Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Calitatea vieții a scăzut în România, în ciuda creșterii economice, a puterii de cumpărare și a scăderii șomajului

Publicat

România ocupă locul 45 în ceea ce privește calitatea vieții cetățenilor săi, din 149 de state analizate. Țara noastră a coborât un loc comparativ cu topul de anul trecut, în ciuda creșterii economice, printre cele mai mari din Europa, a creșterii puterii de cumpărare și a scăderii șomajului la un minim istoric.

Însă, în aceeași perioadă, Bulgaria și-a păstrat poziția 43 din acest top. De altfel, cele două țări sunt singurele state membre din a treia categorie a clasamentului, în vreme ce restul statelor din blocul comunitar se găsesc în primele două categorii de țări din clasament, având un nivel ridicat al calității vieții.

Capitolele la care România a obținut cele mai slabe punctaje sunt serviciile de apă și de salubritate, sănătatea și bunăstarea și accesul la educația de bază. Pe de altă parte, România a obținut cel mai bun punctaj la siguranța personală, calitatea mediului și hrana și îngrijirea medicală de bază, mai arată datele cercetării.

Autorii studiului „Social Progress Index” arată că devine evident și din aceste date că pentru a genera progres social, resursele publice trebuie dirijate spre investiții care generează dezvoltare economică și implicit creșterea nivelului de trai.

Studiul mai arată că cel mai bine se trăiește în Norvegia, Danemarca și Elveția, iar pe ultimele locuri în clasament se află Ciad, Sudanul de Sud și Republica Centrafricană.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax