Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenții teologi din Alba Iulia au vizitat Penitenciarul Aiud, în Postul Paștelui. Liturghie, cadouri și cuvinte de învățătură

Penitenciarul Aiud

Publicat

Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au vizitat o parte dintre persoanele private de libertate din Penitenciarul Aiud. Le-au oferit produse de igienă și au aflat despre activitatea supraveghetorilor în închisoare.

Anul 2023 a fost declarat în Patriarhia Română „An omagial al pastorației persoanelor vârstnice”. Cu această ocazie, studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, însoțiți de părintele arhidiacon lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, titularul catedrei de misiologie, au dat curs invitației preotului capelan al Penitenciarului Aiud.

Miercuri, 15 martie, de la ora 13.00, aceștia au săvârșit ”Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite”, la capela unității. Viitori preoți au interpretat cântări ale Postului Mare.

La final, persoanelor private de libertate vârstnice sau bolnave, clasificate la regimul de executare închis, părintele profesor le-a susținut un cuvânt de învățătură: ”Doar în iubire e adevărata libertate”.

”Fiind într-o perioadă în care Biserica ne recomandă să ținem post și să înmulțim rugăciunea cu faptele bune, și urmând îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos de a-i cerceta pe cei din închisori, tinerii studenți le-au dăruit deținuților prezenți la acest eveniment inedit produse de igienă și le-au transmis cuvinte de folos duhovnicesc”, transmit reprezentanții Penitenciarului Aiud.

Activitatea a continuat cu vizitarea sectorului Reintegrare Socială și a unei secții de deținere, în care sunt custodiate persoanele private de libertate, care execută pedeapsa la regim închis. Tinerii teologi au avut șansa de a afla de la agenții supraveghetori cum se desfășoară o zi în Penitenciarul Aiud și care sunt activitățile pe care aceștia le desfășoară în decursul unei săptămâni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax