Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu alarmant pentru părinți: 4 beri pe zi, consumate în adolescență, pot opri dezvoltarea creierului

Publicat

bere

Alcoolul în tinerețe și adolescență oprește dezvoltarea creierului, este concluzia unui studiu recent, care spune că efectul negativ poate apărea după patru beri consumate zilnic.

Consumul de alcool este tot mai frecvent în rândul elevilor de liceu sau al studenților. Unii oameni de știință se tem că efectele negative s-ar putea transmite chiar și generațiilor următoare.

Acum, experții unei universități americane au descoperit că patru beri pe zi sunt suficiente să împiedice dezvoltarea creierului cu 47 la sută.

Rezultatele au fost obținute în experimente cu macaci cărora, în mod normal, creierul li se dezvoltă cu un milimetru la fiecare doi ani. Doar că, în urma consumului voluntar de alcool, creșterea a fost cu 0,25 de milimetri mai mică anual.

”Alcoolul afectează două părți cruciale ale creierului, care sunt vulnerabile atunci când un adolescent se dezvoltă. Acest lucru poate duce la schimbări ireversibile ale creierului care pot influența luarea deciziilor, personalitatea, memoria și învățarea” se arată în studiu.

În timp ce există mai multe părți ale creierului afectate de alcool în timpul adolescenței, există două zone ale creierului care sunt deosebit de sensibile la alcool în această perioadă.

Hipocampusul este responsabil pentru memorie și învățare.

Studiile efectuate la adolescenți arată că utilizarea grele și extinsă a alcoolului este asociată cu o reducere cu 10% a dimensiunii hipocampului. De asemenea, arată că funcția hipocampului este în mod unic sensibilă la alcool în acest moment și că alcoolul poate fi otrăvitor la celulele nervoase ale hipocampului, cauzând distrugerea sau distrugerea acestora.3

Lobul prefrontal este important pentru planificare, judecată, luarea deciziilor, controlul impulsurilor și limbajul.

Această zonă a creierului se schimbă cel mai mult în anii adolescenței. Cercetarea cu adolescenți grei de băut „arată că acești tineri au lobi prefrontali mai mici decât tinerii de aceeași vârstă care nu beau.

Organismul de cercetare despre efectele alcoolului asupra creierului în dezvoltare este în continuă creștere. Studiile au arătat modificări fizice ale creierului și dovezi ale rezolvării problemelor și altor funcții cognitive care rezultă din utilizarea alcoolului de către tineri.

Sursă: digi24.ro, alcoholthinkagain.com.au


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT mortal pe Autostrada Sebeş-Sibiu. Camion răsturnat pe carosabil, şoferul a decedat

Publicat

tir rasturnat

Un bărbat şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier grav petrecut duminică seara pe A1 Sebeş-Sibiu, între localităţile Aciliu şi Apoldu. Acesta conducea un camion care s-a răsturnat pe carosabil. Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier este îngreunat, iar Poliţia face cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul. Camionul este răsturnat pe banda de […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Intervenție nocturnă a ISU Alba la Cugir, pentru asanarea unui câmp de muniția rămasă neexplodată

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_7

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, Detaşamentul Alba Iulia, a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Potrivit reprezentanților instituției, este vorba despre asanarea unui teren de muniţia  rămasă neexplodată. UPDATE: Reprezentanții ISU au anunțat că este vorba despre 4 proiectile vechi de aruncător, de calibru 82 mm. Reprezentanții instituției nu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate