Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: 80% dintre români nu știu care sunt beneficiile asigurării obligatorii de sănătate. Vezi la ce ai dreptul

Publicat

Tu știi ce beneficii își oferă asigurarea obligatorie de sănătate? Potrivit unui studiu realizat de „Exact Cercetare şi Consultanţă” în colaborare cu „Link Resource”, 80% dintre români nu știu ce drepturi au în acest domeniu.

Studiul, analizat de „MediHelp International”, indică faptul că 36% dintre români nu ştiu cât plătesc pentru asigurarea obligatorie de sănătate, iar mai mult de 80% ştiu foarte puţin despre avantajale pe care le oferă acest tip de asigurare, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte drepturile contribuabililor, doar 18% îşi cunosc exact beneficiile, în timp ce 82% ştiu foarte puţin sau chiar deloc despre avantajele pe care le oferă asigurarea obligatorie de sănătate. Studiul a fost realizat online, la începutul anului 2013, pe un eşantion de 3.268 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, care trăiesc în mediul urban.

„MediHelp International” este broker de asigurări al „Bupa International” în România, Ungaria şi Bulgaria.

Prin asigurarea obligatorie de sănătate, vă sunt garantate:

– Controale medicale

– Analize de sânge

– Analize de laborator

– Diferite intervenții

Toate acestea vă sunt garantate numai dacă și specialistul (medicul de care apartineți) susține necesitatea acestora. Practic, toți cetățenii României, care au un loc de muncă stabil trebuie să contribuie la această asigurare. Limita minimă de vârsta este de 26 de ani. Cei care sunt angajați beneficiază de această asigurare de regulă, pentru că angajatorul este acela care trebuie să contribuie la asigurarea de sănătate de stat pentru angajat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax