Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Adolescenţa durează până la 24 de ani. Explicațiile oamenilor de știință

Publicat

tineri

Ajungem din ce în ce mai greu la maturitate. Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie spun că adolescenţa durează acum până la 24 de ani.

Stilul de viaţă a adus această schimbare. Tinerii din ziua de azi studiază o perioadă mai îndelungată, se căsătoresc mai târziu şi amână să devină părinţi. Tardiv intervine şi independenţa financiară.

Specialiştii citaţi de BBC spun că extinderea perioadei de adolescenţă ar trebui reglementată şi acordarea anumitor beneficii ar trebui prelungită peste limita de 18 ani, vârsta la care legal devii adult.

Potrivit mai multor studii, s-a ajuns la concluzia că adolescența devine din ce în ce mai lungă pe măsură ce tinerii se căsătoresc mai târziu, iar copiii studiază mai mult timp. Oamenii de știință spun că percepțiile populației asupra perioadei de adolescență trebuie schimbate.

Prin urmare, aceasta înseamnă că vârsta de 24 de ani se va putea considera sfârșitul perioadei adolescentine, se spune în noul articol din studiul The Lancet Child & Adolescent Health journal, citat de Diez.

Organizația Mondială a Sănătății definește adolescența „oameni cu vârste cuprinse între 10 și 19 de ani”. Însă, actualmente, oamenii de știință sunt de părere că această perioadă trebuie majorată până la 24 de ani.

sursa: digi24.ro, euronews.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax