Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Aproape un sfert dintre utilizatorii online acordă aplicaţiilor permisiunea de a le accesa microfonul sau camera web

Publicat

laptop calculator

Aproape un sfert (23%) dintre utilizatorii online acordă întotdeauna aplicaţiilor şi serviciilor permisiunea de a le accesa microfonul sau camera web.

Compania Kaspersky a realizat un studiu global pe această temă.

În ultimul an, dependenţa de videoconferinţe a dus la o creştere colosală a aplicaţiilor dedicate acestora.

Un exemplu în acest sens este Microsoft Teams, aplicaţie a cărei utilizare a crescut cu 894% în luna iunie 2020, comparativ cu luna februarie 2020.

„Aproape un sfert (23%) dintre utilizatorii online acordă întotdeauna aplicaţiilor şi serviciilor permisiunea de a le accesa microfonul sau camera web, potrivit unui studiu global realizat de Kaspersky, care a chestionat 15.000 de persoane.

Cu toate acestea, conştientizarea generală a importanţei securităţii camerei web este promiţător de ridicată, aproape şase din zece utilizatori (59%) fiind îngrijoraţi de faptul că cineva i-ar putea urmări prin intermediul camerei web, fără ştirea lor, iar 60% sunt îngrijoraţi de faptul că acest lucru ar putea fi realizat prin intermediul unui software rău intenţionat.

Acest lucru indică probabilitatea ca mai mulţi oameni să îşi protejeze proactiv tehnologiile în viitor, pe măsură ce se adaptează la regimul de muncă la distanţă şi înţeleg rolul aplicaţiilor colaborative”, relevă compania.

sursa: g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax