Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: 120 de copii din mai multe școli din Alba vor trece printr-o evaluare staturo-ponderală pentru determinarea stării lor de sănătate

Publicat

La nivel național, s-a pornit un studiu pentru a determina starea de sănătate a copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 9 ani, printr-o evaluare staturo-ponderală. Din județul Alba vor fi evaluați 120 de copii din 5 școli alese prin sondaj, din Sebeș, Alba Iulia, Ighiu, Bistra și Jidvei. Potrivit DSP Alba, exitsă semnale care indică că greutatea ar putea fi o problemă în sănătatea copiilor la aceste vârste, iar acest studiu are rolul de informare și prevenție.

Pentru pregătirea medicilor școlari în metoda de lucru a evaluării stării de sănătate, dr. Olimpia Candrea din cadrul DSP Alba se va întâlni cu medicii școlari referitor la evaluarea staturo-ponderală care se face în grupul de copii cu vârste cuprinse între 8 și 9 ani.

Evaluarea se va realiza prin chestionare despre alimentație, igiena în familie, aplicate atât copiilor cât și părinților.

Studiul va fi finalizat la sfârșitul lunii mai, când se va face o contralizare a tuturor datelor, la nivel național. Tot atunci va fi formulată o concluzie referitoare la starea de sănătate a copiilor și vor fi luate măsuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax