Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu alarmant pentru părinți: 4 beri pe zi, consumate în adolescență, pot opri dezvoltarea creierului

Publicat

bere

Alcoolul în tinerețe și adolescență oprește dezvoltarea creierului, este concluzia unui studiu recent, care spune că efectul negativ poate apărea după patru beri consumate zilnic.

Consumul de alcool este tot mai frecvent în rândul elevilor de liceu sau al studenților. Unii oameni de știință se tem că efectele negative s-ar putea transmite chiar și generațiilor următoare.

Acum, experții unei universități americane au descoperit că patru beri pe zi sunt suficiente să împiedice dezvoltarea creierului cu 47 la sută.

Rezultatele au fost obținute în experimente cu macaci cărora, în mod normal, creierul li se dezvoltă cu un milimetru la fiecare doi ani. Doar că, în urma consumului voluntar de alcool, creșterea a fost cu 0,25 de milimetri mai mică anual.

”Alcoolul afectează două părți cruciale ale creierului, care sunt vulnerabile atunci când un adolescent se dezvoltă. Acest lucru poate duce la schimbări ireversibile ale creierului care pot influența luarea deciziilor, personalitatea, memoria și învățarea” se arată în studiu.

În timp ce există mai multe părți ale creierului afectate de alcool în timpul adolescenței, există două zone ale creierului care sunt deosebit de sensibile la alcool în această perioadă.

Hipocampusul este responsabil pentru memorie și învățare.

Studiile efectuate la adolescenți arată că utilizarea grele și extinsă a alcoolului este asociată cu o reducere cu 10% a dimensiunii hipocampului. De asemenea, arată că funcția hipocampului este în mod unic sensibilă la alcool în acest moment și că alcoolul poate fi otrăvitor la celulele nervoase ale hipocampului, cauzând distrugerea sau distrugerea acestora.3

Lobul prefrontal este important pentru planificare, judecată, luarea deciziilor, controlul impulsurilor și limbajul.

Această zonă a creierului se schimbă cel mai mult în anii adolescenței. Cercetarea cu adolescenți grei de băut „arată că acești tineri au lobi prefrontali mai mici decât tinerii de aceeași vârstă care nu beau.

Organismul de cercetare despre efectele alcoolului asupra creierului în dezvoltare este în continuă creștere. Studiile au arătat modificări fizice ale creierului și dovezi ale rezolvării problemelor și altor funcții cognitive care rezultă din utilizarea alcoolului de către tineri.

Sursă: digi24.ro, alcoholthinkagain.com.au

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax