Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Angajații români din mediul privat lipsesc de la serviciu aproape 6 zile pe an, în afara concediilor. Prețul zilelor chiulite

Publicat

angajati-600x400 Angajații români care lucrează în mediul privat lipsesc de la serviciu aproape 6 zile pe an, în afara concediilor de odihnă. Patronii pierd astfel peste 700 de euro pe an pentru fiecare salariat care chiulește de la locul de muncă, potrivit unui studiu.

Românii care lucrează în mediul privat lipsesc de la serviciu aproape 6 zile pe an, în afara concediilor de odihnă. În comparaţie cu alte ţări, însă, românii stau bine în statistici. Europenii au lipsit, în medie, cu 30 % mai mult decât angajaţii de la noi din ţară.

Dintre salariați, tinerii lipsesc mai mult de la serviciu decât angajații cu experienţă, spun specialiştii în resurse umane.

Un angajator pierde în medie 703 de euro pe an pentru un angajat care lipsește de la serviciu, potrivit unui studiu facut de o companie de consultanță.

Patronii din domeniul farmaceutic pierd cei mai mulţi bani din cauza absenţei angajaţilor de la lucru – 1.132 de euro pe angajat, pe an. Bancherii au de suportat un cost cu absenţa angajatului de peste 750 de euro, iar patronii din producţia industrială pierd în medie 605 euro pentru fiecare salariat care nu vine la muncă. În domeniul retailului, patronii pierd cel mai puţin – 440 de euro pe angajat.

Cu toate acestea, 90 % din absenţe sunt motivate de probleme medicale, arată datele firmelor.

Potrivit statisticilor, românii par să fi fost în 2015 ceva mai conştiincioşi la muncă decât în 2014. Rata de absenteism a scăzut la 2,2% de la 2,4%.

Muncitorii lipsesc mai mult decât media. Unii dintre ei absentează de la post în perioada lucrărilor agricole. Lucrătorii sunt urmaţi de specialişti, pe când şefii din companii şi personalul administrativ apar cu cele mai puţine zile lipsă de la muncă.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax