Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenții și cercetătorii români se pot înscrie pentru burse de masterat, doctorat și de nivel post-doctoral în Franţa. Condiții și calendar


Publicat

exursie franta castigatori scrabbleStudenții și cercetătorii români sunt chemați să își depună candidatura la programul de burse pentru masterat, doctorat și de nivel post-doctoral, deschis de Ambasada Franței și Institutul Francez. Programul pentru nivelul post-doctoral este destinat tinerilor cercetători români din toate domeniile și disciplinele, cu condiția ca aceștia să fi susținut teza de doctorat în ultimii șase ani.

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România (IFR) oferă burse postdoctorale de scurtă durată pentru tinerii cercetători români cu înalt potențial (toate domeniile și disciplinele) în scopul de a iniția sau consolida cooperarea științifică de înalt nivel. Aceaste burse se adresează cercetătorilor care au susținut teza de doctorat în ultimii 6 ani.

Fiecare bursier se angajează să prezinte Institutului Francez din România rezultatul cercetarilor sale sub forma unui raport ( în franceză sau engleză) în cel mult trei luni de la încheierea sejurului în Franța.

Bursa este în cuantum de 2.375 de euro pe lună + cazare la un preț avantajos, asigurare socială/medicală, transport gratuit de la aeroport în oraș.

Condiții:

– Cercetători de naționalitate română (care au susținut teza de doctorat în urmă cu cel mult șase ani)

– Să nu fi beneficiat de o bursă postdoctorala din partea Ambasadei Franței

– Disponibilitate pentru un sejur în Franța între 1 septembrie și 31 decembrie 2016 (trei luni consecutive în funcție de disponibilitatea candidatului)

Depunerea candidaturilor se va desfășura în perioada 15 ianuarie – 28 februarie.

Dosarele de candidatură trebuie să conțină următoarele documente (font Arial, dimensiunea 12):

– Formular Post-Doc completat (disponibil online pe site-ul Institutului Francez)

– CV-ul împreună cu lista publicațiilor + rezumatul tezei

– Un proiect de cercetare (maximum 20 de pagini) demonstrând interesul pentru o mobilitate în Franța

Dosarele pot fi întocmite în limba franceza sau engleză. Acestea vor fi trimise pe adresa de email a corespondentului Institutului Francez din România, Dna. Larisa Serban, asistentă în cadrul serviciului cooperarea universitara și științifică larisa.serban@diplomatie.gouv.fr. Mai multe informații pot fi obținute de pe site-ul Institutului Francez din România, www.institutfrancais.ro.

Studentii care vor sa efectueze studii universitare sau de cercetare în Franța pot sa aplice la bursele de masterat și de doctorat puse la dispoziție de guvernul francez începând cu 15 decembrie 2016, precum și la programul de formare COPERNIC, care încurajează integrarea profesională, sau la programul de doctorat Ion Heliade-Rădulescu, în cotutela cu Academia Română.

Institutul Francez din România a anunțat, într-un comunicat, că toate aceste programe de mobilitate fac în prezent obiectul unui apel național la candidatură, deschis până pe data de 28 februarie. Concret, până la această dată, studenții care vor sa efectueze o specializare în Franța trebuie să își redacteze și să depună dosarele de candidatură.

Până în prezent, peste 2.000 de studenți români au beneficiat de acest program de mobilitate.

sursa: hotnews.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Braconieri sancționați de jandarmii din Alba, după ce au fost prinși pescuind fără permis. Ce amenzi au primit

Publicat

În urma unor acțiuni de combatere și prevenire a pescuitului ilegal, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane au fost sancționate de jandarmii din Alba cu amenzi cuprinse între 300 și 800 de lei, precum și cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

Pe timpul acestor acțiuni ce au avut loc pe râul Mureș, în localitățile Zărești, Teiuș, Aiud, Ocna Mureș și Lunca Mureșului, șase persoane cu vârste cuprinse între 32 și 75 de ani, originare din județele Hunedoara, Cluj și Alba, au fost depistate pescuind fără a deține permis de pescuit, iar una dintre acestea pescuind cu lansetă cu plasă monofilament.

Pe timpul acestor acțiuni au fost desfășurate și activități de informare și prevenție, cu privire la faptele ce constituie contravenții sau infracțiuni în domeniul pescuitului și sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării prevederilor legale.

„Astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare. Recomandăm persoanelor pasionate de pescuit să studieze prevederile Ordonanței de urgență 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Locuitorii unei străzi din Aiud, fără apă potabilă din cauza unor lucrări la conducta de distribuție

Publicat

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Unirii din Aiud, marți dimineața, din cauza unor lucrări la conducta de distribuție.

Situația a fost anunțată de Primăria Municipiului Aiud, pe pagina de Facebook:

”În această dimineață, SC Apa CTTA ne-a comunicat faptul că, în vederea efectuării lucrărilor la conducta nouă de distribuție de pe strada Unirii, va întrerupe furnizarea apei potabile între orele 09:00 – 14:00 la următoarele blocuri de pe această stradă: 51 – A, 53 – F, G, H, I, J, K, L, M, 49 – B, 33 – A, B, C, D, E, 37 – A, B, C, D, 39 – A, 14 – B, C, D, E, F și la Școala Gimnazială Axente Sever.

SC Apa CTTA SA își cere scuze pentru disconfortul creat.”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 6,300 de șomeri înregistrați în județul Alba. Cea mai mare criză de locuri de muncă este în mediul rural

Publicat

locuri de munca

La sfârşitul lunii decembrie 2020, rata şomajului înregistrat la nivelul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba a fost de 3,77%, cu 0,05 puncte procentuale mai mică decât cea din luna anterioară, au transmis reprezentanții AJOFM Alba.

Numărul total de şomeri înregistrați la finele lunii decembrie, 6350 persoane, a scăzut cu 79 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.

Din totalul şomerilor, 2725 au fost şomeri indemnizaţi şi 3625 neindemnizaţi.

Pe medii de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii decembrie se prezintă astfel: 2408 şomeri provin din mediul urban şi 3942 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 – 49 de ani (26,40%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 30-39 de ani (19,47%), la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani (5,77%).

Structura şomajului pe grupe de vârstă la finele lunii decembrie 2020 se prezintă sugestiv astfel:

Grupa de vârstă

Nr. la finele lunii

Total

6350

< 25 ani

927

între 25-29

367

între 30-39

1236

între 40-49

1676

între 50-55

1153

peste 55 ani

991

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba (66,66%).

Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 26,60% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 6,77%.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Apel pentru donare de sânge: O tânără aflată în stare critică la Spitalul din Alba Iulia are nevoie de grupa A pozitiv

Publicat

O tânără în vârstă de 21 de ani, aflată în stare critică la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, are nevoie urgentă de sânge și trombocite, grupa A pozitiv, au transmis marți dimineața reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba. 

Persoanele care pot întinde o mână de ajutor sunt rugate să vină în centru pentru a dona sânge.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 07:30 – 12:00.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0258.834050.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate