Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Cât lucrează salariaţii români pe săptămână şi cât îi ajută tehnologia, la locul de muncă

Publicat

stres job munca

În comparaţie cu angajaţi din alte ţări din Europa, românii au ore relativ convenționale de venire și plecare de la muncă. 69% consideră că tehnologia i-a făcut mai eficienți la locul de muncă, în condiţiile în care media celor care cred acest lucru, în Europa, este de 55%, potrivit unui studiu.

Dintre români, 42% încep între 8 și 9 dimineața, 27% termină între 4 și 5 seara, iar 14% pleacă de la muncă abia la 7 seara.

Tiparul unei săptămâni de muncă la români este următorul: 25.5 ore de lucru într-o locație fizică, 1,8 ore de navetă, 4.3 ore de lucru de la domiciliu (media UE: 1.5 ore), 0.7 ore de lucru într-o cafenea/restaurant, 1 oră de lucru într-un parc/spațiu în aer liber și 11.7 ore într-un spațiu de lucru cu alți colegi (media UE: 7.7 ore).

Când vine vorba de productivitate, respondenții români spun într-o proporție de 81% că se simt mai eficienți când se află la locul de muncă fizic și numai 12% se simt mai productivi când lucrează de acasă.

64% din respondenți au spus că tehnologia mobilă le-a îmbunătățit echilibrul dintre viața profesională și cea personală (cel mai ridicat procent din UE, unde media este de 43%), 42% dintre oameni consideră că tehnologia face dificilă deconectarea de la muncă şi 69% chiar iau măsuri pentru a se asigura că există o graniță clară între munca lor și viața personală (medie UE: 60%).

Studiul a fost realizat de Samsung Electronics în colaborare cu Vitreous World, pe un eşalon de 5005 respondenți în Europa.

sursa: startupcafe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax