Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenții voluntari la medicină din Cluj răspund la toate întrebările legate de coronavirus, pe Facebook

Publicat

Studenții de la medicina din Cluj vin în ajutorul cetățenilor, în mediul online. Mai exact, voluntarii Organizației Studenților Mediciniști din Cluj răspund zilnic, pe pagina de Facebook, a proiectului Medici pentru Tine, la toate întrebările legate de noul coronavirus.

Cetățenii pot pune întrebări pe toată durata zilei, iar în intervalul orar 18.00 – 20.00, studenții voluntari vor răspunde la întrebări. Campania de informare se desfășoară până la începutul lunii iunie.

Noua campanie a fost inițiată la sugestia lui George Voicescu, student în anul V în cadrul UMF Cluj și paramedic voluntar SMURD Cluj, în colaborare cu voluntarii proiectului și mediciniștii din anii IV-VI.” Fiecare dintre noi avem o bulă în mediul social și avem tendința să generalizăm tot ce se găsește în bula noastră.

Generațiile obișnuite cu mediul online pot să depisteze ușor un fake news, însă pentru părinții sau bunicii noștri nu este la fel de ușor. Pentru a veni în ajutorul oamenilor, le oferim posibilitatea să ne adreseze întrebările lor, iar noi vom oferi informații din surse verificate, credibile”, spune George.

Mediciniștii înțeleg cât de dificil este de gestionat această situație și sunt aici pentru a ajuta : ,, Înțelegem cât de stresantă poate fi această perioadă pentru majoritatea oamenilor. Apelăm la înțelegerea dumneavoastră și vă rugăm să respectați normele comunicate de autorități. Informarea corectă vă poate ajuta să gestionați mai bine situația actuală. Nu ezitați să ne scrieți! Suntem aici pentru dumneavoastră!’’ spune Ioana Mureșan, voluntar al proiectului Medici Pentru Tine.

Magda Olaru, coordonatoarea  proiectului Medici Pentru Tine, motivează demararea acestei campanii: ,,Considerăm necesară această campanie datorită multitudinii surselor de informare existente. În situația actuală, atunci când informațiile distribuite în mediul online sunt contradictorii, este important să știm cum să le alegem pe cele potrivite.

De aceea una dintre recomandări este chiar informarea din surse sigure. Noi dorim să contribuim la informarea corectă a populației și să creștem nivelul de conștientizare. Doar în momentul în care oamenii înțeleg situația, reacționează corespunzător.

Le stăm la dispoziție pentru orice întrebare au despre acest subiect: de la definirea virusului până la procesul de dezvoltare al unui vaccin. Am selectat împreună voluntarii cei mai informați, iar aceștia sunt pregătiți să vă răspundă întrebărilor despre SARS-COV-2. ”

Prin această inițiativă mediciniștii doresc să contribuie la eforturile autorităților și să vină în ajutorul persoanelor care au nevoie.

Răspunsurile oferite vor fi atât în limba română, cât și în limbile engleză și maghiară, au transmis reprezentanții organizației într-un comunicat de presă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate