Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenții și cercetătorii români se pot înscrie pentru burse de masterat, doctorat și de nivel post-doctoral în Franţa. Condiții și calendar

Publicat

exursie franta castigatori scrabble Studenții și cercetătorii români sunt chemați să își depună candidatura la programul de burse pentru masterat, doctorat și de nivel post-doctoral, deschis de Ambasada Franței și Institutul Francez. Programul pentru nivelul post-doctoral este destinat tinerilor cercetători români din toate domeniile și disciplinele, cu condiția ca aceștia să fi susținut teza de doctorat în ultimii șase ani.

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România (IFR) oferă burse postdoctorale de scurtă durată pentru tinerii cercetători români cu înalt potențial (toate domeniile și disciplinele) în scopul de a iniția sau consolida cooperarea științifică de înalt nivel. Aceaste burse se adresează cercetătorilor care au susținut teza de doctorat în ultimii 6 ani.

Fiecare bursier se angajează să prezinte Institutului Francez din România rezultatul cercetarilor sale sub forma unui raport ( în franceză sau engleză) în cel mult trei luni de la încheierea sejurului în Franța.

Bursa este în cuantum de 2.375 de euro pe lună + cazare la un preț avantajos, asigurare socială/medicală, transport gratuit de la aeroport în oraș.

Condiții:

– Cercetători de naționalitate română (care au susținut teza de doctorat în urmă cu cel mult șase ani)

– Să nu fi beneficiat de o bursă postdoctorala din partea Ambasadei Franței

– Disponibilitate pentru un sejur în Franța între 1 septembrie și 31 decembrie 2016 (trei luni consecutive în funcție de disponibilitatea candidatului)

Depunerea candidaturilor se va desfășura în perioada 15 ianuarie – 28 februarie.

Dosarele de candidatură trebuie să conțină următoarele documente (font Arial, dimensiunea 12):

– Formular Post-Doc completat (disponibil online pe site-ul Institutului Francez)

– CV-ul împreună cu lista publicațiilor + rezumatul tezei

– Un proiect de cercetare (maximum 20 de pagini) demonstrând interesul pentru o mobilitate în Franța

Dosarele pot fi întocmite în limba franceza sau engleză. Acestea vor fi trimise pe adresa de email a corespondentului Institutului Francez din România, Dna. Larisa Serban, asistentă în cadrul serviciului cooperarea universitara și științifică larisa.serban@diplomatie.gouv.fr. Mai multe informații pot fi obținute de pe site-ul Institutului Francez din România, www.institutfrancais.ro.

Studentii care vor sa efectueze studii universitare sau de cercetare în Franța pot sa aplice la bursele de masterat și de doctorat puse la dispoziție de guvernul francez începând cu 15 decembrie 2016, precum și la programul de formare COPERNIC, care încurajează integrarea profesională, sau la programul de doctorat Ion Heliade-Rădulescu, în cotutela cu Academia Română.

Institutul Francez din România a anunțat, într-un comunicat, că toate aceste programe de mobilitate fac în prezent obiectul unui apel național la candidatură, deschis până pe data de 28 februarie. Concret, până la această dată, studenții care vor sa efectueze o specializare în Franța trebuie să își redacteze și să depună dosarele de candidatură.

Până în prezent, peste 2.000 de studenți români au beneficiat de acest program de mobilitate.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax