea este pentru studenții înmatriculaţi la programe de studii universitare de licenţă organizate la forma cu frecvenţă.

Condiția este să aibă aprobarea consiliului facultăţii. Sunt însă și excepții.

„Studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare de licenţă organizate la forma cu frecvenţă pot parcurge, cu aprobarea consiliului facultăţii, doi ani de studii într-un singur an, cu excepţia programelor de studii din domeniile medico-farmaceutice militar de informaţii de ordine publică şi de securitate naţională şi a ultimului an de studii, în condiţiile prevăzute de regulamentele de organizare şi desfăşurare a programelor de studii şi cu respectarea legislaţiei în vigoare”, prevede amendamentul asumat şi adoptat de Comisie.

Amendament respins

Comisia a respins, pe de altă parte, un amendament al USR referitor la analizele de plagiat în tezele de doctorat:

Instituţiile de învăţământ superior sunt obligate să realizeze publicarea, în format digital, în cadrul Registrului Educaţional Integrat, gestionat de UEFISCDI, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în domeniul drepturilor de autor, a tuturor tezelor de doctorat începând cu anul 1990 şi până în prezent”. Iniţiatorii au adus drept argument creşterea transparentizării, accesarea liberă a documentaţiilor pentru analiză de plagiat, pentru folosirea surselor, inspiraţie.

sursă: Agerpres

foto: pixabay.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 27.04.2023 at 17:12

    Normal,că pot, că ăştia sunt oamenii de partid, care până la 30 nu au făcut nimic, iar acum au nevoie de calificare, să nu zică lumea că sunt proşti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax