Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenţii români pot primi burse până la 3.500 de euro pe an. Care este condiţia

Publicat

euroAproximativ 270 de studenţi olimpici pot primi burse de până la 3.500 de euro pe an. Condiţia este să studieze la universităţile din România, iar banii vor fi daţi, cel mai probabil, în mai multe tranşe.

Ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu, a declarat, luni, în deschiderea anului şcolar, că s-a aprobat finanţarea privind acordarea de burse olimpicilor care devin studenţi ai universităţilor româneşti şi îşi iau angajamentul că vor rămâne să studieze în cadrul acestora până la absolvire.

„Finanţarea este aprobată, aşteptăm finalizarea înscrierilor la universităţile din România, ceea ce va fi în jur de 1 octombrie, pentru a vedea situaţia exactă, să ştim câţi dintre olimpici sunt cu contracte de studii în universităţi. Bursa este de 3.500 de euro pe an pentru locul I la olimpiada internaţională, de 3.000 la naţională şi coboară, iar studentul trebuie să fi obţinut cel puţin odată această poziţie, la o olimpiadă naţională sau internaţională(…) La ora actuală, bugetul e construit pentru absolut toţi olimpicii care ar putea să se înscrie anul acesta la universităţi în România. Avem buget pentru toţi, avem în jur de 250-270 de oameni care ar putea să se înscrie, care ştim noi că îndeplinesc condiţiile”, a spus ministrul.

El a precizat că banii vor ajunge la studenţii beneficiari cel mai probabil în mai multe tranşe.

“Se urmăreşte să ţinem într-o măsură cât mai mare olimpicii, care sunt în mod normal cei mai buni elevi sau cei mai buni absolvenţi ai noştri, pentru că nu e vorba numai olimpicii din clasa a 12-a, ci şi dacă au avut în istoria carierei lor de liceu, într-a 10-a sau a 11-a, această calificare la olimpiadă, beneficiază de această bursă, important este să facem eforturi ca să îi ţinem”, a mai spus Lucian Georgescu.

De asemenea, cei care fac parte dintr-o echipă de minimum 5 studenţi cercetători mai pot primi încă o finanţare directă de 3.500 de euro pe an pentru cercetări sau studii care sunt acceptate la nivel inernaţional. În plus, mai sunt sume în jur de 500 de euro pe an prevăzute pentru eventuale deplasări, conferinţe, seminarii naţionale şi internaţionale pentru aceşti olimpici.

sursa: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax